ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

3 Ιουλίου 2011

Θερμιδική βόμβα η τηγανιτή πατάτα .



Kύριοι «ένοχοι» για τα παραπανίσια κιλά είναι οι πατάτες, είτε είναι τηγανητές είτε σε τσιπς, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Ακόμα και τα αναψυκτικά και τα γλυκά δεν παχαίνουν τόσο πολύ, όσο οι… πατάτες!
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον καθηγητή διαιτητικής και επιδημιολογίας Φρανκ Χου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό «New England Journal of Medicine», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τους «Τάιμς του Λος Άντζελες», μελέτησαν το ζήτημα της αύξησης του βάρους επί μια 20ετία, σε περισσότερους από 120.000 ανθρώπους.
Η βασική διαπίστωση είναι ότι όσοι τρώνε πολλά λαχανικά, φρούτα και πλήρη δημητριακά, παχαίνουν λιγότερο διαχρονικά. Ο μέσος ενήλικας παχαίνει κατά σχεδόν μισό κιλό ετησίως (450 γραμμάρια το χρόνο).
Η ανάλυση των διατροφικών συνηθειών των συμμετεχόντων στην έρευνα έδειξε ότι το φαγητό εκείνο που συνδέεται με την μεγαλύτερη αύξηση βάρους, είναι οι πατάτες (κυρίως οι τηγανητές και τα πατατάκια-τσιπς).
Μια πρόσθετη μερίδα από τηγανητές πατάτες τη μέρα προσθέτει κατά μέσο όρο ενάμισι κιλό μέσα σε μια τετραετία, ενώ μια πρόσθετη μερίδα τσιπς καθημερινά προσθέτει 0,75 κιλά μέσα σε την ίδια χρονική περίοδο. Μικρότερη, αλλά όχι αμελητέα, είναι η επίπτωση στο βάρος από τις βραστές ή ψητές πατάτες ή τον πουρέ (περίπου 600 γραμμάρια).
Αναλογικά μικρότερη είναι η επίδραση άλλων παχυντικών τροφίμων: όσοι καταναλώνουν ένα έξτρα αναψυκτικό τη μέρα, παχαίνουν κατά σχεδόν μισό κιλό (450 γραμμάρια) μέσα σε τέσσερα χρόνια, όσοι καταναλώνουν παραπάνω κρέας, επεξεργασμένο ή όχι, προσθέτουν στο σώμα τους περίπου 410 γραμμάρια, ενώ τα παραπάνω γλυκά προσθέτουν περίπου 200 γραμμάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου