ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

17 Ιουλίου 2011

Το κυνήγι των πειρατών στην Γαλλία καλά κρατεί .

Το κυνήγι των «πειρατών» στη Γαλλία καλά κρατεί
Τον περασμένο Οκτώβριο τέθηκε σε εφαρμογή στη Γαλλία ο περιβόητος νόμος των τριών χτυπημάτων, ο οποίος βάζει στο στόχαστρο όσους διακινούν software μέσω δικτύων P2P. Τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του νόμου είναι γεγονός.

Τους τελευταίους μήνες εντοπίστηκαν 18 εκατομμύρια γαλλικές διευθύνσεις IP με δραστηριότητα στο file sharing. Από αυτές, οι αρχές επέλεξαν στην τύχη ένα εκατομμύριο και τις έστειλαν στους Internet providers για περαιτέρω έρευνα. Εντοπίστηκαν μ' αυτό τον τρόπο 900.000 φυσικά πρόσωπα και εστάλησαν 470.000 προειδοποιήσεις, λόγω των περιορισμών στην επάνδρωση της σχετικής κρατικής υπηρεσίας. Με άλλα λόγια, εστάλη η πρώτη ειδοποίηση σε ποσοστό μικρότερο από το 3% των συνολικών περιπτώσεων.

Οι αρχές έστειλαν και δεύτερη ειδοποίηση σε 20.000 ανθρώπους, ενώ 10 άτομα δέχτηκαν το τρίτο "χτύπημα" και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, η οποία και εξατάζει αυτή τη στιγμή την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν χρηματικό πρόστιμο 1500 ευρώ και διακοπή της σύνδεσης στο Internet για ένα χρόνο.

Είναι σαφές ότι ο νόμος δε μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο των περιπτώσεων κι αυτό εγείρει ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά του.

πηγή: epcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου