ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

5 Ιουλίου 2011

Καλοκαιρινό σουφλέ .

Ένα γρήγορο και καλοκαιρινό σουφλέ
Ένα καλοκαιρινό σουφλέ που γίνεται πολύ γρήγορα και μπορείτε να το συνοδέψτε το με ψητά λαχανικά ή ντοματασολάτα.

Υλικά:
600 γραμμ. μυζήθρα ανάλατη (φρέσκο ανθότυρο)
250 γραμμ. γιαούρτι (μέτριο σε λιπαρά)
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
150 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Λίγες ροδέλες ελιάς για το γαρνίρισμα
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους

Εκτέλεση

Θα χρησιµοποιήσουµε µία φόρµα δαχτυλίδι 28 εκ. Την βουτυρώνουµε πολύ καλά και πασπαλίζουµε στα τοιχώµατά της και γύρω γύρω µε λίγη παρµεζάνα ή φρυγανιά.

Σε ένα µπολ βάζουµε τη θρυµµατισµένη µυζήθρα, το γιαούρτι και τα ψιλοκοµµένα µυρωδικά. Ανακατεύουµε πολύ καλά το µείγµα µε ένα κουτάλι. Αν θέλουµε το βάζουµε και στο µίξερ. Τέλος προσθέτουµε την παρµεζάνα και τα αυγά και ανακατεύουµε καλά, να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουµε.

Αδειάζουµε το µείγµα στη βουτυρωµένη φόρµα. Στρώνουµε την επιφάνεια µε την ανάποδη του κουταλιού και γαρνίρουµε µε τις ροδέλες ελιάς.

Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 20΄-25΄, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ, να φουσκώσει ελαφρά, αλλά στο κέντρο να είναι µαλακό.

Σερβίρουµε αµέσως γιατί, όπως όλα τα σουφλέ, κάθεται και χάνει την οπτική µαγεία του. Η γεύση του έτσι κι αλλιώς είναι τέλεια!

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 25 λεπτά

(Πηγή φωτογραφίας: argiro)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου