ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

9 Αυγούστου 2011

Η δημιουργία της πρώτης ιστοσελίδας .

Η δημιουργία της πρώτης ιστοσελίδας

Παρόλο που το Internet υπήρχε από πολύ νωρίτερα, κανείς μέχρι τότε δεν είχε σκεφτεί τη δημιουργία των ιστοσελίδων. Εκείνη την εποχή μάλιστα, κανείς δεν είχε καταλάβει τη σημασία που θα είχε αυτή η δημιουργία τους.
Το 1990 δουλεύοντας πάνω σε έναν NeXT, ένας υπολογιστής που δημιούργησε η εταιρεία του Steve Jobs όταν αυτός έφυγε από την Apple, ο Berners-Lee δημιούργησε τον πρώτο browser (ένα screenshot με τη λειτουργία του οποίου βλέπετε παρακάτω), τον οποίο ονόμασε WorldWideWeb. Μέχρι το τέλος του ίδιου έτους, ένα πρωτότυπο του παγκόσμιου ιστού λειτουργούσε στους servers του CERN. Λίγους μήνες αργότερα, το World Wide Web έγινε διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο, παρόλο που εκείνη την εποχή η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είχαν καν ιδέα τι είναι το Internet.
Το 1992 υπήρχαν περίπου 50 web servers σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια. Το πρώτο website μπορούσε κανείς να το βρει στην http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, όμως δεν υπάρχει κάποιο αντίγραφο του όπως ήταν στην αρχική του μορφή. Το μόνο αντίγραφο της πρώτης ιστοσελίδας δύο χρόνια μετά την έναρξη της, μπορούμε να το βρούμε εδώ.
Η πρώτη εικόνα ανέβηκε στο web από τον Berners-Lee το 1992, ενώ ο πρώτος browser που χαρακτηρίστηκε από επιτυχία, ο Mosaic, βγήκε το 1993 για Unix, Commodore Amiga, Windows και Mac OS. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε στον Mosaic αποτέλεσε τη βάση για την δημιουργία της πρώτης έκδοσης του Internet Explorer. Πρωτού ξεκινήσει ο πόλεμος των browsers, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Bill Gates είχε δηλώσει πως “οι browsers είναι ένα ασήμαντο λογισμικό”. Σήμερα πια, ο Bill Gates έχει αναθεωρήσει την άποψη του, αφού στους browsers ξοδεύουμε ένα σημαντικό μέρος του χρόνου μας με τον υπολογιστή.
Συνεχώς δημιουργούμε πληροφορία την οποία ανεβάζουμε στο Internet. Ωστόσο το πρόβλημα που εντοπίζεται είναι πως η ικανότητα μας να διαχειριστούμε τέτοια μεγέθη, μειώνεται. Εδώ έρχεται ο Σημασιολογικός Ιστός (Semantic Web), που αποτελεί κομμάτι του λεγόμενου Web 3.0, με τον οποίο στοχεύουμε στο να αλλάξουμε τον τρόπο διαχείρισης της πληροφορίας, δηλαδή θέλουμε να καταφέρουμε να βρίσκουμε, να μοιραζόμαστε και να συνδυάζουμε την πληροφορία πολύ πιο εύκολα. Στο παρακάτω video μπορούμε να παρακολουθήσουμε μία πολύ καλή 14-λεπτη εισαγωγή στο Semantic Web.
Με το πέρασμα των χρόνων, έχουμε ξεφύγει προ πολλού από τις απλές ιστοσελίδες με HTML, αφού πλέον κάνουμε χρήση τεχνολογιών που μας δίνουν πολύ πλουσιότερο περιεχόμενο. Στο web μπορεί κανείς να συναντήσει στις μέρες μας περισσότερες από 19,68 δισεκατομμύρια ιστοσελίδες, ή αλλιώς αριθμητικά κάτι περισσότερο από 3 φορές τον πληθυσμό της γης. Αδιαμφισβήτητα το Internet αποτελεί ένα κομμάτι της καθημερινής μας ζωής, αφού σε αυτό συνδεόμαστε μέσω των υπολογιστών, των κινητών τηλεφώνων ακόμα και μέσω μερικών τηλεοράσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου