ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

11 Αυγούστου 2011

Φορτώστε σωστά το αυτοκινητό σας .

Φορτώστε σωστά το αυτοκίνητό σας
Ο αριθμός των αποσκευών που παίρνουμε μαζί μας πριν από ένα μεγάλο ταξίδι είναι τις περισσότερες φορές μεγάλος. Για να έχουμε την απαραίτητη ασφάλεια αλλά και πλήρη εκμετάλλευση χώρου, θα πρέπει να τοποθετήσουμε τις αποσκευές με προσοχή αλλά και με σειρά, ανάλογα με το βάρος και το μέγεθός τους. 

Οι οδηγοί οι οποίοι συνήθως αμελούν να κάνουν σωστή φόρτωση, είναι αυτοί που διαθέτουν κάποιο όχημα με μεγάλο χώρο αποσκευών.

Κανόνες φόρτωσης
Για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα βαριά αντικείμενα, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του χώρου αποσκευών, ώστε σε ένα απότομο φρενάρισμα να μην μπορούν να περάσουν στην καμπίνα των επιβατών και να δημιουργήσουν δυσάρεστα αποτελέσματα. 

Επίσης, σε περίπτωση που οι αποσκευές δε σταθεροποιούνται με κάποιον τρόπο και ολισθαίνουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιον ιμάντα και δίχτυ πρόσδεσης, διότι σε μία απότομη αλλαγή πορείας θα προσκρούσουν με δύναμη σε κάποιο τοίχωμα του χώρου αποσκευών, επηρεάζοντας την τροχιά του οχήματος. 

Επίσης, κατά τη φόρτωση θα πρέπει να προσέξουμε οι αποσκευές να μην ξεπερνούν το ύψος της εταζέρας (σε 5θυρα, SUV, station wagon μοντέλα), έτσι που σε κάποια απότομη επιβράδυνση ή σύγκρουση να μην εισέλθουν στο χώρο των επιβατών.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουμε
• Το προειδοποιητικό τρίγωνο, το γιλέκο ασφαλείας και το φαρμακείο πρέπει να αποθηκεύονται σε σημείο με εύκολη δυνατότητα πρόσβασης.
• Λόγω του βαρύτερου φορτίου, πρέπει να ρυθμίζεται η πίεση ελαστικών σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.
• Επίσης, το μεγάλο βάρος στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σηκώνει το εμπρόσθιο τμήμα, έτσι που τα φώτα σας τυφλώνουν τους οδηγούς που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Θα πρέπει λοιπόν να ρυθμίσετε τη δέσμη των φώτων σας από το διακόπτη που βρίσκεται στο ταμπλό. 

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου