ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

15 Αυγούστου 2011

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τις γυναίκες .

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά τις γυναίκες
Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα εξαιτίας του τσιγάρου σε σύγκριση με τους άντρες.

Στα όσα αναφέρει ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Μπεχράκης στον «Ελεύθερο Τύπο» τονίζει πως η έρευνα αυτή των Αμερικανών επιστημόνων προέρχεται από υπεύθυνο κέντρο και είναι σωστά τεκμηριωμένη.

Οι επιστήμονες στη Μινεσότα και τη Βαλτιμόρη υποστηρίζουν πως παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες καπνίζουν λιγότερο σε σχέση με τους άντρες, επηρεάζονται περισσότερο από τις τοξίνες που περιέχει ο καπνός. Για το λόγο αυτό διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο από ότι οι άντρες και εκτός από τα καρδιαγγειακά προβλήματα εμφανίζουν και καρκίνο των πνευμόνων, ο οποίος είναι πιο επιθετικός σε αυτές.

Τα στοιχεία που έφεραν στο φως οι επιστήμονες αναλύοντας δεδομένα από παλαιότερες μελέτες έδειξαν πως το ποσοστό των γυναικών που έπαθαν καρδιακή προσβολή ήταν 25% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των αντρών. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατά 2% κάθε χρόνο για τις γυναίκες.

Με τα αποτελέσματα αυτά οι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δρ Ρέιτσελ Χάξλει και δρ Μαρκ Γουντγουάρντ αποδεικνύουν πως ο γυναικείος οργανισμός είναι διαφορετικός από τον αντρικό.

Τέλος οι επιστήμονες τόνισαν πως τα στοιχεία είναι ανησυχητικά, «ειδικά εάν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι οι καπνοβιομηχανίες βλέπουν τις γυναίκες ως νέο τους στόχο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου