ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

30 Απριλίου 2011

Το φέις μπούκ στην μάχη των προσφορών .


To Facebook στη μάχη των προσφορώνΤο Facebook ξεκινά μία νέα υπηρεσία, τη Facebook Deals, μπαίνοντας στην αγορά των προσφορών, ανταγωνιζόμενο την Groupon.

Από σήμερα ξεκινούν τα Facebook Deals, ή αν προτιμάτε μια υπηρεσία αντίστοιχη της Groupon ή της DailyDeal που φιλοξενούν καθημερινές προσφορές. Η υπηρεσία αρχικά θα είναι διαθέσιμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιο συγκεκριμένα στις πολιτείες Σαν Φρανσίσκο, Ώστιν, Ντάλλας, Ατλάντα και Σαν Ντιέγκο. Tα Deals θα διανέμονται μέσω emails αλλά μέσω feeds του Faecbook.

Όσοι είναι χρήστες του Facebook μπορούν να γραφτούν στη σχετική σελίδα του Facebook και εκεί να πληροφορηθούν πότε θα ξεκινήσει η υπηρεσία και στην περιοχή τους. Ενδιαφέρον λεπτομέρεια: οι πληρωμές των προϊόντων που θα διαθέτονται σε μεγάλες εκπτώσεις μέσω των Deals θα μπορεί να γίνει, μεταξύ άλλων, και με Facebook Credits. Mε αυτό τον τρόπο το Facebook φέρνει για πρώτη φορά το εικονικό νόμισμα σε πραγματικές αγορές.

πηγή: pcmag

mageia beta 1 Linux




Οι σκάλες χαρίζουν υγεία .

Οι σκάλες χαρίζουν υγεία
Μπορεί το απλό κατέβασμα μιας σκάλας να δρα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό; Ναι, απαντούν οι ειδικοί, αφού πρόσφατα δεδομένα του εργαστηρίου Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, δείχνουν πως η έκκεντρη άσκηση, όπως για παράδειγμα το κατέβασμα των σκαλιών, μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για την υγεία του ανθρώπου.

Η έκκεντρη άσκηση μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη ηρεμίας (σ.σ. η ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε ενώ καθόμαστε ήρεμοι) κατά 5% και κατά 10% την κατανάλωση θερμίδων που προέρχονται από την καύση λιπών, αλλά και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας τα επίπεδα σακχάρου σ' έναν ασκούμενο.

Μπορεί ακόμη να μεταβάλλει το λιπιδαιμικό προφίλ, μειώνοντας τις τιμές των τριγλυκεριδίων κατά 13%, της χοληστερόλης κατά 9%, της «κακής» χοληστερόλης (LDL) κατά 16% και αυξάνοντας τις τιμές της «καλής» χοληστερόλης (HDL) κατά 9%. Αυτές οι προσαρμογές επιτεύχθηκαν ενώ οι ασκούμενοι έκαναν άσκηση 30 λεπτών την εβδομάδα σ' ένα ισοκινητικό μηχάνημα, για ένα χρονικό διάστημα 8 εβδομάδων.

Επιπρόσθετα, μελέτες που τελείωσαν πριν από λίγο καιρό στο ίδιο εργαστήριο δείχνουν πως η συστηματική έκκεντρη άσκηση για δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει και παράγοντες που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες. 
Ειδικότερα, καταγράφηκε βελτίωση των επιπέδων μιας αντιοξειδωτικής ουσίας του οργανισμού, της γλουταθειόνης, αλλά και μείωση των δεικτών που σχετίζονται με την αλλοίωση των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.

29 Απριλίου 2011

Φτιάξτε το δικό σας ψωμί .

Φτιάξτε το δικό σας ψωμί
Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το μέλι, να αραιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλάτι, το μέλι και την μπίρα. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα φραντζόλας και τη βάζουμε στη φόρμα. Λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις, για περίπου 40΄, να ροδίσει και να φουσκώσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο γέρνουμε τη φόρμα, να πάρει αέρα και να μη νοτίσει.



Υλικά 

• 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
• 2 κ.γλ. αλάτι
• 1 κουτάκι (330 ml) μπίρα
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.σ. σουσάμι

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

Πηγή: argiro

Το τσουνάμι βούλιαξε την αυτοκινοτοβιομηχανία .

Το τσουνάμι «βούλιαξε» την αυτοκινητοβιομηχανία
Η παραγωγή των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota, Nissan και Honda μειώθηκε πάνω από 50% τον Μάρτιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, εξαιτίας του σεισμού που έπληξε τους προμηθευτές τους στη βορειοανατολική Ιαπωνία. 

Τον Μάρτιο, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, η Toyota, κατασκεύασε 129.491 αυτοκίνητα στην Ιαπωνία, δηλαδή κατά 62% λιγότερα από πέρυσι.

Η παραγωγή της Nissan σημείωσε την ίδια περίοδο πτώση κατά 52,4% στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, κατασκευάστηκαν 47.590 αυτοκίνητα, ενώ η Ηonda κατασκεύασε 34.754 αυτοκίνητα, λιγότερα κατά 62,9%.

28 Απριλίου 2011

Ζητούνται διαστημόπλοια .



Τα νέα διαστημικά οχήματα που θα αντικαταστήσουν τα υπό κατάργηση γηρασμένα διαστημικά λεωφορεία αναζητεί η Nasa και ήδη έχει ζητήσει προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες να προτείνουν νέους τρόπους μεταφοράς των αστροναυτών στο διάστημα.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσέφερε μάλιστα το ποσό των 270 εκατομμυρίων δολαρίων σε τέσσερις εταιρίες -Blue Origin, Boeing, Sierra Nevada Corp and SpaceX-για να τις βοηθήσει στον σχεδιασμό των νέων διαστημικών οχημάτων .Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC,οι τέσσερις εταιρίες θα διαθέσουν στην Nasa από τα μέσα της δεκαετίας "υπηρεσίες ταξί" για την μεταφορά των αστροναυτών .
Μέχρι τότε,οι αμερικανοί αστροναύτες θα μεταφέρονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με ρωσικούς πυραύλους.
Ήδη, η εταιρία "SpaceX" έχει προχωρήσει στον σχεδιασμό και την κατασκευή πυραύλου με την κωδική ονομασία "Falcon 9" και της διαστημικής κάψουλας "Dragon". Η Nasa έχει προσφέρει μάλιστα στην εταιρία "SpaceX" 75 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει τις δυνατότητες μεταφοράς αστροναυτών με την διαστημική κάψουλα "Dragon".
Aπό την πλευρά της η εταιρία Boeing σχεδιάζει μιά άλλη διαστημική κάψουλα με την κωδική ονομασία "CTS-100" ,που μπορεί να μεταφέρει έως επτά αστροναύτες .Το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται από τη Nasa με 92,3 εκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρία Sierra Nevada Corporation (SNC) αναπτύσσει επίσης ένα νέο διαστημικό λεωφορείο που έχει την κωδική ονομασία " Dream Chaser" .
"Προσφέροντας χρόνο και χρήμα,είμαι πεπεισμένος ότι οι αμερικανικές εταιρίες θα αναπτύξουν συστήματα μεταφοράς αστροναυτών ασφαλή,αξιόπιστα και υψηλής απόδοσης σε σχέση με το κόστος τους" τόνιζει ο Φίλιπ Μακ Αλιστερ ,διευθυντής του προγράμματος εμπορικών διαστημικών πτήσεων της Nasa.
H αμερικανική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει μάλιστα να αυξήσει στα 850 εκατομμύρια δολάρια την χρηματοδότηση των εταιριών τον επόμενο χρόνο.
"Είναι καλύτερα να επενδύουμε σε αμερικανικές εταιρίες για εμπορικές διαστημικές πτήσεις αντί να δίνουμε δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία για την μεταφορά των αστροναυτών μας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό" τονίζει ο Τζον Γκέντμαρκ ,διεθυντής της Ομοσπονδίας Εμπορικών Πτήσεων και προσθέτει:" Το εμπορικό πρόγραμμα της Nasa για την μεταφορά των αστροναυτών δημιουργεί θέσεις εργασίας στην Αμερική αντί να τις στέλνει στο εξωτερικό".
Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη πτήση διαστημικού λεωφορείου, η Nasa ανακοίνωσε ότι ο γερασμένος στόλος της θα αποσυρθεί σε τέσσερα μουσεία στη Φλόριντα, την Ουάσινγκτον, το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη.
Το Atlantis, το οποίο θα εκτοξευτεί τον Ιούνιο για την τελευταία αποστολή διαστημικού λεωφορείου, θα παραμείνει στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ και θα εκτεθεί στο κέντρο επισκεπτών του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι.Το Endeavour, το οποίο αναχωρεί για την τελευταία του αποστολή στα τέλη Απριλίου, θα μεταφερθεί στο Κέντρο Επιστημών της Καλιφόρνια που βρίσκεται στο Λος Άντζελες. Το Discovery θα μεταφερθεί στο παράρτημα του μουσείου του Ινστιτούτου Smithsonian που βρίσκεται λίγο έξω από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Το τέλος της γραφομηχανής .



Οι εραστές των γραφομηχανών θα συγκινηθούν και πολλοί από τους αγαπημένους μας συγγραφείς αν ζούσαν θα αφιέρωναν σελίδες για την αγαπημένη που γίνεται σιγά σιγά μέρος της ιστορίας.
Πρόκειται για μια εφεύρεση που άλλαξε τον τρόπο που δουλεύουμε και έγινε αναπόσπαστο κομμάτι σε γραφεία και επιχειρήσεις για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα.
Η επέλαση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι νέες τεχνολογίες, έμελλε να φέρουν το τέλος των γραφομηχανών.
Η Godrej and Boyce, η τελευταία εταιρεία στον πλανήτη που παράγει γραφομηχανές, σταμάτησε την παραγωγική της μονάδα στη Βομβάη, ανακοινώνοντας πως πλέον υπάρχουν στην αποθήκη ελάχιστα κομμάτια.
Αν και στο δυτικό κόσμο, χρησιμοποιούνταν εδώ και πολλά χρόνια, στην Ινδία άργησε η εξάπλωσή τους, κάτι που εξηγεί το γιατί η μονάδα παραγωγής δεν είχε κλείσει μέχρι σήμερα. Ωστόσο, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει μειωθεί κατακόρυφα η ζήτηση.
Ο διευθυντής της εταιρείας Μίλιντ Ντακλ, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ τόνισε ότι πλέον οι παραγγελίες είναι πολύ λίγες. "Από το 2000 μέχρι σήμερα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν κυριαρχήσει. Όλοι οι ανταγωνιστές μας σταμάτησαν την παραγωγή" δήλωσε.
"Μέχρι το 2009 παρήγε 10.000 με 12.000 γραφομηχανές το χρόνο, αλλά πλέον ίσως στις αποθήκες βρίσκονται τα τελευταία κομμάτια" πρόσθεσε ο Ντάκλ.
Πλέον οι σταθεροί πελάτες είναι γραφεία υπουργείων και δικαστηρίων, ενώ όπως σημειώνει ο διευθυντής έχουν μείνει 200 γραφομηχανές, που στην πλειοψηφία τους απευθύνονται σε πολίτες που μιλάνε αραβικά.
Η εταιρεία ξεκίνησε την παραγωγή τη δεκαετία του 50', όταν ο τότε πρωθυπουργός Τζαβαρχαλάλ Νεχρού, περιέγραψε την γραφομηχανή ως σύμβολο της ανεξαρτησίας και της βιομηχανοποίησης της Ινδίας.
Από τότε μέχρι και τη δεκαετία του 90' το εργοστάσιο πουλούσε 50.000 κομμάτια το χρόνο, όταν πέρυσι πούλησε μόλις 800.
Η πρώτη γραφομηχανή βγήκε στην παραγωγή στις ΗΠΑ το 1867 και στις αρχές του 20ου αιώνα, έγιναν οι μετατροπές που της έδωσαν τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε σήμερα.

27 Απριλίου 2011

Πατατοσαλάτα με αυγά .

Πατατοσαλάτα µε αυγά
Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα αυγά που σας περίσσεψαν από το πασχαλινό τραπέζι φτιάχνοντας αυτή την πεντανόστιμη και χορταστική πατατοσαλάτα. Σερβίρεται χλιαρή αλλά και κρύα.

1. Καθαρίζουμε τ’ αυγά και τα κόβουμε στα 4. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες χλιαρές και τις κόβουμε στα 8 (σαν μπουκιές).

2. Τα βάζουμε μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα και τ’ ανακατεύουμε με πιρούνι.

3. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ την πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε καλά.

Μερίδες: 6

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Πηγή: argiro.gr

Οι σκάλες χαρίζουν υγεία .

Οι σκάλες χαρίζουν υγεία
Μπορεί το απλό κατέβασμα μιας σκάλας να δρα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό; Ναι, απαντούν οι ειδικοί, αφού πρόσφατα δεδομένα του εργαστηρίου Βιοχημείας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δημοσιεύονται σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, δείχνουν πως η έκκεντρη άσκηση, όπως για παράδειγμα το κατέβασμα των σκαλιών, μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για την υγεία του ανθρώπου.

Η έκκεντρη άσκηση μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη ηρεμίας (σ.σ. η ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε ενώ καθόμαστε ήρεμοι) κατά 5% και κατά 10% την κατανάλωση θερμίδων που προέρχονται από την καύση λιπών, αλλά και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, βελτιώνοντας τα επίπεδα σακχάρου σ' έναν ασκούμενο.

Μπορεί ακόμη να μεταβάλλει το λιπιδαιμικό προφίλ, μειώνοντας τις τιμές των τριγλυκεριδίων κατά 13%, της χοληστερόλης κατά 9%, της «κακής» χοληστερόλης (LDL) κατά 16% και αυξάνοντας τις τιμές της «καλής» χοληστερόλης (HDL) κατά 9%. Αυτές οι προσαρμογές επιτεύχθηκαν ενώ οι ασκούμενοι έκαναν άσκηση 30 λεπτών την εβδομάδα σ' ένα ισοκινητικό μηχάνημα, για ένα χρονικό διάστημα 8 εβδομάδων.

Επιπρόσθετα, μελέτες που τελείωσαν πριν από λίγο καιρό στο ίδιο εργαστήριο δείχνουν πως η συστηματική έκκεντρη άσκηση για δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει και παράγοντες που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες. 
Ειδικότερα, καταγράφηκε βελτίωση των επιπέδων μιας αντιοξειδωτικής ουσίας του οργανισμού, της γλουταθειόνης, αλλά και μείωση των δεικτών που σχετίζονται με την αλλοίωση των πρωτεϊνών και των λιπιδίων.

26 Απριλίου 2011

Ανέκδοτο .

Τοτός:
- Μαμά, μαμά, τρέχα να δεις, ένας κύριος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι με την υπηρέτρια!
- Ένας κύριος;
- Πρωταπριλιά!!! Ο μπαμπάς είναι!

Διαδικτυακό παγκόσμιο ρεκόρ γκίνες .

Διαδικτυακό παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες
Ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τον μεγαλύτερο διαδικτυακό αγώνα ταχύτητας των 100m. θα επιχειρήσουν να θέσουν το Σάββατο 23 Απριλίου στις 20.00 μμ, το Xbox Live και το παιχνίδι Kinect Sports.

Επομένως σηκωθείτε από τον καναπέ, εξασκηθείτε και γίνετε ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες στο Xbox Live. 
Ενωθείτε μαζί με εκατομμύρια ακόμα μέλη στο Xbox Live στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και πάρτε μέρος. Για να συμμετέχετε, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα:

- Αρχικά, για να καταγράψετε τη συμμετοχή σας, μπείτε στο λογαριασμό σας στο Xbox Live και κατεβάστε το σχετικό εικονίδιο παίκτη (gamerpic) του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, πριν από την επίσημη έναρξη στις 20.00 μμ.

- Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, «φορτώστε» το παιχνίδι του Kinect Sports, επιλέξτε Mini-Games από το κυρίως μενού της οθόνης, έπειτα πηγαίνετε στην επιλογή, «100μ αγώνας δρόμου» (100m Dash) και στη συνέχεια διαλέγετε πόσα άτομα θέλετε να συμμετέχουν ( 1-4 παίκτες). Τέλος, επιλέξτε «Συνέχεια» (Continue) και είστε έτοιμοι να τρέξετε τα 100μ του mini game.

- Στις 20.00μμ τρέξτε 100μ. αγώνα δρόμου κανονικά με έως και 4 παίκτες. 

Αν το να είστε απλά ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ δεν είναι αρκετό, θα σας επιβραβεύσουμε επιπλέον με ένα αποκλειστικό μπλουζάκι για το Avatar με το σήμα του Xbox Live και του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες. 

Η προσπάθεια κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες, διοργανώνεται στο πλαίσιο του Xbox Nations, ενός δωρεάν σαββατοκύριακου στο Live, με το οποίο προσφέρεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη του Live να πάρουν μια γεύση από τα χαρακτηριστικά της Gold συνδρομής δωρεάν, από την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 11πμ μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Απριλίου στις 02.00μμ.

Το Xbox Nations θα σας δώσει δωρεάν πρόσβαση σε παιχνίδι με πολλούς παίκτες και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook καθώς και κάποιες απίστευτες προσφορές σε περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου και 50% έκπτωση στα Arcade παιχνίδια illomilo, Plants vs Zombies και 3D Ultra Mini Golf. Θα υπάρχουν επίσης φανταστικές προσφορές σε επιπρόσθετο περιεχόμενο τίτλων του Kinect, όπως 50% έκπτωση στο Your Shape Fitness Evolved: Toned body and Bollywood και μέχρι και 33% έκπτωση σε τραγούδια του Dance Central όπως το Rihanna’s Disturbia, ώστε να επωφεληθείτε πλήρως. 


25 Απριλίου 2011

Ανακαλύφθηκαν νέα νησιά .



Βάσει νέας απογραφής, που βασίστηκε σε δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, υπάρχουν διάσπαρτα στη Γη 657 νησιά τα οποία δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Στην τελευταία μελέτη αναγνωρίστηκαν 2.149 νησίδες αποτελούμενες από άμμο που συσσώρευσαν τα ρεύματα, αριθμός υψηλότερος από τις 1.492 νησίδες που είχαν αναγνωριστεί σε προηγούμενη απογραφή του 2001.
Οι νησίδες αυτές έχουν συνήθως τη μορφή στενών λωρίδων ξηράς που εκτείνονται παράλληλα με την ακτογραμμή αλλά χωρίζονται από αυτή με κόλπους, ποταμόκολπους ή λιμνοθάλασσες. Δεδομένου ότι αποτελούνται από άμμο, τα νησάκια αυτά έχουν δυναμικό χαρακτήρα και διαρκώς αλλάζουν σχήμα.
Τα νησιά αυτά απαντώνται σε όλες τις ηπείρους και αντιστοιχούν στο 10% των ακτογραμμών της Γης, έχοντας συνολικό μήκος ακτών περίπου 21.000 χιλιόμετρα. Σε πολλές περιπτώσεις περιπτώσεις, προστατεύουν την ξηρά από τη διάβρωση και το μένος των κυμάτων και των τροπικών καταιγίδων.
Η μεγαλύτερη αλυσίδα από αμμώδεις νησίδες εντοπίστηκε έξω από το δέλτα του Αμαζονίου στη Βραζιλία, σε μια περιοχή όπου το ύψος της παλίρροιας φτάνει τα επτά μέτρα.
Το αμμώδες αρχιπέλαγος, όπως εξηγεί στο LiveScience.com ο Δρ Όριν Πίκεϊ, μέλος της ερευνητικής ομάδας, δεν είχε ανακαλυφθεί ως σήμερα, επειδή στις παλαιότερες δορυφορικές εικόνες τα νησιά δεν ξεχώριζαν από το δάσος μαγκρόβιων φυτών που φύονται στο δέλτα.
«Διαπιστώσαμε ότι, όπου υπάρχει μια επίπεδη λωρίδα ξηράς δίπλα στις ακτές, όπου υπάρχει μια λογική παροχή άμμου, όπου υπάρχουν αρκετά κύματα για να μετακινούν την άμμο ή τα ιζήματα, και μια πρόσφατη άνοδος της στάθμης που στράβωσε την ακτογραμμή, εκεί υπάρχουν και νησίδες από άμμο», σημείωσε.

Ζούσε με σφαίρα στο κεφάλι του .



Ο Κινέζος επί 2 δεκαετίες ζούσε με μια σφαίρα στο κρανίο δίχως να γνωρίζει κάτι μέχρι που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα  έντονη κρίση επιληψίας.
Ο άνδρας υποβλήθηκε σε εξετάσεις και ακτινογραφίες με τους γιατρούς να διαπιστώνουν πως στο κεφάλι του είχε σφηνωθεί μια σφαίρα.
Ρωτώντας τον για ποιο λόγο υπήρχε η σφαίρα στο συγκεκριμένο σημείο ο άνδρας απάντησε πως το 1988 είχε διαπεράσει κάτι το κεφάλι του νομίζοντας ότι ήταν αντικείμενο από σφεντόνα.
Ο Γουανγκ είναι πλέον πανευτυχής μετά την επιτυχημένη επέμβαση στο κεφάλι του.

24 Απριλίου 2011

Το φαρμακείο των εκδρομέων .

Το φαρμακείο των εκδρομέων
Το φαρμακείο δεν είναι μόνο για το σπίτι. Είναι απαραίτητο να έχετε ένα «βαλιτσάκι» με τα απαραίτητα μαζί σας σε κάθε σας εξόρμηση από το σπίτι, όταν πρόκειται να ταξιδέψετε μακριά με αυτοκίνητο.

Τι πρέπει να περιέχει ένα φαρμακείο:
Επιδέσμους ελαστικούς και επιδέσμους από γάζα
Αποστειρωμένες γάζες
Βαμβάκι
Λευκοπλάστης 
Παραμάνες μεγάλες
Ψαλιδάκι 
Σαπούνι
Θερμόμετρο
Παρακεταμόλη (ντεπόν) για παιδιά
Betadine
Απλή αλοιφή για τσιμπήματα
Φάρμακο κατά της ναυτίας (δραμαμίνη)
Εντομοαπωθητικό 

Τέλος πολύ σημαντικό είναι όπου πάτε να έχετε τα απαραίτητα τηλέφωνα ανάγκης: Το τηλέφωνο του Νοσοκομείου/ Κέντρου Υγείας στον τόπο που πάτε, το τηλέφωνο του παιδιάτρου σας και το τηλέφωνο του Κέντρου Δηλητηριάσεων (210-7793777).

Δίχρωμα σοκολατάκια με αμύγδαλα .

Δίχρωμα σοκολατάκια με αμύγδαλα
Απλώνουμελαδόκολλα σε λαμαρίνα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί το 1¾φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας. Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στη λαδόκολλα, να κάνει στρώση. Λιώνουμε και τη λευκή σοκολάτα (το 1¾φλ. τσαγιού) και τη ρίχνουμε επάνω στην κουβερτούρα. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τις δύο σοκολάτες να γίνει στην όψη σαν μάρμαρο δίχρωμο με νερά.

Πασπαλίζουμετις υπόλοιπες σταγόνες κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας, καθώς και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να κολλήσουν επάνω στη λιωμένη δίχρωμη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Το βάζουμεστο ψυγείο να παγώσει τελείως. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και σπάμε σε κομμάτια τα σοκολατάκια σε μέγεθος μπουκιάς.

Υλικά 
• 2 φλ. τσαγιού σταγόνες κουβερτούρας
• 2 φλ. τσαγιού σταγόνες λευκής σοκολάτας ή ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα 
• 1 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα

Πηγή: argiro

23 Απριλίου 2011

Καθαρίστε με λεμόνι .

Καθαρίστε με... λεμόνι
Εάν νομίζετε ότι το λεμόνι ταιριάζει μόνο στα φαγητά, τότε είστε λανθασμένη. Λειτουργεί εξίσου καλά, όπως τα προϊόντα καθαριότητας.

-Λίγος χυμός λεμονιού στον πάγκο της κουζίνας κάνει θαύματα. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι και θα φύγουν και οι πιο επίμονοι λεκέδες.

-Τελείωσε το λευκαντικό; Επενδύστε στο... λεμόνι! Ξεβγάλτε τα άσπρα ρούχα με λίγο χυμό λεμονιού και τα άσπρα ρούχα θα γίνουν κάτασπρα!

-Τα άλατα και οι βρομιές στο μπάνιο μπορούν εύκολα να φύγουν με λεμόνι. Απλώστε τοπικά και τρίψτε δυνατά με ένα σφουγγάρι.

Τα φυτοφάρμακα βλάπτουν τα έμβρυα .

Τα φυτοφάρμακα βλάπτουν τα έμβρυα
Τα μωρά που εκτίθενται σε φυτοφάρμακα πριν τη γέννησή τους μπορεί να έχουν χαμηλότερες επιδόσεις σε νοητικά τεστ στην ηλικία των επτά ετών σε σχέση με παιδιά που δεν είχαν έρθει, ως βρέφη σε επαφή με τις βλαβερές ουσίες. 

Τα αποτελέσματα τριών διαφορετικών ερευνών, δύο στη Νέα Υόρκη και μία σε μία αγροτική κοινότητα στην Καλιφόρνια δείχνουν πως η προγεννητική έκθεση σε φυτοφάρμακα μπορεί να έχει συνέπειες διαρκείας στην ευφυΐα. 

22 Απριλίου 2011

Η νηστεία παχαίνει .

Η νηστεία… παχαίνει
Πολλοί παραπονιούνται πως κατά τη διάρκεια της νηστείας... παχαίνουν, παρόλο που θεωρητικά η περίοδος αυτή είναι συνώνυμη του περιορισμού και της στέρησης διαφόρων τροφών. Έτσι, αντίθετα με το τι πιστεύουν οι περισσότεροι, η Σαρακοστή μπορεί για αρκετά άτομα να συνδέεται με αύξηση του σωματικού τους βάρους κι όχι αδικαιολόγητα.

Στέρηση;
Βλέπετε, αφενός η εσφαλμένη αντίληψη ότι «τα νηστίσιμα δεν παχαίνουν» και το γενικότερο αίσθημα της στέρησης, αφετέρου ο μικρότερος κορεσμός που φέρουν τα τρόφιμα που δεν περιέχουν πρωτεΐνη και τέλος η αυξημένη κατανάλωση ελαιόλαδου, ψωμιού, λαδερών και ζυμαρικών (τρώμε παραπάνω και τα συνδυάζουμε με «παπαρίτσες»), κάνουν τη ζημιά. Έτσι εάν ένα νηστίσιμο διαιτολόγιο δεν είναι καλά σχεδιασμένο, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού και του κορεσμού- σε πρωτεΐνη και θρεπτικά στοιχεία, με μικρά συχνά αλλά και πλήρη γεύματα, κάπου θα ξεφύγουμε.

Σχεδιασμός
Τα τρόφιμα που επιτρέπονται στη νηστεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, αλλά ορισμένα πλούσια και σε θερμίδες και… στην προσπάθειά μας να χορτάσουμε περισσότερο, το παρακάνουμε -πολλές φορές και με λάθος επιλογές-. Εν ολίγοις χρειάζονται συνδυασμοί τροφών στο πιάτο μας (π.χ αρακά με πατάτες με λίγο λάδι, φακόρυζο με λίγο λάδι, μαυρομάτικα φασόλια στη σαλάτα με λίγο λάδι να συνοδεύουν τα μακαρόνια κτλ.) αλλά και υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες. Άλλα έξυπνα γεύματα θεωρούνται αυτά που συνδυάζουν τα μανιτάρια (π.χ πλευρώτους), μιας και αυτά δίνουν πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας (άρα και κορεσμό) με λίγες θερμίδες. Με ανάλογα τρικ θα πρέπει να διαχειριζόμαστε και τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας, όπως το πρωινό, τα σνακ κτλ. Σε κάθε περίπτωση ωφέλιμη θεωρείται και η βοήθεια από έναν ειδικό διαιτολόγο στην κατάρτιση ενός προγράμματος στα μέτρα του καθενός.

Προσοχή!
Καλό θα είναι επίσης να προσέχουμε την κατανάλωση σε θαλασσινά. Μπορούν να υποκαταστήσουν το κρέας προσφέροντας στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά, αλλά όχι τηγανιτά, καθώς σε αυτή τη μορφή έχουν απορροφήσει περιττές ποσότητες λίπους. Τα καλαμάρια, οι σουπιές, οι γαρίδες, οι καραβίδες και τα καβούρια μπορούν να συμπεριληφθούν στο διαιτολόγιο της νηστείας σε συνδυασμό με ρύζι, ζυμαρικά ή λαχανικά, συμβάλλοντας στην επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης και το αίσθημα κορεσμού, σε προσεγμένες πάντα ποσότητες.

Προσοχή χρειάζεται επίσης και στην κατανάλωση του χαλβάς. Παρασκευάζεται από το ταχίνι το οποίο προέρχεται από το σπόρο του σουσαμιού. Αποτελεί πηγή των «καλών» μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων και είναι πλούσιος στις βιταμίνες Β και Ε. Όμως, η υψηλή διατροφική του αξία συνοδεύεται από πολλές θερμίδες, αφού μία λεπτή φέτα χαλβά ίση με δύο σπιρτόκουτα (60 gr) περιέχει γύρω στις 300 θερμίδες. Καλό είναι, λοιπόν, να καταναλώνεται με σύνεση και παράλληλα να αποφεύγεται στη μορφή με προσμίξεις άλλων υλικών, όπως η σοκολάτα και οι ξηροί καρποί, αφού έτσι αυξάνονται ακόμη περισσότερο οι θερμίδες που περιέχει.

Εξίσου δημοφιλής είναι και η ταραμοσαλάτα, ένα τρόφιμο που παρασκευάζεται από τον ταραμά και είναι πλούσια σε ενέργεια, αφού τα 100gr ταραμά προσδίδουν γύρω στις 400 θερμίδες. Χρειάζεται, λοιπόν, μέτρο και στην περίπτωση της ταραμοσαλάτας, η υψηλή κατανάλωση της οποίας μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Τέλος οι ελιές είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που δρουν ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα και αυξάνουν την καλή χοληστερόλη (HDL χοληστερόλη). Επίσης, περιέχουν σε υψηλές ποσότητες τις βιταμίνες Α και Ε και πολυφαινόλες γνωστές για την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση. Μην ξεχνάτε, ωστόσο, πως περιέχουν και αρκετές θερμίδες, αφού οι 3 μεγάλες ή 5 μικρές ελιές δίνουν 45 θερμίδες.

Λίγα λόγια

Με λίγα λόγια καλό θα είναι η πνευματική «αποτοξίνωση» που επιφέρει η νηστεία να ακολουθείται και από τη σωματική. Θα είναι κρίμα μια τέτοια προσπάθεια να επιφορτίσει το σώμα μας με περίσσεια βάρους, καθαρά από κακή διαχείριση. Σίγουρα λοιπόν, όλα τα παραπάνω δεν θα πρέπει να λείπουν από το σαρακοστιανό τραπέζι, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή ούτως ώστε να απολάβετε μόνο τα οφέλη τους χωρίς συνέπειες στο σωματικό σας βάρος.

Πηγή: dia-trofis

Μπύρα βιάγκρα .

Μπύρα Viagra!
Για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης ίσως υπάρχει και άλλη πιο κομψή και διακριτική λύση, από την κατάποση του μπλε χαπιού, ένα μπουκάλι μπύρας ίσως «κάνει» τη δουλειά. Μια βρετανική εταιρεία παρήγαγε μία μπύρα με μία ελαφριά δόση Viagra.

Η νέα μπύρα επονομαζόμενη Royal Virility Performance (Βασιλική Ανδρική Απόδοση), δημιουργήθηκε με αφορμή τον επικείμενο πριγκιπικό γάμο και φυσικά για τον εορτασμό αυτού, και αν και δημιουργήθηκαν αρκετές μπύρες με το συγκεκριμένο θέμα, αυτή θα κλέψει τις εντυπώσεις για ευνόητους λόγους.

Πίνοντας μόνο τρία μπουκάλια, άλλωστε γάμος χωρίς γλέντι.., ισοδυναμεί με τη δόση ενός χαπιού Viagra, το οποίο ως γνωστόν ενισχύει την ανδρική επίδοση στο σεξ.

Ο 7.5 τοις εκατό περιεκτικότητας σε αλκοόλ ξανθός ζύθος, περιέχει ακόμα κάποια επιπρόσθετα αφροδισιακά, μερικά εκ των οποίων είναι συστατικά από χορτάρι horny goat γνωστό για την αύξηση της λίμπιντο και σοκολάτα.
Οι δημιουργοί της μπύρας, BrewDog, έχουν στείλει αρκετά μπουκάλια στον πρίγκιπα Ουίλιαμ, για το γαμήλιο βράδυ.

Μόνο 40 μπουκάλια μπύρας θα παραχθούν αρχικά και θα δοθούν προς πώληση την ημέρα του πριγκιπικού γάμου, 29 Απριλίου δηλαδή, στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Όλα τα κέρδη θα πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο ίδρυμα Centrepoint, που έχει και την υποστήριξη του πρίγκιπα. Δυστυχώς ο κάθε αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα αγοράς μόνος ενός μόνο μπουκαλιού εξαιτίας των «ισχυρών» αποτελεσμάτων της.

Εν τω μεταξύ μόλις το προηγούμενο μήνα, η Pfizer κυκλοφόρησε σε μορφή τσίχλας το μπλε χαπάκι, με την ονομασία Viagra Jet, και αυτό γιατί οι αγορές του Viagra σε Λατινική Αμερική και Βραζιλία είναι οι μεγαλύτερες. Η εν λόγω θαυματουργή τσίχλα, διατίθεται μόνο στο Μεξικό και πιθανότατα να διατεθεί και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

21 Απριλίου 2011

Κουλουράκια μαστίχας .

Τραγανά κουλουράκια μαστίχας
Χτυπάμε καλά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τα αυγά και μόλις το μείγμα γίνει αφράτο βάζουμε εναλλάξ το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και το γάλα. Όταν το μείγμα γίνει μια εύπλαστη ζύμη, πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας μας και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάμε τους κρόκους με το νερό και με πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για περίπου 15΄-20΄.
Υλικά 

• 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
• 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
• 7 αυγά χτυπημένα
• 14 φλ. τσαγιού αλεύρι
• λίγη μαστίχα σε σκόνη
• 3-4 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
• 1 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό
• Για το άλειμμα:
• 2 κρόκους αυγού
• 2 κ.σ. νερό

Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά

Πηγή: argiro

Απαιτούμενη απόσταση φρεναρίσματος .

Απαιτούμενη απόσταση φρεναρίσματος
Η οδήγηση είναι μια διαδικασία στην οποία συμμετέχουν ενεργά η όραση, η ακοή, το μυαλό, τα χέρια και τα πόδια. Συνεπώς, αν κάποια από τις αισθήσεις και τα άκρα μας δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, τότε βρισκόμαστε κοντά στο τροχαίο ατύχημα.

Μέσα από την πρακτική και την εμπειρία, πρέπει να κάνουμε το μυαλό μας να λειτουργεί παράλληλα με το αυτοκίνητο. Το ξαφνικό φρενάρισμα μας επαναφέρει πάντα στην προσεκτική οδήγηση.

Γνωρίζετε πως μπορούμε να υπολογίσουμε πρακτικά την απόσταση φρεναρίσματος του αυτοκινήτου, ανάλογα με την ταχύτητα που κινούμαστε; Πολλαπλασιάζουμε το 1/10 της ταχύτητας με τον εαυτό του.

Δηλαδή αν κινούμαστε με 70 χλμ/ώρα, θα φρενάρουμε σε 7 Χ 7 = 49 μέτρα.

Αν τρέχουμε με 50 χλμ/ώρα, θα φρενάρουμε σε 5 Χ 5 = 25 μέτρα.

Αν τρέχουμε με 100 χλμ/ώρα, θα φρενάρουμε σε 10 Χ 10 = 100 μέτρα.

Αν ο δρόμος είναι βρεγμένος, τότε η απόσταση, τουλάχιστον, τριπλασιάζεται. Στο παγωμένο οδόστρωμα 6πλασιάζεται.

Γνωρίζετε, άραγε, με πόσα μέτρα ύψους πτώσης αναλογεί περίπου ένα τρακάρισμα με διάφορες ταχύτητες, χωρίς να φοράμε τη ζώνη μας;

Αν κινούμαστε με 120χλμ/ώρα, είναι σαν να πέφτουμε από 54 μ. ύψος.

Αν κινούμαστε με 100χλμ/ώρα, είναι σαν να πέφτουμε από 36 μ. ύψος.

Αν κινούμαστε με 70χλμ/ώρα, είναι σαν να πέφτουμε από 18 μ. ύψος.

Αν κινούμαστε με 40χλμ/ώρα, είναι σαν να πέφτουμε από 6 μ. ύψος.

Ποιος μπορεί τα συγκρατήσει το βάρος του κορμιού του με αυτές τις ταχύτητες; Διότι σε κάθε σύγκρουση πολλαπλασιάζεται το βάρος μας επί την ταχύτητα εκείνης της στιγμής. Αν ένα άτομο 70 κιλών συγκρουστεί με 40χλμ/ώρα, κατά τη στιγμή της πρόσκρουσης ζυγίζει 2.800 κιλά.

Μόνο η ζώνη ασφαλείας μπορεί να συγκρατεί τέτοια βάρη και μας σώζει από βέβαιο θάνατο ή και σοβαρότατο τραυματισμό. 

Πηγή: autotriti.gr

20 Απριλίου 2011

Νοικιάστε ολόκληρη χώρα για μία βραδιά .

Ενοικιάστε ολόκληρη χώρα για μία βραδιά

Επιτέλους! Οι «θεοί» εισάκουσαν τις προσευχές 10 εκ. Ελλήνων που έχουν πει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους «ας γινόμουν έστω μία μέρα πρωθυπουργός» και έδωσαν «λύση»!
Το Λιχτενστάιν, αυτή η μικρή χώρα των Άλπεων, μπορεί να γίνει το «βασίλειο» σας για μία ημέρα! Βουνά, δρόμοι, κάστρα, όλα υπό τον έλεγχό σας για μία βραδιά αρκεί να έχετε να διαθέσετε περίπου 45.000 ευρώ (70.000 δολάρια)!
Όσο και να γελάσετε ή να μονολογήσετε ότι σας «δουλεύουμε», είναι πέρα για πέρα αλήθεια και μάλιστα οι αξιωματούχοι του κράτους έχουν ήδη κάνει ενεργή την προσφορά με τη βοήθεια του διεθνούς τουριστικού δικτύου Airbnb (γνωστού και ως «eBay της γης») και σε συνεργασία με το Xnet, µία εταιρεία µάρκετινγκ του Λιχτενστάιν!
Όπως προβλέπει συμφωνία και γίνεται γνωστό από την ιστοσελίδα της Airbnb, οι προσωρινοί πρωθυπουργοί/βασιλιάδες/άρχοντες (όπως θέλετε μπορείτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας… εξοχότατοι!) του Λιχτενστάιν θα τιμώνται με την άφιξή τους με μία σεμνή τελετή στο Κοινοβούλιο όπου και τους δίνετε συμβολικά το κλειδί της χώρας!
Μη νομίζετε, όμως, ότι οι… «παροχές» και τα προνόμια σταματούν εδώ! Οι προσωρινοί ιδιοκτήτες του Λιχτενστάιν μπορούν να διοργανώσουν και παρελάσεις προς τιμήν τους αλλά και να ονοματίσουν προσωρινά μία οδό της πόλης για να τιμήσουν το… πετυχημένο πέρασμά τους από την αρχηγία του κράτους!
Φυσικά ο ιδιοκτήτης ενός κράτους πρέπει να μείνει και στο ανάλογο μέρος. Έτσι, οι ταξιδιώτες θα έχουν στη διάθεσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαµονής τους το κελάρι του πρίγκιπα της χώρας και θα απολαμβάνουν το γεύµα τους µε θέα το κάστρο της Βαντούζ. Να είστε σίγουροι ότι το απολαύσετε με την ησυχία σας καθώς περισσότεροι από 100 αστυνομικοί θα σας προστατεύουν από κάθε κίνδυνο!
Το μόνο που χρειάζεται είναι να δεσμευτείτε πως θα μείνετε από 2 βράδια και πάνω, γιατί (στο κάτω-κάτω της γραφής) δε γίνεται να μπει σε τέτοια φασαρία ολόκληρο κράτος για μία μόνο ημέρα!
Πηγή: Star.gr

Βρίστε για να σας περάσει ο πόνος .


Όπως διαπίστωσαν, οι βρισιές είναι τέσσερις φορές πιο δυνατές από τα παυσίπονα όταν χρησιμοποιούνται ως αντίδραση στον πόνο. Ωστόσο αυτό ισχύει σε όσους δεν καταναλώνουν συχνά αναλγητικά.

Οι μελετητές του πανεπιστημίου τουΚιλ στη Βρετανία, χώρισαν 71 νεαρούς ενήλικες σε δύο ομάδες -  στη μία που άτομα τα οποία εκστόμιζαν λιγότερες από δέκα υβριστικές λέξεις την ημέρα και στην άλλη που εκστόμιζαν περισσότερες από 40.

Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να βυθίσουν τα χέρια τους σε παγωμένο νερό και να τα κρατήσουν εκεί για όσο μπορούσαν. Αρχικά κλήθηκαν να το κάνουν ενώ επαναλάμβαναν μία μη υβριστική λέξη και μετά να κάνουν την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνοντας μία υβριστική λέξη.

Όσοι δεν βωμολοχούσαν στην καθημερινότητά τους, άντεξαν το παγωμένο νερό για 45 δευτερόλεπταπερισσότερο όσο έβριζαν σε σχέση με το διάστημα που δεν έβριζαν.

Όμως, τα άτομα της άλλης ομάδας μπόρεσαν να αντέξουν το παγωμένο νερό για δέκα δευτερόλεπτα παραπάνω.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Ρίτσαρντ Στέφενς, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι με το βρίσιμο ο οργανισμός παράγει ενδορφίνες που λειτουργούν ως παυσίπονα.