ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

31 Μαΐου 2011

Δείξτε νεώτεροι με το νερό .

Δείξτε νεότεροι με… νερό!
Νιώθετε «σκασμένο» το δέρμα σας, πονάει το κεφάλι σας ή αισθάνεστε κουρασμένοι; Μπορεί σήμερα να μην ήπιατε καθόλου νερό. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νεανικό δέρμα και καλύτερη υγεία!

Κάνει καλό στο δέρμα στο δέρμα μου: Αν πίνετε αρκετό νερό καθημερινά, μέσα σε μια με δύο εβδομάδες θα δείτε τις θετικές του επιδράσεις στην επιδερμίδα σας: πιο λαμπερή, πιο ελαστική, πιο φρέσκια.

Με βοηθά στην απώλεια βάρους: Εάν η ζυγαριά μου δείξει ότι πήρα ένα – δύο κιλά αντικαθιστώ τα ροφήματα με θερμίδες, όπως τη σόδα, τους χυμούς και το αλκοόλ με το νερό προσθέτοντας μία δύο φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι ή λίγο δυόσμο για έξτρα γεύση.

Κάνει καλό στην καρδιά μου: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αμερικάνικο Περιοδικό Επιδημιολογίας, ανακάλυψε ότι, όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια.

Μου δίνει ενέργεια
: Η αφυδάτωση – ακόμα και η ήπια – μπορεί να μας αποδυναμώσει και να μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι. Αν διψάτε, έχετε ήδη αφυδατωθεί και αυτό μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ίλιγγο και άλλα συμπτώματα. Αν αισθάνεστε πονοκέφαλο μπορεί να είναι σύμπτωμα και αυτό της αφυδάτωσης. Δύο ποτήρια νερό θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε.

Γυμνάζομαι πιο αποδοτικά
: Η άσκηση απαιτεί επιπλέον νερό, επειδή η αφυδάτωση μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι, εξαντλημένοι και να μην μπορούμε να τρέξουμε ή να σηκώσουμε βάρη. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την άσκηση.

Αποτοξινώνει τον οργανισμό μου: Το σώμα μας χρησιμοποιεί το νερό για να καθαριστεί από τις τοξίνες και τα απορρίμματα. Το μυστικό μου το ξέρετε ήδη: κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσω, πίνω ένα χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου:
 Έχει βρεθεί ότι το νερό μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 45%. Επίσης, μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά 50% και, ενδεχομένως, ο κίνδυνος του καρκίνου του στήθους.

Χρήσιμες οδηγίες

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε; Η ποσότητα που έχει ανάγκη ο καθένας ποικίλει ανάλογα με σωματικό του βάρος, το αν είναι ασθενής ή αν γυμνάζεται. Γι΄αυτό φροντίστε να πίνετε όσο χρειάζεστε αλλά μην πίνετε μόνο όταν διψάτε, γιατί μέχρι τότε έχετε ήδη αφυδατωθεί. Πίνετε νερό ανάμεσα στα γεύματα και όχι κατά τη διάρκειά τους. Μία ώρα μετά το φαγητό και 10 λεπτά πριν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να πίνετε νερό. Αν καταναλώνετε αρκετό πριν τα γεύματά σας θα παρατηρήσετε πως δεν θα διψάτε μετά ενώ θα σας βοηθήσει και στη χώνεψη.

Τι νερό; Το εμφιαλωμένο με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, είναι το καλύτερο. Αλλά και αυτό της βρύσης (εφόσον είναι καλό) είναι εξίσου καλό αν δεν έχετε εμφιαλωμένο. Αποφύγετε τα ανθρακούχα.

Σε τι θερμοκρασία; Όποτε νιώθετε κούραση, δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε ή δεν νιώθετε ήρεμοι δοκιμάστε να πιείτε σιγά σιγά ένα ποτήρι φρέσκο νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Μηνπίνετε απότομα μεγάλες ποσότητες γιατί αυτό μπορεί να σας κάνει νιώσετε δυσφορία.

Συνταγή ομορφιάς
 

Ατμόλουτρο ή χαμάμ προσώπου

Μετά από μία κουραστική μέρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνω ένα ζεστό ατμόλουτρο. Τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα μου και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.

Τι να κάνετε


Βράστε σε μία κατσαρόλα νερό και βάλτε από πάνω το κεφάλι σας σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστών. Σκεπάστε το με μία πετσέτα για να εγκλωβίσετε τον ατμό και πάρτε βαθιές εισπνοές για 10 λεπτά. Έπειτα σκουπίστε απαλά την επιδερμίδα σας και ενυδατώστε την με μία κρέμα.
Αν βαριέστε να καθίσετε 10 λεπτά πάνω από την κατσαρόλα βράστε νερό και ρίξτε μέσα το αγαπημένο σας έλαιο, δύο σταγόνες αρκούν. Εγώ προτιμώ το τριαντάφυλλο που θεωρείται από τα πιο ευεργετικά για το πρόσωπο. Βάλτε μέσα μία μικρή πετσέτα και αφού τη στύψετε καλά τυλίξτε την στο πρόσωπό σας χωρίς όμως να σκεπάσετε τη μύτη σας. Περιμένετε να κρυώσει και επαναλάβατε άλλες 4 – 5 φορές. Η επιδερμίδα σας θα ξεκουραστεί, οι λεπτές γραμμές θα απαλύνουν και η όψη σας θα δείχνει πιο ξεκούραστη.

Το μυστικό

Όπως το νερό ενός λουλουδιού στο βάζο μειώνεται μέρα με την ημέρα και πρέπει να το ανανεώνουμε έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο οργανισμός μας. Για να υπενθυμιζετε στον εαυτό σας ότι πρέπει να πιει νερό κάντε τα εξής: φορέστε 10 βραχόλια στο ένα χέρι. Κάθε φορά που θα πίνετε ένα ποτήρι νερό θα βάζετε ένα βραχιόλι στο άλλο σας χέρι. Στο τέλος της ημέρας πρέπει όλα τα βραχιόλια να είναι στο άλλο σας χέρι. Διαφορετικά βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας.

Πηγή: omorfamistika.gr

Νικητής ο Φέτελ στο μονακό .

Νικητής ο Φέτελ στο Μονακό
Στην πίστα του Μονακό, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε για μια ακόμα φορά να μετατρέψει την πολ ποζίσιον σε νίκη. 

Τη δεύτερη και τρίτη θέση στο βάθρο κατέκτησαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον αντίστοιχα.

Στο εντυπωσιακό αυτό γκραν πρι την εμφάνισητης έκανε και η κόκκινη σημαία πέντε γύρους πριν το τέλος, όταν ο αγώνας διακόπηκε εξαιτίας του ατυχήματος που είχαν οι Αλγκουερσουαρί, Πετρόφ και Χάμιλτον. 

Παρόλο που η συγκεκριμένη πίστα δεν φημίζεται για τα προσπεράσματα οι πιλότοι μας «χάρισαν» έναν πανέμορφο αγώνα αφού δεν σταματούσαν να πιέζουν.

30 Μαΐου 2011

Κάντε οικονομία στην μαγειρική .

Κάντε οικονομία στη μαγειρική
Οι καιροί είναι δύσκολοι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύετε λεφτά άσκοπα, ενώ μπορείτε να το αποφύγετε. Ακολουθήστε τα παρακάτω μυστικά και τα λεφτά σας θα παραμείνουν στην τσέπη σας!

-Εάν περίσσεψε κρέας, τότε σερβίρετέ το κρύο σε σαλάτες ή σε σάντουιτς. Έτσι, δεν θα καταλάβετε ότι για δεύτερη μέρα τρώτε το ίδιο φαγητό και θα γλιτώσετε λεφτά.

-Μην πετάτε τα κόκαλα! Μπορείτε να κάνετε με αυτό νόστιμους ζωμούς.

-Αντί για γαλέτα στις συνταγές, χρησιμοποιείστε ψωμί που σας έχει περισσέψει. 

-Ό,τι κοτσάνι περισσεύει από λαχανικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πουρέ ή στους ζωμούς δίνοντας μια όμορφη γεύση.

Πως να κόψετε το κάπνισμα .

Πώς να κόψετε το κάπνισμα
Αναμφισβήτητα η αναμέτρηση με το τσιγάρο δεν κερδίζεται εύκολα. Τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, τα ειδικά φάρμακα και φυσικά η ισχυρή θέληση αποτελούν τους άσους στο μανίκι του καπνιστή.

Τα ειδικά ιατρεία


Περισσότερα από 50 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας, βοηθώντας αποτελεσματικά τους καπνιστές να αποδεσμευτούν από τη θανατηφόρο συνήθεια. Από τα πρώτα που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα είναι αυτό του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, το οποίο βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Οι καπνιστές έδειξαν εμπιστοσύνη στον τρόπο λειτουργίας του, στη χορήγηση φαρμάκων και στον τρόπο παρακολούθησης, τα οποία απέδωσαν πολύ καλά αποτελέσματα.

Φάρμακα κατά του καπνίσματος

Μέχρι πριν από ένα χρόνο,η υδροχλωρική βουπροπιόνη, ένα μη ειδικό αντικαταθλιπτικό, ήταν το μοναδικό συνταγογραφούμενο φάρμακο που μπορούσε να βοηθήσει στη διακοπή του καπνίσματος. Η υδροχλωρική βουπροπιόνη δεν έχει ιδιαίτερες παρενέργειες, αλλά υπάρχει περιορισμός όσον αφορά στη συγχορήγησή της με άλλα φάρμακα και σε ορισμένες ομάδες καπνιστών με συνυπάρχοντα νοσήματα.

Από τον Απρίλιο του 2007 ένα νέο φάρμακο ειδικά σχεδιασμένο για τη διακοπή του καπνίσματος, η βαρενικλίνη, βρίσκεται στη διάθεση γιατρών και καπνιστών.

Από την έναρξη κυκλοφορίας του νέου σκευάσματος η κατάσταση στα ιατρεία άλλαξε, γιατί οι δυνατότητες χορήγησής του επιτρέπουν πιο εύκολους χειρισμούς για όλες τις κατηγορίες των καπνιστών και κυρίως αυτών που έχουν συνυπάρχοντα νοσήματα.

Στοιχεία για το νέο φάρμακο


Το χρονικό διάστημα από την πρώτη κυκλοφορία της μέχρι τις 8/1/2008 η βαρενικλίνη συνταγογραφήθηκε σε 219 καπνιστές στο Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου.

Το 64,8% των καπνιστών το προμηθεύτηκε και το 58% ολοκλήρωσε την αγωγή. Παρόλο που το κόστος αγοράς τσιγάρων μηνιαία υπερβαίνει την αγορά φαρμάκων για την τρίμηνη αγωγή, φαίνεται ότι οι καπνιστές δεν είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν χρήματα για μια νόσο που ακόμα δεν τους απειλεί άμεσα, γι? αυτό και η μη συνταγογράφηση του φαρμάκου από το ασφαλιστικό τους ταμείο αποτελεί εμπόδιο στη χρήση του.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία του Ιατρείου το ποσοστό διακοπής καπνίσματος στο πρώτο τρίμηνο αγγίζει το 62%, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που, παρόλο που δεν ολοκλήρωσαν την αγωγή πέτυχαν το στόχο τους, αποδεικνύοντας έτσι τη δραστικότητα του φαρμάκου.
Οι παρενέργειες που παρουσιάστηκαν είναι: ναυτία 14,8%, τυμπανισμός 5%, αϋπνία 4,2%.
Σε μεγαλύτερα ποσοστά εμφανίστηκε δυσκοιλιότητα, διάρροια, ζάλη, κεφαλαλγία.

29 Μαΐου 2011

Το αντρικό χαμόγελο δεν ρίχνει τις γυναίκες .

Το ανδρικό χαμόγελο… δε ρίχνει τις γυναίκες
Λιγότερο ελκυστικούς βρίσκουν οι γυναίκες τους άνδρες που δείχνουν πολύ χαρούμενοι σε αντίθεση με εκείνους των οποίων οι εκφράσεις του προσώπου δείχνουν υπερηφάνεια, περισυλλογή ή τύψεις για κάτι που έκαναν λάθος, διατείνονται καναδοί ερευνητές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης Emotion της Ένωσης Αμερικανικών Ψυχολόγων, οι επιστήμονες έδειξαν φωτογραφίες του αντίθετου φύλου σε άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν στη συνέχεια να αναφέρουν την αρχική τους αντίδραση σε ό,τι αφορά στο πόσο ελκυστικό βρίσκουν τον άλλον ανάλογα με τις εκφράσεις του προσώπου του.

«Οι χαμογελαστοί άνδρες κρίθηκαν απωθητικοί από τις γυναίκες», λέει η Τζέσικα Τρέισι, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και επικεφαλής της έρευνας.

Η αντίδραση των ανδρών ήταν ακριβώς η αντίθετη. «Οι χαμογελαστές γυναίκες είναι απόλυτα ελκυστικές. Αυτή ήταν μακράν η πιο ελκυστική έκφραση που επέδειξαν οι γυναίκες κατά τους άνδρες», είπε σε συνέντευξή της η Τρέισι.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν είναι βέβαιο γιατί τα δύο φύλα αντιδρούν διαφορετικά στα χαμόγελα. Σε έναν άνδρα ένα πλατύ χαμόγελο μπορεί να τον δείχνει θηλυπρεπή ή απελπισμένο για σεξ.

Η έρευνα, εξάλλου, ενισχύει την άποψη ότι στις γυναίκες αρέσουν «τα κακά αγόρια».

«Στις γυναίκες αρέσουν τύποι όπως ο Τζέιμς Ντιν... Άνδρες που γνωρίζουν ότι έχουν ψεγάδια και τους βασανίζει αυτή η σκέψη», εξηγεί η Τρέισι.

Ο πολιτισμός ωφελεί την υγεία .

Ο πολιτισμός ωφελεί σοβαρά την υγεία

Οι επισκέψεις σε θέατρα, συναυλίες, γκαλερί και μουσεία ωφελούν σοβαρά την υγεία (και κυρίως των ανδρών), σύμφωνα με μελέτη ερευνητών στη Νορβηγία.
Η μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Epidemiology and Community Health» έδειξε ότι όσο πιο συχνά ένα άτομο συμμετείχε σε πολιτιστικές δραστηριότητες τόσο μεγαλύτερα ήταν τα οφέλη για την υγεία του.
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι ερευνητές πέρασαν από συνέντευξη 50.797 ενήλικες Νορβηγούς. Οι συμμετέχοντες δέχθηκαν ερωτήσεις σχετικά με την υγεία τους, το πόσο ικανοποιημένοι αισθάνονταν με τη ζωή τους καθώς και σχετικά με τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης που ένιωθαν.
Δημιουργικός και δεκτικός πολιτισμός
Οι εθελοντές απάντησαν επίσης σχετικά με τη συμμετοχή τους σε δύο διαφορετικά πολιτιστικά πεδία: το ένα αφορούσε τη δημιουργική ενασχόληση με τα πολιτιστικά και το άλλο τη δεκτική ενασχόληση με τα πολιτιστικά. Η δημιουργική ενασχόληση με τον πολιτισμό αφορά το να παίζει το ίδιο το άτομο κάποιο μουσικό όργανο, να τραγουδά σε χορωδία, να ζωγραφίζει, να παίζει θέατρο κ.α. Η δεκτική ενασχόληση με τον πολιτισμό συνίσταται στο να επισκέπτεται κάποιος εκθέσεις ζωγραφικής, μουσεία, να πηγαίνει σε συναυλίες, στο θέατρο κ.α.
Και οι δύο τύποι πολιτιστικής δραστηριότητας φάνηκε ότι συνδέονταν με καλή υγεία, ικανοποίηση με τη ζωή, χαμηλά επίπεδα στρες και κατάθλιψης ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως το κοινωνικό υπόβαθρο και η οικονομική κατάσταση των συμμετεχόντων.
Ανδρες του … θεάτρου, γυναίκες των αθλητικών αγώνων
Συγκεκριμένα στους άνδρες, η θετική επίδραση για την υγεία ήταν εντονότερη όταν εκείνοι έπαιρναν τη «δόση» κουλτούρας μέσω της δεκτικής πολιτιστικής δραστηριότητας και όχι της δημιουργικής – η θετική επίδραση ήταν μάλιστα η ίδια είτε παρακολουθούσαν θεατρικές παραστάσεις, είτε συναυλίες , είτε εκθέσεις ζωγραφικής είτε επισκέπτονταν μουσεία. Πάντως στους άνδρες άρεσε επίσης να κάνουν εθελοντική εργασία, να ασχολούνται με δραστηριότητες στο ύπαιθρο και να κάνουν φυσική άσκηση.
Οι γυναίκες από την πλευρά τους που πήγαιναν συχνά στη Θεία Λειτουργία ή σε αθλητικούς αγώνες δήλωναν πιο υγιείς και ικανοποιημένες με τη ζωή τους.
Όπως σημείωσε στο LiveScience ο επικεφαλής της μελέτης Κένραντ Κούιπερς από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας «σε ό,τι αφορούσε τα δύο φύλα οι άνδρες φάνηκε να αποκομίζουν περισσότερα οφέλη για την υγεία όταν ασχολούνταν με τη δεκτική ενασχόληση με τα πολιτιστικά σε σύγκριση με τις γυναίκες». Πάντως, ο ερευνητής τόνισε πως σχετικά και με τα δύο φύλα, σε όσες περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες συμμετείχε το άτομο, τόσο πιο ευτυχισμένο ένιωθε.

28 Μαΐου 2011


Σαλάτα με πορτοκάλι .

Σαλάτα με πορτοκάλι!
Δροσερή, ελαφριά σαλάτα με πορτοκάλι και αμύγδαλα!

ΥΛΙΚΑ (4 άτομα)

Μαρούλι
1 πορτοκάλι
10-15 αμύγδαλα χοντροσπασμένα
2 κ.γ μέλι
ξύδι βαλσάμικο
3 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και κόβουμε το μαρούλι. 
Κόβουμε το πορτοκάλι σε μεγάλους κύβους και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. 
Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα μας και από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα!

181 θερμίδες / 12,5 υδατάνθρακες

Πηγή: lightsintages.blogspot.com

Το σχήμα μετράει .

Το σχήμα μετράει!
Σχεδόν τέλειο σφαιρικό σχήμα και όχι ωοειδές έχουν, σύμφωνα με νέες ακριβέστερες μετρήσεις, τα ηλεκτρόνια. Γιατί είναι η ανακάλυψη αυτή σημαντική; Επειδή καθιστά, μεταξύ άλλων, μερικές θεωρίες της σωματιδιακής φυσικής, όπως η υπερσυμμετρία, λιγότερο πιθανές.

Οι ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου πέτυχαν μέτρηση ακριβέστερη από την καλύτερη μέτρηση που υπήρχε μέχρι τώρα για το ηλεκτρόνιο. Χρειάστηκε πειράματα μιας δεκαετίας και έγινε με τη βοήθεια λέιζερ, σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της ύλης. 

Τα ηλεκτρόνια είναι θεμελιώδη αρνητικά φορτισμένα σωματίδια που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τους πυρήνες των ατόμων. Οι νέες μετρήσεις δείχνουν ότι το σχήμα τους ελάχιστα απέχει (μόλις 0,000000000000000000000000001 εκατοστά ή λιγότερο από το ένα δισεκατομμυριοστό του ενός δισεκατομμυριοστού του ενός δισεκατομμυριοστού του ενός εκατοστού) από το να είναι απολύτως στρογγυλό.

Επιβεβαιώνεται έτσι ως ορθή η συμβατική αντίληψη για το σχεδόν σφαιρικό σχήμα του ηλεκτρονίου (με την οποία συμφωνεί το λεγόμενο Καθιερωμένο Πρότυπο της σωματιδιακής φυσικής) και απορρίπτεται ως λανθασμένη η εκτίμηση μερικών πιο πρόσφατων θεωριών, όπως η υπερσυμμετρία, ότι τα ηλεκτρόνια δεν είναι σφαιρικά, αλλά έχουν σχήμα πιο διαστρεβλωμένο (ωοειδές).

Όπως είπαν οι ερευνητές, οι νέες μετρήσεις του ηλεκτρονίου δεν αποκλείουν την πιθανότητα της υπερσυμμετρίας, αλλά και δεν την στηρίζουν ως θεωρία. Σύμφωνα με δήλωση ενός από τους ερευνητές, μέσα στην επόμενη πενταετία θα καταστεί δυνατό να τετραπλασιαστεί η ακρίβεια των μετρήσεων, οπότε θα ξεκαθαριστεί οριστικά η βασιμότητα των θεωριών της υπερσυμμετρίας, σε συνδυασμό και με τις παρατηρήσεις του επιταχυντή του CERN.

27 Μαΐου 2011

Σημαντική η πτώση στους καπνιστές .

Σημαντική η πτώση στο ποσοστό των καπνιστών
Σταθερή, σημαντική και εντυπωσιακή πτώση, τόσο στο ποσοστό των καπνιστών όσο και στην ετήσια κατανάλωση τσιγάρων στη χώρα μας, καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, όπως είπε σήμερα ο πρόεδρος της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος Παν. Μπεχράκης. 

Σε ένα άλλο σημαντικό κέρδος που προκύπτει για την τσέπη των καπνιστών αναφέρθηκε η Χρ. Γκράτζιου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε κοινή συνέντευξη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, για το θέμα του καπνίσματος, με αφορμή την 31η Μαϊου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.

Όσον αφορά την εφαρμογή του νόμου για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημοσίους χώρους, ο υφυπουργός υγείας κ. Μιχ. Τιμοσίδης ανέφερε ότι «είμαστε σε πολύ καλό δρόμο», αλλά εξήγησε ότι έχουν διαπιστωθεί προβλήματα στους ελέγχους τους οποίους είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν, οι επόπτες δημοσίας υγείας, η δημοτική αστυνομία, το λιμενικό και το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ).

Ο υφυπουργός Διατροφής και Άθλησης Χρ. Αηδόνης υπογράμμισε, ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως μη διαπραγματεύσιμο αγαθό» και χαρακτήρισε το κάπνισμα ως τον υπ' αριθμόν 1 κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, και για αυτό όπως είπε, «θα του κλείσουμε την πόρτα».

Τόσο ο κ. Τιμοσίδης, όσο και ο γγ του υπουργείου υγείας Α. Δημόπουλος, κάλεσαν τα ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, σύμφωνα με τα όσα προτείνει η σχετική ομόφωνη γνωμοδοτική εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων και παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας συμπεριέλαβε τα συγκεκριμένα σκευάσματα στη λίστα των μη συνταγογραφουμένων φαρμάκων, ο Μιχ. Τιμοσίδης δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας θα πιέσει προς την κατεύθυνση της ασφαλιστικής κάλυψής τους.

Προσπέραση με ασφάλεια .

Προσπέραση με ασφάλεια
Παρόλο που η προσπέραση με το αυτοκίνητο είναι μια αρκετά συνηθισμένη επιλογή για τους περισσότερους οδηγούς, εντούτοις, θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξελιχτεί σε μια επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή κίνηση εάν κάποιος δεν επιδείξει την αρμόζουσα προσοχή.

Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα όσοι επιλέγουν να προσπεράσουν όχημα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με μία λωρίδα θα πρέπει να γνωρίζουν εάν ο κινητήρας του οχήματος που οδηγούν προσφέρει την απαιτούμενη δύναμη για την πραγματοποίηση της κίνησης αυτής.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει, επίσης, να δίνεται στην επιλογή σωστής σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων προκειμένου να αποφευχθεί ο κινητήρας να φτάσει στον περιοριστή στροφών (κόφτη) πριν ολοκληρωθεί η προσπέραση.

Έλεγχος θα πρέπει πάντα να γίνεται και για το εάν στη συνέχεια του δρόμου υπάρχει στροφή ή αν υπάρχει κάποιο όχημα στο αντίθετο ρεύμα καθώς και για το εάν υπάρχει διακεκομμένη λωρίδα.

Έτσι, έχοντας προσέξει τα παραπάνω και με την ενεργοποίηση του αριστερού δείκτη (φλας), καλώς εχόντων των πραγμάτων, η προσπέραση μπορεί να πραγματοποιηθεί με αρκετή ασφάλεια.

26 Μαΐου 2011

Διατηρείστε το ελαιολαδο .

Διατηρείστε το ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο υπάρχει σε κάθε συνταγή, γι΄αυτό και πρέπει να έχει διατηρηθεί σωστά, ώστε να μην χάσει τη μυρωδιά του, το χρώμα του, αλλά και τις θρεπτικές του αξίες.

Αυτό μπορείτε να κάνετε είναι να το βάλετε σε γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο, αντί για πλαστικό. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να αποθηκεύεται το λάδι σε μπουκάλι σκούρου χρώματος και να το κρατάτε μακριά από τις ακτίνες του ηλίου.

Ελαττώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος .

Ελαττώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος
Η κατανάλωση λιγότερου κόκκινου κρέατος θα μπορούσε να προλάβει την εμφάνιση περίπου 17.000 περιπτώσεων εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικοί επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση μοσχαρίσιου, αρνίσιου και χοιρινού κρέατος αυξάνουν τις πιθανότητες προσβολής του ανθρώπινου οργανισμού από τη νόσο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα αποτελέσματα των ερευνών, το σκόρδο το ασβέστιο και οι φυτικές ίνες μπορούν να μας προστατέψουν από τον καρκίνο του εντέρου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Έρευνας Κατά του Καρκίνου (World Cancer Research Fund) επιβεβαιώνει ότι υπήρχαν «πειστικά αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου και κόκκινου κρέατος.

Ο Οργανισμός είχε ήδη προειδοποιήσει για την αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης επεξεργασμένου κρέατος και τον περιορισμό της εβδομαδιαίας πρόσληψης κόκκινου κρέατος σε πέντε μεσαίου μεγέθους μερίδες - ή 500g - για να μειωθεί η πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του εντέρου.

25 Μαΐου 2011

Τσουκνίδα για τα μαλλιά .

Τσουκνίδα για τα μαλλιά
Χάνετε τα μαλλιά σας και μαζί με αυτά το κέφι σας; Ψάξτε βρείτε τσουκνίδες, θα χρειαστείτε τρεις χούφτες και περάστε τις στο μίξερ. Αυτό που βγήκε στο μίξερ το ανακατεύετε σε μισό λίτρο νερό και στη συνέχεια το περνάτε από σουρωτήρι.

Με αυτό το υγρό κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας. Αν θέλετε ξεπλένετε, αλλά δεν είναι απαραίτητο.


Πηγή: meacolpa.blogspot.com

Ποιές είναι οι μεγαλύτερες Ελληνικές λέξεις στον κόσμο .


 Ο Αριστοφάνης στις Εκκλησιάζουσες ( στ. 1169-1175 ) για να περιγράψει ένα φαγητό δημιουργεί ένα λεξιλογικό...σιδηρόδρομο, ο οποίος αποτελείται από 27 συνθετικά, που περιλαμβάνουν 78 συλλαβές!
  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λέξη της Ελληνικής γλώσσας με  172 γράμματα παρακαλώ!

  Συγκεκριμένα αποτελεί μία ολόκληρη μαγειρική συνταγή στην οποία το φαγητό είναι συνονθύλευμα τροφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αριστοφανική λέξη έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον κόσμο στο ΒιΒλίο των Ρεκόρ "Guinness" (Guinness Book of Records). Πάρτε ανάσα λοιπόν και αν μπορείτε, πείτε αυτό που ακολουθεί απνευστί:
λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιολιπαρομελιτοκατακεχυμενο
κιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγα
νοπτερυγών

 Αν πάλι δυσκολεύστε, τότε προσπαθήστε να διαβάσετε τις αμέσως επόμενες μεγαλύτερες ελληνικές λέξεις:
  τριακοντατρισμυριοστοχιλιοστοεπτακοσιοστοεβδομηκοστόεκτα (56 γράμματα)
  μυριοστοεπτακισχιλιοστοπεντακοσιοστοτεσσαρακοστόπεμπτα   (54 γράμματα)
  μυριοστοτετρακισχιλιοστοεξακοσιοστοτεσσαρακοστόπρωτα (52 γράμματα)
  τρισκαιδεκακισμυριοστοτριακοσιοστοεικοστοπρώτων (47 γράμματα)
  τρισκαιδεκακισμυριοστοτριακοσιοστοεικοστόπρωτα (46 γράμματα)
  Ακόμη περισσότερες μπορείτε να διαβάσετε στο hellenisteukontos.blogspot.com 

24 Μαΐου 2011

Ψηφιακή ΕΡΤ και στην Θεσσαλία .

Ψηφιακή ΕΡΤ και στη Θεσσαλία
Από την Παρασκευή η ΕΡΤ ξεκινά τη μετάδοση του δεύτερου ψηφιακού μπουκέτου της από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου της Θεσσαλίας, το οποίο θα καλύπτει τους νομούς Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Η ψηφιακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από τον δίαυλο 43 (650 MHz) με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD, καθώς και με τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ FM, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και KOSMOS).

Για τη λήψη του ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ απαιτείται αποκωδικοποιητής MPEG 4, ενσωματωμένος στον τηλεοπτικό δέκτη ή εξωτερικός. Ειδικά για τη λήψη του πιλοτικού προγράμματος ΕΡΤ HD, ο αποκωδικοποιητής πρέπει να διαθέτει δυνατότητα απόδοσης σήματος υψηλής ευκρίνειας (HD).

Λόγω της υποχρεωτικής από τη νομοθεσία ανακατανομής συχνοτήτων, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ1 από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου μεταφέρεται στον δίαυλο 57. Οι αναλογικές μεταδόσεις των καναλιών ΝΕΤ και ΕΤ3 παραμένουν στις ίδιες συχνότητες. 

Σημειώνεται ότι οι αναλογικές μεταδόσεις της ΝΕΤ, της ΕΤ1 και της ΕΤ3 από το κέντρο εκπομπής Δοβρουτσίου θα συνεχιστούν για διάστημα τριών μηνών, μετά την παρέλευση του οποίου θα διακοπούν οριστικά.

Ενα ποτηράκι την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα .

Ένα ποτηράκι την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!
Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτηράκι κρασί ή άλλο αλκοόλ τη μέρα, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν άνοια και Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα πορίσματα προηγούμενων μελετών.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν επί τρία χρόνια περίπου 3.200 εθελοντές συνταξιούχους, άνω των 75 ετών, οι οποίοι δεν είχαν άνοια στην αρχή της μελέτης, ενώ 217 απέκτησαν στην πορεία. Όσοι έπιναν αλκοόλ με μέτρο, διαπιστώθηκε ότι είχαν κατά μέσο όρο 30% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης άνοιας και 40% μικρότερο κίνδυνο για Αλτσχάιμερ, σε σχέση με όσους δεν έπιναν καθόλου.

Η μελέτη επισημαίνει, βέβαια, ότι η μακρόχρονη κατανάλωση αλκοόλ κάνει ζημιά στη λειτουργία της μνήμης και μπορεί να προκαλέσει νευροεκφυλιστική πάθηση. Δεν διαπιστώθηκαν διαφορές ανάμεσα στα διαφορετικά είδη αλκοόλ, όσον αφορά την σχέση με τους με την άνοια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τρίτη ηλικία δεν συνιστά αιτία για να απέχει κανείς τελείως από το αλκοόλ, με δεδομένο μάλιστα ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να χειριστούν το αλκοόλ με μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τους νέους.

Μια νέα διανομή Linux


EΔΩ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ

23 Μαΐου 2011

Οι Ελληνες δεν κοιμούνται .

Οι Έλληνες δεν κοιμούνται

Μάτι δεν κλείνουν πάνω από δυο εκατομμύρια Έλληνες λόγω διαταραχών. Οι επιστήμονες έχουν μετρήσει έως σήμερα τουλάχιστον 84 «ασθένειες» του ύπνου, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και ο σύγχρονος τρόπος ζωής εντείνει την αϋπνία!
Είναι ενδεικτικό ότι η υπνηλία προκαλείται και από την ανατροπή που επέφερε η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας στη ζωή του ανθρώπου τις τελευταίες δεκαετίες (της κοινωνίας των 24 ωρών ) και η οποία τον έχει αναγκάσει να κοιμάται λιγότερο, απ ότι χρειάζεται.
Το αποτέλεσμα είναι το παγκόσμιο «χρέος» ύπνου: «πρέπει ωστόσο, να σεβόμαστε τον οργανισμό μας και τους ρυθμούς του», δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η πνευμονολόγος – διευθύντρια της Μονάδας Μελέτης στο «Σισμανόγλειο» δρ. Αναστασία Αμφιλοχίου με αφορμή το 37ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, που φέτος συμπληρώνει 175 χρόνια από την ίδρυση της.
Μάλιστα, όπως η ίδια υπογράμμισε, δεν υπάρχει κανόνας για τις ώρες ύπνου που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Σε γενικές γραμμές τα βρέφη χρειάζονται από 16 ώρες την ημέρα, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας 11 ώρες τη νύχτα και 2.5 το μεσημέρι, οι έφηβοι 9 ώρες, οι ενήλικες 8 ώρες και οι υπερήλικες 6 ώρες.
«Είναι ωστόσο, γεγονός ότι ένας στους τρεις ενήλικες πάσχουν ή θα παρουσιάσουν κάποια στιγμή στην ζωή τους αϋπνία. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ο ύπνος δεν καλύπτει τις ανάγκες τους με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικοί την επόμενη ημέρα. Πόσες ώρες ύπνου χρειάζεται κάποιος; Εξαρτάται από τον οργανισμό. Εμείς οι ίδιοι γνωρίζουμε τον εαυτό μας και πότε αισθανόμαστε ξεκούραστοι», πρόσθεσε η δρ. Αμφιλοχίου.
Μεγάλη επιδημιολογική έρευνα στις ΗΠΑ (National Sleep Foundation) το 2002 έδειξε ότι το 1/3 των ερωτηθέντων
το 1/3το χρειάζεται τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου για να μην αισθάνεται υπνηλία την επομένη, ενώ κοιμούνται: κατά μέσον όρο 6.9 ώρες τις καθημερινές και 7.5 τα Σαββατοκύριακα
Όπως προκύπτει από επιστημονικές μελέτες, οι άνθρωποι κοιμούνται πλεόν 1 ½ ώρα λιγότερο σε σύγκριση με έναν αιώνα πριν. Και εκτός από τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής που εμποδίζουν ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν έναν ήσυχο βραδινό ύπνο, η οικονομική κρίση είναι ακόμη ένας παράγοντας που ξαγρυπνάει τους ανθρώπους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, το 2009 στις ΗΠΑ παρατηρήθηκε κατά 30% αύξηση των επισκέψεων στους γιατρούς κυρίως για αϋπνία. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουνότιαντίστοιχο φαινόμενοέχουμε και στη χώρα μας κυρίως από ανέργους ηλικίας 35 με 55 χρόνων.
«Πράγματι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και οι επιπτώσεις του έχουν σοβαρότατες συνέπειες στη ζωή του ανθρώπου με άμεσο αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο» σημείωσε ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών,Καθηγητήςκ Αθανάσιος Σκουτέλης, αναφερόμενος στις διαταραχές του ύπνου.
«Δυστυχώς, συμπλήρωσε ο κ Σκουτέλης, μέχρι σήμερα δεν έχει αξιολογηθεί σωστά και δεν έχει υπολογιστεί το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό του κόστος».
Οι «αρρώστιες» του ύπνου
    • Αϋπνία
    Η πιο συχνή διαταραχή του ύπνου είναι η αϋπνία. Το 14% του πληθυσμού υποφέρει από τον εφιάλτη της χρόνιας αϋπνίας, ενώ 1 στους 2 ή 3 ενήλικες θα παρουσιάσει αϋπνία σε κάποια φάση της ζωής του. Δεν υπάρχει αντικειμενικός τρόπος προσδιορισμού της. Ο πάσχων αναφέρει την υποκειμενική του αίσθηση. Διακρίνεται δε σε:
    * αϋπνία, τύπου επελεύσεως (όταν αργεί να έρθει ο ύπνος)
    * αϋπνία, τύπου διακρατήσεως (όταν ξυπνά στη μέση της νύχτας και δεν μπορεί να ξανακοιμηθεί)
    * αϋπνία, τύπου αφυπνίσεως (όταν ξυπνά πολύ νωρίς)
    Οι συνέπειες της αϋπνίας είναι η υπνηλία και η μείωση λειτουργικότητας την επόμενη μέρα. Η θεραπευτική αντιμετώπιση περιλαμβάνει:
    * φαρμακευτική αγωγή, για περιορισμένο διάστημα λίγων εβδομάδων
    * συμπεριφορικές -γνωσιακές θεραπείες (υγιεινή του ύπνου οπωσδήποτε)
    * εναλλακτικές θεραπείες (βελονισμός, ομοιοπαθητική)
    Σύνδρομο Άπνοιας – Υπόπνοιας Ύπνου
    Το σύνδρομο άπνοιας- υπόπνοιας ύπνου ταλαιπωρεί 4% των ανδρών και 2% των γυναικών και αποτελεί τηνπιο συχνή οργανική αιτία υπνηλίας. Ευτυχώς ειδοποιεί συνήθως τον ασθενή και τους οικείους του θορυβωδώς. Παρουσιάζει έντονο ροχαλητό στη διάρκεια του ύπνου και κόπωση την ημέρα, που ΔΕΝ δικαιολογείται από την εργασία ή τις άλλες δραστηριότητες. Ακόμη παρουσιάζει υπνηλία παρότι ό ασθενής έχει κοιμηθεί αρκετές ώρες.
    Επίσης η άπνοια συνδέεται με αρτηριακή υπέρταση, έμφραγμα, εγκεφαλικό, αρρυθμία, αλλά και κατάθλιψη, διαταραχές μνήμης, κρίσης, συγκέντρωσης, καθώς και με σεξουαλικές διαταραχές κυρίως στους άνδρες.
    Η πιο σημαντική όμως επίπτωση του συνδρόμου, κυρίως λόγω της υπνηλίας που προκαλεί, είναι ο αυξημένος κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων. Σε έρευνα που διεξήχθη από τη Μονάδα Ύπνου του Σισμανογλείου Νοσοκομείου με ερωτηματολόγια σε ασθενείς με σοβαρή άπνοια, το 60% παραδέχτηκαν υπνηλία στην οδήγηση, ενώ το 15% είχε τροχαίο ατύχημα (πραγματικό ή βγήκε από το δρόμο).
    Η θεραπευτική αντιμετώπιση περιλαμβάνει οδηγίες για την αποφυγή των προδιαθεσικών παραγόντων, εφαρμογή ενδοστοματικών συσκευών και σε βαρύτερες μορφές εφαρμογή συσκευών θετικής πίεσης CPAP ή BiPAP. Σπανίως και σε ειδικές καταστάσεις μπορεί να προταθεί χειρουργική θεραπεία.
    • H διαταραχή ύπνου λόγω εργασίας σε βάρδιες
    Αφορά το 10% των εργαζομένων σε βάρδιες που περιλαμβάνουν οπωσδήποτε νύχτα. Εδώ θεραπευτικά τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα διότι δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάξει, ο ασθενής, εργασία. Έτσι χορηγούνται φάρμακα που επάγουν την εγρήγορση 30-60 min πριν την εργασία, που συνδυάζονται ενδεχομένως με αντιμετώπιση της αϋπνίας που παρατηρείται όταν επιθυμεί να κοιμηθεί την ημέρα
    • Όταν μας λείπει ύπνος…
    Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι αυξημένες υποχρεώσεις, η ανασφάλεια που προκαλεί η οικονομική κρίση αναγκάζουν τους ανθρώπους να κοιμούνται λιγότερες ώρες από εκείνες που χρειάζεται ο οργανισμός τους.
    • Οι βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις περιλαμβάνουν:
    * Μειωμένη εγρήγορση την επόμενη ημέρα
    * 1½ ώρα απώλεια ύπνου οδηγεί σε 32% μείωση εγρήγορσης
    * διαταραχές μνήμης, ικανότητας σκέψης, συνειρμών, διαχείρισηςπληροφορίας
    * διπλάσιο κίνδυνο για επαγγελματικό ατύχημα
    * μειωμένη δραστηριότητα ανοσοποιητικού συστήματος
    • Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις περιλαμβάνουν:
    * αρτηριακή υπέρταση
    * συσχέτιση με στεφανιαία νόσο μέσω αυξημένης CRP
    * προδιάθεση για ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη
    * ψυχικές διαταραχές όπως κατάθλιψη
    * μείωση διανοητικής ικανότητας
    * αυξημένος κίνδυνος θνητότητας
    * προβλήματα στη σχέση με σύντροφο
    * παχυσαρκία
    * μη ασφαλή οδήγηση – τροχαία
    Πηγή: tanea.gr