ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

30 Ιουνίου 2011

πρὸς τι­μὴν τῶν Ἁγ. Ἀ­ναρ­γύ­ρων Κο­σμᾶ καὶ Δα­μι­α­νοῦ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Πέ­μπτη 30 Ἰ­ου­νί­ου 2011
7:30 π.μ.
Ὄρ­θρος με­τὰ Θε­ί­ας Λει­τουρ­γί­ας καὶ τέ­λε­σις μι­κροῦ Ἁ­γι­α­σμοῦ.
7:30 μ.μ.
Ὑ­πο­δο­χὴ τι­μί­ας Κά­ρας τοῦ Ο­ΣΙ­ΟΥ ΠΑΡ­ΘΕ­ΝΙ­ΟΥ ΤΟΥ ΘΑΥ­ΜΑ­ΤΟΥΡ­ΓΟΥ ΠΡΟ­ΣΤΑ­ΤΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡ­ΚΙ­ΝΟ­ΠΑ­ΘΩΝ καὶ Μέ­γας Πα­νη­γυ­ρι­κὸς Ἀρ­χι­ε­ρα­τι­κὸς Ἑ­σπε­ρι­νός, χο­ρο­στα­τοῦ­ντος τοῦ Σε­βα­σμι­ω­τά­του Ποι­με­νάρ­χου μας κ.κ. ΔΙ­Ο­ΝΥ­ΣΙ­ΟΥ.
9:30 μ.μ.
Ἱ­ε­ρὰ Ἀ­γρυ­πνί­α πρὸς τι­μὴν τῶν Ἁγ. Ἀ­ναρ­γύ­ρων Κο­σμᾶ καὶ Δα­μι­α­νοῦ τῶν ἐν Ῥώ­μῃ (†284).

Πα­ρα­σκευ­ὴ 1 Ἰ­ου­λί­ου 2011
6:30 π.μ.
Ὄρ­θρος με­τὰ πα­νη­γυ­ρι­κῆς Ἀρ­χι­ε­ρα­τι­κῆς Θε­ί­ας Λει­τουρ­γί­ας, ἱ­ε­ρουρ­γοῦ­ντος τοῦ Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του μας κ.κ. ΔΙ­Ο­ΝΥ­ΣΙ­ΟΥ.
12:00 μ.
Ἱ­ε­ρὰ Πα­ρά­κλη­σις πρὸς τι­μὴν τῶν Ἁγ. Ἀ­ναρ­γύ­ρων Κο­σμᾶ καὶ Δα­μι­α­νοῦ.
7:00 μ.μ.
Ἑ­σπε­ρι­νὸς με­θ᾿ Ἱ­ε­ρᾶς Πα­ρα­κλή­σε­ως πρὸς τι­μὴν τοῦ Ὁσ. Παρ­θε­νί­ου.
9:30 μ.μ.
Ἱ­ε­ρὰ Ἀ­γρυ­πνί­α πρὸς τι­μὴν τῆς Ὑ­πε­ρα­γί­ας ἡ­μῶν Θε­ο­τό­κου, ἧς τὴν κα­τά­θε­σιν τῆς τι­μί­ας αὐ­τῆς ἐ­σθῆ­τος ἐν Βλα­χέρ­ναις ἑ­ορ­τά­ζο­μεν.

Σάβ­βα­τον 2 Ἰ­ου­λί­ου 2011
10:00 π.μ.
Ἱ­ε­ρὰ Πα­ρά­κλη­σις εἰς τὴν Κυ­ρί­αν Θε­ο­τό­κον.
6:30 μ.μ.
Ἑ­σπε­ρι­νὸς καὶ ἐν συ­νε­χε­ί­ᾳ Ἱ­ε­ρὸν Εὐ­χέ­λαι­ον.

Κυ­ρι­α­κὴ 3 Ἰ­ου­λί­ου 2011
7:30 π.μ.
Ὄρ­θρος καὶ Θε­ί­α Λει­τουρ­γί­α μετ᾿ Ἀρ­το­κλα­σί­ας καὶ Θε­ί­ου Κη­ρύγ­μα­τος.
6:00 μ.μ.
Ἱ­ε­ρὰ Πα­ρά­κλη­σις πρὸς τι­μὴν τοῦ Ὁσ. Παρ­θε­νί­ου καὶ ἀ­να­χώ­ρη­σις τῆς τι­μί­ας Κά­ρας δι­ὰ τὴν Ἱ. Μο­νὴν Κοι­μή­σε­ως Θε­ο­τό­κου Ψα­χνῶν Εὐβο­ί­ας.



29 Ιουνίου 2011

Ελληνική κουζίνα προς τουρίστες


Για να δείτε αυτό το video πρώτα πρέπει να έχετε φάει.
Θα ήθελα να μεταφέρετε το βίντεο σε forum site blog face κ.τ.λ. Για την ελληνική κουζίνα μας , να το δουν οι ξένοι μελλοντικοί τουρίστες

TEAM GR

27 Ιουνίου 2011

Το ξύλο δεν βγήκε απο τον παράδεισο .

Το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο
Τα παιδιά έχουν μια τρομερή ικανότητα να σπρώχνουν τους γονείς τους στα όρια, χωρίς βέβαια να το θέλουν. Όμως υπάρχουν καλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ξύλο ως μέρος πειθαρχίας στο σπίτι. 

Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα: Σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά ηλικίας 7 ετών που έφαγαν ξύλο δεν τα αποτρέπει από το να δημιουργήσουν φασαρίες στα 17 τους. Επίσης, έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να μην υπακούσουν στις οδηγίες σας. Επίσης αποτελεί ένα διπλό μήνυμα για τα παιδιά: αυτοί που το αγαπάνε του προκαλούν πόνο και φόβο. Αυτό τους προκαλεί σύγχυση.

Δίνει το κακό παράδειγμα: Αν το ξύλο είναι αυτό που πιστεύετε ότι χρειάζεται το παιδί σας όταν είστε θυμωμένοι μαζί του, τότε γιατί να μην πιστεύει το ίδιο και για σας όταν εκείνο είναι θυμωμένο μαζί σας; Το μόνο που καταφέρνει η επιθετικότητα είναι να προκαλεί επιθετικότητα και να δίνει ένα κακό παράδειγμα, το οποίο το παιδί πιθανότατα θα ακολουθήσει.

Είναι επικίνδυνο: Τις περισσότερες φορές το ξύλο δίνεται για να υπενθυμίσουν οι γονείς στο παιδί ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι. Όμως μπορεί να χτυπήσετε το παιδί σας κατά λάθος πολύ δυνατά και σημεία που δεν πρέπει. Επίσης ένα χαστούκι ή ένα δυνατό χτύπημα δημιουργεί στο παιδί το αίσθημα της απόρριψης και του φόβου. Η τακτική της σωματικής τιμωρίας δημιουργεί ψυχικά τραύματα στο παιδί και στη μετέπειτα ζωή του.

Σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα: Αν έχετε χτυπήσει το παιδί σας σίγουρα τις περισσότερες φορές θα είχατε τύψεις μετά. Εξάλλου κανένας γονιός δεν θέλει να τον κοιτάζει το παιδί του με φόβο στα μάτια.

Αν θέλετε να ασκήσετε πειθαρχία υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι. Όπως:

Εξηγήστε στο παιδί γιατί οι κανόνες είναι σημαντικοί. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να ακολουθήσει τους κανόνες αν μπορεί να τους καταλάβει.

Δώστε έμφαση στο ότι οι κανόνες θα το ωφελήσουν. Ο κανόνας για παράδειγμα ότι πρέπει να πάει για ύπνο θα το βοηθήσει την επόμενη να έχει ενέργεια και δύναμη για να παίξει.

Τηρήστε τους κανόνες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αν έχετε βάλει όρια σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας τα σέβεται στις περισσότερες περιπτώσεις (π.χ. την ώρα του ύπνου). Τα παιδιά χρειάζεται να ζουν με σταθερές αξίες και συγκεκριμένα όρια. Αυτά τα δύο στοιχεία τους παρέχουν ασφάλεια. Θα ήταν εξωπραγματικό αν πούμε ότι τα παιδιά δεν θα τολμήσουν να ξεφύγουν από αυτά τα όρια. Γι’ αυτό θα πρέπει να κρατήσετε σταθερά τα όρια λέγοντας «όχι», αλλά το «όχι» να είναι θετικό. Δηλαδή να τονίζετε στα παιδιά τι μπορούν να κάνουν και όχι τι δεν μπορούν να κάνουν.
Πάρτε μέτρα αν παραβιάζει τακτικά τους κανόνες. Αν το έχετε προειδοποιήσει ότι θα του αφαιρέσετε κάποια προνόμια (π.χ. με το να μην του δώσετε κάτι που θέλει όπως μία βόλτα στο πάρκο) τότε κρατήστε τον λόγο σας. Οι χωρίς αντίκρισμα απειλές του διδάσκουν μόνον ότι δεν εννοείται όσα λέτε.

Χρησιμοποιήστε μικρές ανταμοιβές και επαίνους για να ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά. Είναι μια αποτελεσματική τακτική φροντίστε ωστόσο οι ανταμοιβές όπως και οι τιμωρίες να δίνονται τη σωστή στιγμή. Θα είναι και τα δύο αποτελεσματικά όταν δίνονται αμέσως παρά όταν περάσουν δυο ώρες από το συμβάν.

Μην προσπαθήσετε να εκβιάσετε την καλή συμπεριφορά του
. Είστε πιο μεγάλοι από αυτό και μπορείτε να το φοβίσετε. Η επίδραση όμως κρατάει λίγα λεπτά μοναχά και το παιδί θα ξανακάνει τα ίδια μόλις του γυρίσετε την πλάτη.

Πηγή: omorfamistika.gr

24 Ιουνίου 2011

Το καθισιό στην τηλεόραση βλάπτει την υγεία .

To καθισιό στην τηλεόραση βλάπτει την υγεία!
Οι άνθρωποι που κάθονται πολλές ώρες κάθε μέρα μπροστά από την τηλεόραση αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και καρδιοπάθειας και γενικότερα πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Το όριο κινδύνου φαίνεται να αυξάνει για  το διαβήτη και την καρδιά με πάνω από δύο ώρες τηλεόραση τη μέρα, για τον πρόωρο θάνατο με περισσότερες από τρεις ώρες καθημερινά.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για κάθε δύο πρόσθετες ώρες τη μέρα μπροστά στην τηλεόραση, αυξάνεται κατά 20% ο κίνδυνος για διαβήτη τύπου 2, κατά 15% για καρδιοπάθεια και κατά 13% για θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.

Το κλείσιμο της τηλεόρασης και η ενασχόληση με τη γυμναστική μπορεί να σώσει δύο στους χίλιους ανθρώπους από διαβήτη και καρδιοπάθεια. Το πρόβλημα δεν είναι τελικά η ίδια η τηλεόραση, αλλά το γεγονός ότι εξαιτίας της οι άνθρωποι κάνουν καθιστική ζωή και καταντούν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, καθώς συνήθως τρώνε ανθυγιεινά φαγητά, ενώ βλέπουν. 

23 Ιουνίου 2011

22 Ιουνίου 2011

Κόρινθος για καφέ


21 Ιουνίου 2011

Πότε πρέπει να πίνετε αρκετό νερό .

Πότε πρέπει να πίνετε αρκετό νερό
Αν και οποιοσδήποτε μπορεί να αφυδατωθεί, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που θα πρέπει να φροντίζουν να πίνουν αρκετό νερό.

Η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών αναφέρει τους ακόλουθους παράγοντες κινδύνου για αφυδάτωση:

• Η ύπαρξη λοίμωξης της κύστης ή πέτρας στα νεφρά
• Η εγκυμοσύνη ή ο θηλασμός
• Η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους όταν κάνει ζέστη
• Η άσκηση
• Ο πυρετός ή η διάρροια
• Οι εμετοί
• Η προσπάθεια απώλειας βάρους

Πηγή: iatronet

19 Ιουνίου 2011

Για καφέ στην παραλία της Κορίνθου περιοχή (αγ.Νικόλαου)

Aρχαία Κόρινθος


Ο ναός του Απόλλωνα, είναι ένας αρχαϊκός ναός στην Αρχαία Κόρινθο χτισμένος με μονολιθικούς δωρικούς κίονες. Από τους 40 που υπήρχαν, σήμερα σώζονται μόνο 7 όρθιοι σε περίοπτη θέση πάνω από τα ερείπια της αρχαίας αγοράς.

18 Ιουνίου 2011

Με 18 ειδικές διαδρομές το ράλι ακρόπολης .

Με 18 ειδικές διαδρομές το ράλι Ακρόπολις
Μετά από ένα χρόνο απουσίας από το καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει (16-19/6) στα μεγάλα σαλόνια.

Το ράλι Ακρόπολις είναι ένα από τα πιο δύσκολα, με τους οδηγούς να πρέπει να αντιμετωπίσουν τις σκληρές συνθήκες των ειδικών διαδρομών, αλλά και τη ζέστη.

Ύστερα από αρκετά χρόνια το Ακρόπολις φιλοξενεί και βραδινή διαδρομή. Συνολικά, οι συμμετέχοντες θα διανύσουν 348,40 χιλιόμετρα στις 18 ειδικές διαδρομές.

Αναλυτικά οι ειδικές διαδρομές:

Παρασκευή 17/6

1. Θήβα 1, 23.60
2. Ελάτεια, 39.10
3. Ελευθεροχώρι, 18.10
4. Ρεγκίνι 1, 11.88
5. Θήβα 2, 23.60
6. Μαυρολίμνη, 25.05

Σάββατο 18 /6

7. Κλένια-Μυκήνες 1, 17.41
8. Γυμνό 1, 26.28
9. Κεφαλάρι 1, 18.40
10. Κλένια-Μυκήνες 2, 17.41
11. Γυμνό 2, 26.28
12. Κεφαλάρι 2, 18.40
13. Νέα Πολιτεία, 17.71

Κυριακή 19/6

14. Άγιοι Θεόδωροι 1, 19.42
15. Νέα Πίσσια 1, 11.37
16. Άγιοι Θεόδωροι 2, 19.42
17. Νέα Πίσσια 2, 11.37
18. Power Stage 4.00

Πηγή: sport-fm.gr

15 Ιουνίου 2011

Φτιάξτε ραβανί .

Φτιάξτε ραβανί
Σκέφτεστε τι γλυκό να φτιάξετε; Τι θα λέγατε για ραβανί; Το αγαπούν μικροί και μεγάλοι, ενώ τώρα που είναι καλοκαίρι σερβίρεται με μια μπάλα παγωτού καϊμάκι! 

Υλικά για ένα μέτριο ταψί
14 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα σε σκόνη
5-6 κομματάκια μαστίχας Χίου ψιλοκοπανισμένα με λίγη ζάχαρη
λίγο λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
50 γρ. αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση

Για το σιρόπι
4 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού νερό
1 πρέζα βανίλια
2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση
Χτυπάτε τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.

Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και χτυπάτε έως ότου σφίξει η μαρέγκα.

Ρίχνετε τη μαρέγκα λίγο λίγο στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ με το σιμιγδάλι, τη μαστίχα και τα μισά αμύγδαλα, δουλεύοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα, μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Αλείφετε ένα μεσαίο ταψί με λίγο βούτυρο λιωμένο, το πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι και ρίχνετε μέσα το μείγμα του γλυκού. Το κουνάτε για να απλωθεί ομοιόμορφα παντού, και ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα φιλέ.

Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40' περίπου, στη χαμηλότερη σκάλα κοντά στον πάτο του φούρνου. Το ξεφουρνίζετε, μετά από λίγο το κόβετε σε κομμάτια και το αφήνετε να κρυώνει.

Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο, σε μια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Όταν «δέσει», προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και περιχύνετε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι, ρίχνοντας το κουταλιά κουταλιά.

Αφήνετε το γλυκό να απορροφήσει καλά όλο το σιρόπι και να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε το γλυκό σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι.

Πηγή: myworld

Υποφέρετε από άσθμα .

Υποφέρετε από άσθμα;
Αν υποφέρετε από άσθμα, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε τα δυσάρεστα συμπτώματα τρώγοντας… κρεμμύδια!

Τα κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων και μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπνέετε καλύτερα.

14 Ιουνίου 2011

Βάτραχοι κατά του καρκίνου .

Βάτραχοι κατά του καρκίνου
Οι επιστήμονες του Βασιλικού Πανεπιστημίου στο Belfast βραβεύτηκαν για την ερευνητική τους εργασία αναφορικά με τη δυνατότητα οι πρωτεΐνες που παράγονται από συγκεκριμένα είδη βατράχων να οδηγήσουν σε αντικαρκινικές θεραπείες, καθώς και σε θεραπείες περισσότερων από 70 διαφορετικών νόσων.

Οι ερευνητές βραβεύτηκαν στο Λονδίνο στο πλαίσιο των Medical Future Innovation Awards. Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Chris Shaw ανακάλυψε δυο διαφορετικές πρωτεΐνες που μπορούν να επηρεάσουν τον ρυθμό ανάπτυξης των αιμοφόρων αγγείων. Η πρώτη πρωτεΐνη μπορεί να παρεμποδίσει την ανάπτυξη των αγγείων και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά των καρκινικών όγκων.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Shaw οι περισσότεροι καρκινικοί όγκοι μεγαλώνουν μέχρι ενός σημείου και στη συνέχεια έχουν την ανάγκη νέων αγγείων που θα τους προσφέρουν το απαραίτητο οξυγόνο για να συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

«Μια ουσία που θα σταματά την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, θα μειώσει και τις πιθανότητες ανάπτυξης και μετάστασης των όγκων», δήλωσε ο ίδιος.

Παράλληλα, η ομάδα του καθηγητή Shaw ανακάλυψε μια ακόμη πρωτεΐνη με την αντίστροφη δράση, δηλαδή μια πρωτεΐνη που ενεργοποιεί την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων και θα μπορούσε να επιτρέψει στους ασθενείς να αναρρώσουν γρηγορότερα από τραυματισμούς, επεμβάσεις, ακόμη και από τις φθορές στους ιστούς που προκαλούνται μετά από το έμφραγμα ή το εγκεφαλικό.

«Θα ήταν πραγματικά κρίμα να έχουμε κάτι στην ίδια τη φύση με το δυναμικό να εξελιχθεί σε ένα θαυματουργό φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου και να μην κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε, προκειμένου να το κάνουμε πραγματικότητα» δήλωσε ο καθηγητής Shaw.

Πηγή: vita.gr

Κόκκινη σημαία στο Μόντρεαλ .

Κόκκινη σημαία στο Μόντρεαλ
Την εμφάνισή της έκανε στον 25ο γύρο η κόκκινη σημαία και ο αγώνας του Γκραν Πρι Καναδά διακόπηκε. Οι πρώτοι δέκα είναι Φέτελ (1 pit stop), Κομπαγιάσι, Μάσα (1 pit stop), Χάιντφελντ, Πετρόφ, Ντι Ρέστα, Γούμπερ (1 pit stop), Αλόνσο (2 pit stop), Ντε λα Ρόσα, Μπάτον (3 pit stop).

Η καταιγίδα στην πίστα του Καναδά δημιούργησε προβλήματα στον αγώνα με ένα τμήμα της «πίστας να μην γίνεται να οδηγηθεί», και την ορατότητα να είναι περιορισμένη, όπως ενημέρωσε την ομάδα του ο Φέτελ.

Η επανεκκίνηση του αγώνα θα γίνει πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, με όλους τους πιλότους να βάζουν τη βρόχινη γόμα. 

13 Ιουνίου 2011

Λεφτά υπάρχουν ..video

Πόσο θρεπτικά είναι τα παγωτά ?

Πόσο θρεπτικό είναι το παγωτό;
Είναι ο δροσερός σωτήρας του καύσωνα και φυσικά από τις πιο γλυκές απολαύσεις για την ανθρώπινη γλώσσα! Ποιος ανακάλυψε το παγωτό; Υπάρχουν πολλές ιστορίες για το παγωτό, όμως δεν μπορούν να δοθούν σίγουρες απαντήσεις στο ερώτημα αυτό, γιατί δεν υπάρχουν γραπτά κείμενα που να τεκμηριώνουν κάποια από τις ιστορίες.

Ποια είναι τα συστατικά του παγωτού;

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται είναι το γάλα, το αυγό, το κακάο, το βούτυρο, η κρέμα γάλακτος, γλυκαντικές ουσίες, χυμοί φρούτων, σταθεροποιητές (όπως πρωτείνες, εκχυλίσματα φρούτων, κυτταρίνες, κ.ά.), γαλακτωματοποιητές, χρωστικές-αρωματικές ουσίες, κομμάτια σοκολάτας ή φρούτων, ξηροί καρποί, κ.ά.

Από τα τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι είναι μία πολύ καλή τροφή για τον άνθρωπο. Παρέχει πρωτείνες, υδατάνθρακες και λίπη. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι το παγωτό έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανεβάζει γρήγορα τις τιμές σακχάρου στο αίμα, δίνοντας χρόνο στην ινσουλίνη να ρυθμίσει τις καύσεις του οργανισμού.Έτσι λοιπόν μπορούμε να τρώμε παγωτό χωρίς ενοχές, αλλά με μέτρο και προσοχή.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές ώστε να χαρείτε τη γεύση του:

-Προτιμήστε παγωτό ξυλάκι (λιγότερες θερμίδες όταν δεν έχει επικάλυψει σοκολάτας) από ένα κύπελλο (περισσότερο λίπος και χοληστερίνη, κυρίως το παρφέ).
-Προτιμήστε γρανίτες ή light παγωτά ή 0% παγωτά.
-Διαλέξτε το τυποποιημένο από το χύμα (ποσοστά νοθείας 15-20%).
-Όταν αγοράζετε ένα παγωτό καλό είναι να καταναλώνεται άμεσα, διαφορετικά να μπαίνει στην κατάψυξη για να μην αλλοιώνεται η γεύση και η οσμή του από την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

Το παγωτό δεν περιέχει συντηρητικά, γιατί λόγω της φύσης του δεν τα χρειάζεται! Έχει να δώσει πολλές θερμίδες, όμως είναι πηγή καλών θρεπτικών συστατικών όπως το ασβέστιο, ο φώσφορος, οι βιταμίνες, κ.ά. Επίσης χάρη στους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή του, παρέχει στον οργανισμό αντιοξειδωτικές ουσίες, απαραίτητες για την παρουσία των κυττάρων του.

Τέλος, το παγωτό δεν είναι μόνο ένα εποχιακό προϊόν. Μπορεί να καταναλωθεί όλες τις εποχές του χρόνου, αρκεί αυτό να γίνεται χωρίς βουλιμία! Αφήστε λοιπόν τη γλώσσα σας να ταξιδέψει στη μαγεία της γεύσης του…

Πηγή: iatronet.gr

Μεσο διαφυγης πολιτικων


από την ομάδα του TeamGr forum : εδώ

Χαλβάς με ινδοκάρυδο και κανέλα .

Χαλβάς με ινδοκάρυδο και κανέλα
Ένα γλυκό με σίγουρη επιτυχία που δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο!

Συστατικά


4 ποτήρια νερό
1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
1 βιτάμ
60 γρ άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας (όχι στιγμής)

Οδηγίες

Λιώνω βιτάμ σε χαμηλή φωτιά και ταυτόχρονα σε λεκάνη ρίχνω,νερό ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου και το ινδοκάρυδο τα ανακατεύω καλά και τα προσθέτω στο λιωμένο βιτάμ σε μέτρια φωτιά και το ανακατεύω έως ότου πήξει. Βρέχω ελαφρώς τη φόρμα (βοηθάει στο να μην διαλυθεί όταν τον ξεφορμάρουμε) και μεταφέρω το μίγμα στη φόρμα και αφήνω να κρυώσει 1 ώρα. Πασπαλίζω με κανέλα και καρύδα (προαιρετικά).

Πηγή: sintagespareas.gr

12 Ιουνίου 2011

Οι διατροφικές παγίδες του καλοκαιριού .

Οι διατροφικές παγίδες του καλοκαιριού

Ενας στους 6 ανθρώπους του δυτικού κόσμου παθαίνει κάθε χρόνο τροφική δηλητηρίαση. Το 80% περίπου των κρουσμάτων οφείλεται σε φαγητό έξω από το σπίτι.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι οι τροφικές μολύνσεις αυξάνονται διεθνώς. «Η τάση αύξησης στη συχνότητα των τροφικών δηλητηριάσεων που παρατηρείται τα τελευταία έτη οφείλεται στην κατανάλωση τροφών χαμηλής διατροφικής αξίας, οι οποίες έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία και περιέχουν συντηρητικά», επισημαίνει ο γαστρεντερολόγος, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπήλιος Μανωλακόπουλος. «Επίσης, ενοχοποιείται και η συχνή κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού».
Οι μολύνσεις αυτές αυξάνονται θεαματικά το καλοκαίρι. «Η συχνότητα εμφάνισης των τροφικών δηλητηριάσεων διπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς μήνες», λέει ο κ. Μανωλακόπουλος. «Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν σοβαρή αιτία κακής συντήρησης των τροφίμων και υπερανάπτυξης των μικροβίων σε αυτά».
Οι υπεύθυνες τροφές μπορεί να είναι ήδη μολυσμένες από παθογόνα μικρόβια (όπως το E. coli) ή να έχουν μείνει αρκετή ώρα στην ατμόσφαιρα και να έχουν έρθει σε επαφή με μια εστία μόλυνσης, όπως έντομα ή μολυσμένο νερό.
Τα συμπτώματα εξαρτώνται από τον τύπο του βακτηρίου και τη σοβαρότητα της νόσου. «Ο ασθενής παρουσιάζει κοιλιακό άλγος, διάρροιες, εμετούς, πιο σπάνια πυρετό, εξάνθημα, πονοκέφαλο και σπασμούς», λέει ο κ. Μανωλακόπουλος. «Πιθανές επιπλοκές είναι η αφυδάτωση, οι αιμορραγικές διάρροιες, η νεφρική ανεπάρκεια, η βακτηριαιμία και πιο σπάνια η μυοκαρδίτιδα και η μηνιγγίτιδα. Ειδικά το στέλεχος E. coli O157: H7 μπορεί να προκαλέσει ένα σύνδρομο που αποκαλείται “ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο” και εκδηλώνεται με νεφρική ανεπάρκεια, πυρετό, νευρολογικά συμπτώματα και αιμορραγική διάθεση».
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ συμβουλεύουν να δείτε τον γιατρό σας εάν η διαρροϊκή νόσος συνοδεύεται από υψηλό πυρετό (πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου), αίμα στα κόπρανα, εμετούς που επιμένουν, σημάδια αφυδάτωσης (μεταξύ των οποίων μείωση των ούρων), ξηρό στόμα και λαιμό ή αίσθημα ζάλης όταν στέκεστε όρθιος, καθώς και εάν η διαρροϊκή νόσος διαρκεί πάνω από 3 ημέρες.
Πώς πρέπει να αντιμετωπίσει κάποιος μια τροφική δηλητηρίαση, ιδιαίτερα εάν βρίσκεται μακριά από το σπίτι του ή μακριά από αστικά κέντρα; «Με άφθονη λήψη υγρών, ελαφρά σίτιση και κυρίως αποφυγή γαλακτοκομικών», συνιστά ο κ. Μανωλακόπουλος. «Αντιδιαρροϊκά δεν συστήνονται, γιατί εμποδίζουν τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες. Επί εμμονής των συμπτωμάτων, επιβάλλεται η επικοινωνία με γιατρό για πιθανή λήψη αντιβιοτικής αγωγής».
Και πώς να την προλάβει όταν κάποιος τρώει εκτός σπιτιού; «Οταν τρώτε έξω, να διαλέγετε φαγητά που είναι καλά ψημένα, να αποφεύγετε τα ωμά λαχανικά και τα οστρακοειδή και να επιλέγετε προσεκτικά το εστιατόριο», συμβουλεύει ο κ. Μανωλακόπουλος.
  • Η διάρροια του ταξιδιώτη
Η διάρροια του ταξιδιώτη είναι η πιο συχνή ασθένεια που βιώνει κανείς όταν ταξιδεύει, καταστρέφοντας τις διακοπές του. Εάν ταξιδεύετε σε μια χώρα – όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ – στην οποία το κλίμα και οι συνθήκες υγιεινής είναι διαφορετικά από εκείνα στη δική σας, διατρέχετε αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσετε τη διάρροια του ταξιδιώτη. Η πιο συχνή αιτία της νόσου είναι το βακτήριο Ε. coli, το οποίο προσκολλάται στο τοίχωμα του εντέρου και απελευθερώνει μια τοξίνη που προκαλεί διάρροια και κοιλιακούς σπασμούς.
Η νόσος συνήθως περνά μόνη της σε μερικές μέρες με απλά μέτρα (δίαιτα και ενυδάτωση). Mπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία διαλύματα ή σκόνη σε φακελάκια για την πρόληψη της αφυδάτωσης. Εάν δεν τα βρίσκετε, μπορείτε να παρασκευάσετε το δικό σας διάλυμα κατά της αφυδάτωσης, αναμειγνύοντας 1/2 κουταλάκι του τσαγιού αλάτι, 1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρέματος, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 1/4 κουταλάκι χλωριούχο κάλιο και 1 λίτρο ασφαλές νερό.
Σε σοβαρότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να συμβουλευθείτε γιατρό. Πρέπει να είστε όμως ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά, γιατί η διάρροια του ταξιδιώτη μπορεί να τους προκαλέσει σοβαρή αφυδάτωση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  • Το Ε. coli
Το Escherichia coli (E. coli) είναι ένα βακτήριο – όπως εξηγούν οι ειδικοί της Κλινικής Μάγιο – που ζει στο έντερο των ανθρώπων και των ζώων. Οι περισσότερες ποικιλίες των βακτηρίων αυτών δεν είναι επικίνδυνες ή προκαλούν σχετικά σύντομη διάρροια. Λίγα όμως στελέχη μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή, αιμορραγική διάρροια και κοιλιακούς σπασμούς, που συνοδεύονται από σοβαρή βλάβη σε οργανικά συστήματα, όπως είναι η νεφρική ανεπάρκεια.
Μπορεί να εκτεθείτε στο Ε. coli από μολυσμένο φαγητό ή νερό, ιδίως ωμά λαχανικά και μισοψημένο μοσχαρίσιο κιμά. Οι υγιείς ενήλικοι συνήθως αναρρώνουν ύστερα από τη μόλυνση μέσα σε μια εβδομάδα. Τα μικρά παιδιά όμως και οι ηλικιωμένοι μπορεί να εμφανίσουν μια απειλητική για τη ζωή νεφρική ανεπάρκεια (αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο ή HUS).
  • Οι παράγοντες κινδύνου για το Ε. Coli είναι:
* Ηλικία. Τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να ασθενήσουν από το Ε. coli και να παρουσιάσουν πιο σοβαρές επιπλοκές από τη μόλυνση.
* Εξασθενημένο ανοσολογικό σύστημα. Οσοι πάσχουν από AIDS, παίρνουν φάρμακα λόγω μεταμόσχευσης οργάνου ή καρκίνο κ.ά. έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο.
* Η διατροφή με ορισμένα τρόφιμα. Οσοι τρώνε συχνά μισοψημένα μπιφτέκια, μη παστεριωμένο γάλα ή και μαλακά τυριά φτιαγμένα από αυτό και χυμό μήλου διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.
* Εγχείρηση μείωσης στομάχου. Οσοι έχουν κάνει εγχείρηση για μείωση του μεγέθους του στομάχου έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα από το Ε. coli, πιθανώς γιατί έχουν λιγότερα στομαχικά οξέα για να σκοτώσουν το βακτήριο.
Οι 4 χρυσοί κανόνες κατά των τροφικών δηλητηριάσεων
Οι επιστήμονες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ συμβουλεύουν:
  • ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ
Να πλένετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό πριν από την προετοιμασία του φαγητού. Να πλένετε τις επιφάνειες της κουζίνας πριν ετοιμάσετε φαγητό πάνω σε αυτές. Να πλένετε καλά τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • ΧΩΡΙΣΤΕ
Να έχετε χωριστά τα μαγειρεμένα φαγητά από τα νωπά. Να μη χρησιμοποιείτε εργαλεία στα μαγειρεμένα φαγητά τα οποία είχατε προηγουμένως χρησιμοποιήσει σε νωπές τροφές και να μην τοποθετείτε τα μαγειρεμένα φαγητά σε πιάτα ή πιατέλες που είχαν πριν νωπές τροφές, εκτός εάν τα έχετε πλύνει σχολαστικά.
  • ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ
Να μαγειρεύετε τα φαγητά σε αρκετά ψηλές θερμοκρασίες. Να χρησιμοποιείτε θερμόμετρο κρέατος για να είστε σίγουροι ότι οι τροφές έχουν μαγειρευτεί εσωτερικά σε ασφαλή θερμοκρασία. Το εξωτερικό χρώμα της τροφής δεν είναι ένδειξη καλού ψησίματος.
  • ΚΡΥΩΣΤΕ
Να διατηρείτε τα τρόφιμα σε χαμηλές θερμοκρασίες μετά το σερβίρισμα και κατά τη μεταφορά τους από το ένα μέρος στο άλλο. Να έχετε τη θερμοκρασία του ψυγείου στους 4 βαθμούς Κελσίου ή χαμηλότερα. Γενικά, να διατηρείτε τα ζεστά φαγητά ζεστά και τα κρύα φαγητά κρύα (τα βακτηρίδια αναπτύσσονται σε θερμοκρασίες δωματίου).
Πηγή: tanea.gr

Ο Πειραιάς ήταν νησί .


Ο Πειραιάς ήταν νησί!
Τον πρώτο αιώνα προ Χριστού, ο Στράβων διατύπωσε την υποψία ότι ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί, πριν συνδεθεί τελικά με την υπόλοιπη Αττική. Φαίνεται ότι ο αρχαίος ιστορικός και γεωγράφος είχε δίκιο, όπως επιβεβαιώνουν τώρα έλληνες και γάλλοι γεωλόγοι και αρχαιολόγοι.
Η ερευνητική ομάδα συνέλεξε πυρήνες από ερευνητικές γεωτρήσεις κοντά στον Πειραιά και τον Κηφισό και χρησιμοποίησε ραδιοχρονολόγηση άνθρακα για να δημιουργήσει το γεωλογικό χρονικό της περιοχής.
«Τα αποτελέσματα αυτής της διατομεακής έρευνας γεωαρχαιολογίας καταδεικνύει την αξιοπιστία των κειμένων του Στράβωνα αποκαλύπτοντας ότι ο Πειραιάς ήταν όντως νησί» γράφουν οι ερευνητές στην έγκριτη επιθεώρηση Geology.
  • Από λόφος … νήσος
Πριν από 8.000 χρόνια, στην αρχή της Ολόκαινου εποχής, ο Πειραιάς ήταν λόφος συνδεδεμένος με την ηπειρωτική Αττική μέσω μιας γέφυρας ξηράς -μια γεωγραφική διάταξη παρόμοια με τη σημερινή.
Οι αναλύσεις στα δείγματα υπεδάφους δείχνουν ότι η άλλαξε ριζικά στα τέλη της Νεολιθικής εποχής, το διάστημα 4850-3450 π.Χ. Εκείνη την εποχή η στάθμη της Μεσογείου συνέχιζε να ανεβαίνει, μετά τη λήξη της τελευταίας παγετώδους περιόδου.
Ο Πειραιάς έγινε έτσι νησί που διαχωριζόταν από την Αθήνα από έναν ρηχό κόλπο.
Τη γεωλογία της περιοχής άλλαξαν ξανά τα ποτάμια του Κηφισού και του Κορυδαλλού, των οποίων οι αποθέσεις σχημάτισαν μια λιμνοθάλασσα ανάμεσα στον Πειραιά και την Αθήνα πριν από περίπου 4.000 χρόνια.
Τα ιζήματα των ποταμών συνέχισαν να γεμίζουν τη λιμνοθάλασσα μέχρι τον πέμπτο αιώνα π.Χ, όταν «ο Θεμιστοκλής, ο Κίμων και αργότερα ο Περικλής συνέδεσαν την Αθήνα με τον Πειραιά κατασκευάζοντας δύο “μακρά τείχη”, χτισμένα εν μέρει πάνω σε έναν παράκτιο τέλμα που ονομαζόταν Αλίπεδο» αναφέρουν οι ερευνητές.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν πάντως ότι το μεγάλο κατασκευαστικό έργο δεν ευθύνεται για την ακόλουθη εξαφάνιση του βάλτου.
  • Στράβων ο αυτοδίδακτος γεωλόγος
Πώς όμως μπόρεσε ο Στράβωνας να μαντέψει το γεωλογικό παρελθόν της παράκτιας πόλης; Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο αρχαίος Πόντιος ιστορικός είτε ήταν πολύ καλός αυτοδίδακτος γεωλόγος, είτε βασίστηκε στην αθηναϊκή προφορική παράδοση, η οποία είχε διατηρήσει με ακρίβεια το γεωλογικό χρονικό της περιοχής.
Η άποψη ότι ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί εμφανίζεται εξάλλου και στο λεξικό του Σουίδα (ή Σούδα) που χρονολογείται στον 10ο αιώνα.
Τη μελέτη στο Geology υπογράφει ο Κοσμάς Παυλόπουλος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η Μαρία Τριανταφύλλου της Σχολής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και οι συνεργάτες τους από το γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) και το Πανεπιστήμιο Παρισιού 1.
Πηγή: tovima.gr