ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

22 Απριλίου 2012

Όργιο παραβάσεων στα ανταλλακτήρια χρυσού

Παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και παραβάσεις ΦΠΑ έφερε στο φως ο έλεγχος για τα ανταλλακτήρια χρυσού, τα οποία ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδη, σε 93 ελέγχους στις συγκεκριμένες....
επιχειρήσεις, στις 58 από αυτές διαπιστώθηκαν 674 παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, μεταξύ των οποίων και αγορά 135 κιλών χρυσού χωρίς παραστατικά, και 7 παραβάσεις ΦΠΑ.

Ο κ. Σαχινίδης ενημερώνει, επίσης, ότι κατά τους ελέγχους διενεργήθηκαν 7 κατασχέσεις βιβλίων - στοιχείων και δεσμεύτηκαν θυρίδες, καθώς επίσης και 130 ενέχυρα.

Ο υπουργός ενημερώνει, με την απάντησή του, ότι "εξετάζεται, πλέον, η θέσπιση πλαισίου με έκδοση Υπουργκής Απόφασης, για τον καλύτερο τρόπο καταγραφής στα βιβλία και στοιχείων των διενεργούμενων πράξεων από τα ενεχυροδανειστήρια, με στόχο την αποτελεσματική φορολογική παρακολούθηση των συναλλαγών που διενεργούνται από τις επιχειρήσεις αυτές".

Αναφέρει, επίσης, ο Φ. Σαχινίδης ότι έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις, για την άμεση διενέργεια ελέγχων στις επιχειρήσεις ενεχυροδανειστηρίων, αργυραμοιβών και ασχολουμένων με την τήξη μεταχειρισμένων κοσμημάτων, κομψοτεχνημάτων από χρυσό και λοιπών τιμαλφών.

Στο πλαίσιο των ελεγκτικών επαληθεύσεων και εφόσον κριθεί σκόπιμο, διερευνώνται και οι πηγές χρηματοδότησης των επιτηδευματιών αυτών, εξηγεί ο Φίλιππος Σαχινίδης, καθότι η λειτουργία τους απαιτεί υψηλή ρευστότητα.

Επίσης, στις περιπτώσεις λειτουργίας χωρίς την προβλεπόμενη άδεια της αστυνομικής αρχής ή μη τήρησης ή πλημμελούς τήρησης του ενιαίου βιβλίου της αστυνομικής αρχής, ενημερώνεται με σχετικό πληροφοριακό δελτίο η αρμόδια αστυνομική αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου