ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

31 Μαΐου 2012

Γιατί οι γυναίκες ερωτεύονται τον "λάθος άνθρωπό"


Όλοι μας έχει τύχει να γνωρίζουμε γυναίκες (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μας) που επανειλημμένα ερωτεύονται τον ‘λάθος άνθρωπο’. Τι είναι όμως εκείνο που μας σπρώχνει στο να κάνουμε το ίδιο ...λάθος ξανά και ξανά και ξανά?

Σύμφωνα με το ‘Journal of Sex Research’:

Πολλές γυναίκες πέφτουν θύματα ’τυφλής αγάπης’

Και εκεί που νομίζεις ότι έχεις βρει την αγάπη που σου ταιριάζει, ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι το ‘άλλο σου μισό’ , δεν είναι το ‘άλλο σου μισό’….. Στην πραγματικότητα δεν είναι καν το άλλο σου 1/3, ¼ κτλ… και φτου κι απ’την αρχή…

Επιλέγουν για νέο ταίρι ένα σύντροφο με τα ίδια χαρακτηριστικά προσωπικότητας που είχε και ο προηγούμενος

Τις περισσότερες φορές δεν είναι μόνο η ‘κακιά η ώρα’ που οδηγεί τις γυναίκες στον λάθος άνθρωπο ξανά. Μερικές φορές είναι ένδειξη ενός βαθύτερου πιο σοβαρού ελαττώματος στο χαρακτήρα ή στην προσωπικότητα της γυναίκας. Αυτό συνήθως έχει τις ρίζες του στην έλλειψη ή στη χαμηλή αυτοεκτίμηση της γυναίκας.

Μπαίνουν σε νέα σχέση χωρίς να αξιολογήσουν τι πήγε στραβά στην προηγούμενη

Πολλές γυναίκες δεν αξιολογούν τον εαυτό τους ή τις σχέσεις τους μετά από ένα χωρισμό. Ως εκ τούτου, δεν αναγνωρίζουν τις ομοιότητες που τις προσελκύουν σε συγκεκριμένο τύπο ανδρών.

Προσπαθούν να εκπληρώσουν τις "ανάγκες" που μερικές φορές πάνε πίσω στην παιδική ηλικία της γυναίκας

Το πρότυπο του πατέρα στην οικογένεια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Σε μια οικογένεια όπου η σχέση ανάμεσα στη μητέρα και τον πατέρα είναι κακή ή ζώντας με έναν πατέρα ο οποίος μπορεί να είναι οξύθυμος, ευέξαπτος, βίαιος κτλ. όταν μεγαλώνουν οι ίδιες επιλέγουν άνδρες που μοιάζουν πολύ με τους πατέρες τους, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα καταφέρουν εκείνο που δεν κατάφερε η μητέρα τους..δηλαδή να τον αλλάξουν και να τον μεταμορφώσουν στον άνδρα των ονείρων τους. Κορίτσια … μόνο στα παραμύθια….!

Πολλές γυναίκες ‘μπαινοβγαίνουν’ σε σχέσεις χωρίς γνωρίζουν τι είναι αυτό που αποζητούν από τη σχέση τους

Σύμφωνα με τους ειδικούς για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος των ‘κακών σχέσεων’ οι γυναίκες θα πρέπει να μην μπαίνουν σε σχέση για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον χωρισμό. Θα πρέπει να δώσουν στον εαυτό τους το χρόνο να σκεφτούν τι πραγματικά επιθυμούν από τον μελλοντικό σύντροφο τους και να επαναπροσδιορίσουν τα κριτήρια που θα τις κάνουν να δεσμευθούν εκ νέου. Εντάξει, δε λέω να είναι όμορφος, έξυπνος και με χιούμορ είναι βασικό προσόν… αλλά στη λίστα των προτεραιοτήτων θα πρέπει να προστεθεί και ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη η υπευθυνότητα η εργατικότητα κ.α. Στοιχεία που συνθέτουν θετικά την προσωπικότητα ενός ανθρώπου.

Εξίσου σημαντικό (αναφορικά με τον τύπο του συντρόφου που θα επιλέξετε) είναι να ξεκαθαρίσετε για το ποια εσείς είσαστε ως γυναίκα, ως άτομο. Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια για να ενισχύσουν τη δική τους αυτοεκτίμηση και να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους πρώτα.

Μια γυναίκα με υγιή αυτοεκτίμηση μπορεί κατά καιρούς έχει αισθήματα στεναχώριας ,θυμού και απογοήτευσης, αλλά θα ανακάμψει και θα προχωρήσει.
Και μη ξεχνάτε….δεν έχει σημασία για πόσο καιρό θα είσαστε με τον εκάστοτε σύντροφό σας…σημασία έχει πως με τον εαυτό σας θα είστε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ





Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου