ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

14 Ιουνίου 2012

Απίστευτα ιατρικά λάθη που έμειναν στην ιστορία!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει κάνει ποτέ λάθος στη ζωή του.

Τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό. Το να είσαι όμως γιατρός σημαίνει ότι πρέπει με κάθε τρόπο να αποφεύγει να κάνεις λάθη, γιατί από ένα λάθος δικό σου, ίσως να κινδυνεύσει ένας άνθρωπος να πεθάνει.



Όμως κανείς δεν είναι αλάθητος. Σας παρουσιάζουμε σήμερα κάποια ιατρικά λάθη που έγραψαν ιστορία και που μέχρι και σήμερα τα συζητάνε. Τα λάθη αυτά στην ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ, τα χαρακτηρίζουν σαν “παραδείγματα προς αποφυγή” και πολλές φορές οι γιατροί τα μνημονεύουν και εφιστούν την προσοχή στους συναδέλφους τους...



Λάθος πόδι



Τον Φλεβάρη του 1995, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείοCommunity, στην Tampa, οι φοιτητές θα παρακολουθούσαν τον ακρωτηριασμό ενός κατεστραμμένου ποδιού που έπρεπε να αφαιρεθεί. Ο 52χρονος Willie King, μπήκε στο χειρουργείο, τον ετοίμασαν για την επέμβαση και ξεκίνησε η διαδικασία. Ύστερα από ώρες που διήρκεσε ο ακρωτηριασμός, ένας φοιτητής που κοίταζε τον φάκελλο του 52χρονου, μέσα στο χειρουργείο φώναξε έντρομος να σταματήσουν. Είχαν ακρωτηριάσει λάθος πόδι. Ήταν όμως αργά, ο 52χρονος King, είχε χάσει και τα 2 του πόδια. Η συνέχεια δόθηκε στα δικαστήρια. Το νοσοκομείο κατέβαλε αποζημίωση 900.000 δολαρίων ενώ 250.000 δολάρια του κατεβλήθησαν και από τον υπεύθυνο χειρουργό καθηγητή.

Λάθος DNA



Η Nancy Andrews, από τη Νέα Υόρκη, προσπαθούσε απεγνωσμένα επί σειρά ετών, με τον σύζυγο της να κάνουν παιδί. Δεν τα κατάφερναν όμως. Κάποια στιγμή με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης το πέτυχαν. Η οικογένεια τους “ξαναγεννήθηκε”, ήταν όλοι χαρούμενοι που η Nancy, είχε μείνει έγκυος και κυοφορούσε ένα υγιέστατο αγοράκι. Τόσοι κόποι και τόσες θυσίες χρόνων, τόση αγωνία, τόσα κλάματα, δεν πήγαν επί ματαίω. Σε 9 μήνες η Nancy γέννησε με φυσιολογικό τοκετό αλλά οι γιατροί και πολύ περισσότερο ο σύζυγος της, έμειναν άναυδοι. Το παιδί είχε γεννηθεί αρκετά πιο ...σκούρο. Και οι 2 γονείς ήταν λευκοί και το παιδάκι μαύρο. Ο σύζυγος της Nancy, όταν πήγαν με το νέο μέλος της οικογένειας στο σπίτι, τηλεφώνησε στον δικηγόρο του και του είπε να βάλει μπροστά τις διαδικασίες για διαζύγιο. Η Nancy, εκλιπαρούσε και έκλαιγε ότι ουδέποτε πήγε με άλλον άνδρα. Τελικά το μυστήριο λύθηκε. Η εμβρυολόγος είχε μπερδέψει το σπέρμα που θα γονιμοποιούσε τα ωάρια της Nancy.Της είχε εμφυτεύσει σπέρμα από άλλο δότη.

Λάθος διάγνωση



Ο Benjamin Houghton παραπονιόταν συχνά πυκνά στη γυναίκα του ότι τον πονάει ο αριστερός του όρχις. Κάποια στιγμή αποφάσισε να πάει στον γιατρό, όταν πια οι πόνοι τον εμπόδιζαν να περπατήσει. Πήγε στο West LA VA Medical Center και εκεί ύστερα από ιατρικό συμβούλιο αποφασίστηκε ότι πρέπει ο όρχις να αφαιρεθεί, υπό τον φόβο καρκινώματος. Ο όρχις αφαιρέθηκε αλλά οι βιοψίες έδειξαν ότι δεν υπήρχε ίχνος καρκινικών κυττάρων. Ο έχων πλέον έναν όρχι Houghton, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και αποζημιώθηκε από το νοσοκομείο με 200.000 δολάρια.

Λάθος αφαίρεση



Ο 49χρονών Donald Church, πήγε στο Washington Medical Center στο Seattle για ένα προγραμματισμένο χειρουργείο, αφαίρεσης όγκου από την κοιλιά του, τον Ιούνιο του 2000. Η επέμβαση θεωρήθηκε επιτυχής από τους θεράποντες ιατρούς. Ο όγκος είχε αφαιρεθεί. Λίγες ώρες όμως μετά το χειρουργείο οChurch, διπλωνόταν από τους πόνους. Έπιανε την κοιλιά του και ούρλιαζε. Οι γιατροί τον μετέφεραν επειγόντως και ετοιμάστηκαν να τον ανοίξουν και πάλι. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι μέσα στην κοιλιά του, είχαν ξεχάσει έναν μεταλλικό συσπειρωτήρα. Το νοσοκομείο κατέβαλε αποζημίωση 100.000 δολαρίων στον ασθενή ο οποίος δεν παρουσίασε περαιτέρω επιπλοκές στην υγεία του.

Λάθος αναισθησία



Ο Sherman Sizemore, δεν άντεχε τους φριχτούς πόνους που τον έπιασαν ξαφνικά στην κοιλιακή χώρα. Νωρίς τα ξημερώματα την 16η Ιανουαρίου του 2006 πήγε στο νοσοκομείο Raleigh General Hospital στο Beckley και οι γιατροί άρχισαν τις εξετάσεις. Δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το παραμικρό και ύστερα από ιατρικό συμβούλιο αποφάσισαν την επόμενη μέρα να πραγματοποιήσουν μια διερευνητική χειρουργική επέμβαση για να εντοπίσουν την αιτία του πόνου. Στο χειρουργείο οι αναισθησιολόγοι του χορήγησαν τα φάρμακα που απαιτούνται για να μουδιάσει, αλλά δυστυχώς απέτυχαν στη γενική αναισθησία. Ο Sizemore ένιωθε τα πάντα κατά την επέμβαση. Ένιωθε πόνο, δυσφορία, πίεση, άκουγε τι έλεγαν οι γιατροί που τον άνοιγαν, τα πάντα... Αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει... Μόλις βγήκε από το νοσοκομείο παρουσίασε έντονα σημάδια κατάθλιψης. Κλείστηκε στον εαυτό του και ένα μήνα μετά ο Sizemore, αυτοκτόνησε

Λάθος αρτηρία



Ο γνωστός κωμικός Dana Carvey, είχε βουλωμένες αρτηρίες και έπρεπε οπωσδήποτε να μπει για μπάι πας. Η ζωή του 45χρονου ηθοποιού και πατέρα 2 παιδιών κινδύνευε άμεσα. Τελικά η επέμβαση έγινε με επιτυχία και καθώς ο γιατρός του ενημέρωνε τους συγγενείς του, έξω από την ανάνηψη, συνειδητοποίησε ένα σημαντικό λάθος. Είχε παρακάμψει άλλη αρτηρία και όχι την βουλωμένη. Ο καρδιοχειρουργός πάγωσε και επειγόντως, έβαλε πάλι τον Carvey στο χειρουργείο. Η συνέχεια δόθηκε στα δικαστήρια όπου και ο ηθοποιός αξίωσε αποζημίωση 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην απολογία του ο γιατρός απλά παραδέχτηκε: “mea culpa”.

Λάθος καρδιά



Η Jessica Santillan, ήταν 17 χρονών και είχε σοβαρότατο πρόβλημα με την καρδιά της. Έπρεπε οπωσδήποτε να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς. Μαζί με την οικογένεια της έφυγαν από το Μεξικό και πήγαν στις ΗΠΑ όπου τους ειδοποίησαν ότι είχε βρεθεί καρδιά. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Duke, οι γιατροί ήταν αισιόδοξοι και διαβεβαίωναν τους γονείς της ότι η εγχείρηση θα πετύχει και ότι η Jessica θα αποκτήσει καρδιά μαραθωνοδρόμου. Η επέμβαση ήταν πολύωρη και πράγματι στέφθηκε από επιτυχία. Οι γονείς έκλαιγαν και φιλούσαν τα χέρια των γιατρών. Η μικρή χαμογελούσε θλιμμένα και κουνούσε τα δάχτυλα της για να τους ευχαριστήσει... 18 ημέρες αργότερα η μικρή Μεξικανή πέθανε.

Οι γιατροί είχαν ξεχάσει να ελέγξουν την συμβατότητα του δότη με τον λήπτη. Η καρδιά που της μεταμόσχευσαν δεν ήταν συμβατή...


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου