ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

11 Ιουνίου 2012

Το κουτσομπολιό δεν κάνει κακό στη υγεία

Είναι γνωστό ότι και τα δύο φύλα θα αναπτύξουν συζητήσεις κουτσομπολίστικου χαρακτήρα. Ωστόσο μια συζήτηση σχετικά με το ποδόσφαιρο διαφέρει σημαντικά από μια κουβέντα που αφορά την εξωτερική εμφάνιση....


Όσον αφορά τους άνδρες, το κουτσομπολιό τους φέρνει πιο κοντά. Ωστόσο, για το γυναικείο φύλο, αυτό μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά όσον αφορά τις φιλίες.

«Η ανδρική φιλία χαρακτηρίζεται περισσότερο από τη συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες, οπότε το κουτσομπολιό ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ των μελών μιας ομάδας.», ισχυρίζεται ο David Watson του Πανεπιστημίου Grant McEwan του Έντμοντον.

Αντιθέτως, οι γυναίκες τείνουν να συζητούν περισσότερο για την εξωτερική εμφάνιση, κάτι που ενδέχεται να απειλήσει τις φιλίες τους.

«Η γυναίκεια φιλία χαρακτηρίζεται περισσότερο από τα κοινωνικά στάνταρ και την οικειότητα. Το κουτσομπολιό μπορεί να αποβεί εξαιρετικά πιο απειλητικό στους γυναικείους δεσμούς σε σχέση με τους ανδρικούς», συνεχίζει ο Watson.

«Το κουτσομπολιό σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση είναι περισσότερο διαδεδομένο μεταξύ των γυναικών. Μέσω αυτών των συζητήσεων καλλιεργείται ένα είδος ανταγωνισμού, κάτι που σίγουρα απειλεί τις γυναικείες φιλίες», συνεχίζει ο καθηγητής.

  http://social-magazine.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου