ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

24 Οκτωβρίου 2010

Μαύρα μαντάτα για τους διαιτητές .


Χάνουν ένα από τα ισχυρότερα όπλα τους

Πόσες φορές η φίλαθλη γνώμη δεν έχει αναρωτηθεί εάν τελικά η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος. Πόσες αντιπαραθέσεις δεν έχουν γίνει μετά από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και αφορούν αλλοίωση αποτελέσματος. 


Στο πρόσφατο Μουντιάλ στον αγώνα Γερμανίας-Αγγλίας, οι Βρετανοί σκόραραν όμως ο διαιτητής δεν κατακύρωσε το γκολ γιατί θεώρησε ότι η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή του τέρματος. 


Εξάλλου ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αλησμόνητο τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου του 1966 μεταξύ της Βρετανίας και της Γερμανίας, όπου οι Βρετανοί κατέκτησαν το κύπελλο με ένα γκολ που κανείς δεν ξέρει εάν τελικά ήταν έγκυρο ή όχι. 


Όλα αυτά όμως σε λίγο θα ανήκουν στο παρελθόν, καθώς με τη βοήθεια της τεχνολογίας ο διαιτητής θα μπορεί να γνωρίζει πότε επιτεύχθηκε γκολ ή όχι. 


Όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα με τη χρησιμοποίηση μικροτσίπ ο διαιτητής θα ειδοποιείται σε κλάσματα δευτερολέπτων για το εάν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. 


Έτσι οι φίλαθλοι μπορούν να είναι ήσυχοι ότι η ομάδα τους δε θα αδικηθεί, από την πλευρά τους όμως οι διαιτητές χάνουν ένα από τα ισχυρά όπλα τους. Ευτυχώς τους μένει ακόμα το πέναλτι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου