ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

22 Οκτωβρίου 2010

Ένας μεγάλος Ισραηλινός σκακιστής επιδιώκει να καταρρίψει το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, στον τομέα της ταυτόχρονης διεξαγωγής παρτίδων σκάκι, ρεκόρ που κατέχει το Ιράν, ο «ορκισμένος εχθρός» του Ισραήλ, αφότου ο μεγάλος Ιρανός σκακιστής, Μορτεζά Ματζούμπ, αντιπαρατέθηκε πέρυσι τον Αύγουστο, συγχρόνως, σε...500 αντιπάλους σκακιστές.


Έτσι, ο Ισραηλινός, Αλίκ Γερσόν, παίζει συγχρόνως, από χθες,  520 παρτίδες σκάκι, δημόσια, στην πλατεία όπου δολοφονήθηκε ο πρωθυπουργός Ιτζχάκ Ράμπιν στο Τελ Αβίβ και φέρει το όνομά του.

«Ελπίζω, όλοι οι πόλεμοι που θα έχουμε με το Ιράν να είναι πόλεμοι στο σκάκι», τόνισε ο σκακιστής, προσθέτοντας ότι «πάντως εγώ, μόνον με το σκάκι μπορώ να πολεμήσω το Ιράν».

Το εγχείρημα αυτό έχει για χορηγό μία μη κυβερνητική οργάνωση για τη Μετανάστευση και φυσικά την ισραηλινή ομοσπονδία σκακιού. Θα συνεχίζεται όλη τη νύχτα σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Γίνεται προς τιμήν των μεταναστών προς το Ισραήλ από το γεωγραφικό χώρο της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου