ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

3 Νοεμβρίου 2010

Σεισμός 5R στη Σαμοθράκη

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:51 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά της Σαμοθράκης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε και από το τηλεμετρικό δίκτυο του Εργαστηρίου της Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων νότια της Σαμοθράκης, στην είσοδο του κόλπου Σάρου της Τουρκίας, 350 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σαμοθράκη, σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προκαλώντας ανησυχία, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημίες. Το επίκεντρο εντοπίστηκε πάνω σε κλάδο του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας, ενώ τις επόμενες πέντε ώρες δεν καταγράφηκαν μετασεισμικές δονήσεις.

Όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι, η περιοχή αυτή παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα και ο τελευταίος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου 1975, με μέγεθος 6,6 Ρίχτερ. «Το χρονικό αυτό διάστημα στατιστικά είναι πολύ μικρό, ώστε το συγκεκριμένο ρήγμα να δώσει και πάλι ισχυρό σεισμό» είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο σεισμολόγος Μανώλης Σκορδίλης και εκτίμησε ότι η σημερινή σεισμική δόνηση ήταν μεμονωμένη, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις.


Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στη Σαμοθράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου