ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

26 Δεκεμβρίου 2010

Συνταγή για πονοκέφαλο .



Εάν αναρωτιέστε γιατί υποφέρετε από πονοκεφάλους τόσο συχνά, τότε η απάντηση βρίσκεται στη διατροφή σας. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι και σε συνδυασμό με την έντονη ζέστη αρκετοί από εμάς προτιμάμε μια κρύα μπίρα να μας ξεδιψάσει και λιπαρές τροφές όπως είναι τα χοτ ντογκ.
Αυτό λοιπόν το κοκτέιλ ζέστης και λιπαρών κυρίως τροφών είναι η τέλεια συνταγή για να αποκτήσουμε έντονους πονοκεφάλους.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες πονοκεφάλων. Ειδικότερα για  κάθε αύξηση της τάξεως των 5 βαθμών Κελσίου η πιθανότητα ενός πονοκεφάλου είναι 7.5%.
Ωστόσο, δεν οφείλεται όπως είπαμε μόνο η ζέστη για τους πονοκεφάλους αλλά και η διατροφή μας. Η πηγή του κακού κρύβεται στα νιτρικά άλατα που περιέχουν αρκετές τροφές όπως τα χοτ ντόγκ, το σαλάμι, το μπέικον κ.ά., ενώ δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος και να παραλείπουμε γεύματα.
Με μέτρο
Τα αναψυκτικά διαίτης
Η ασπαρτάμη που ελοχεύει στα αναψυκτικά διαίτης και όχι μόνο μπορεί να προκαλέσει έντονους πονοκεφάλους μέχρι και ημικρανίες. Αν και αρκετές έρευνες έχουν ισχυριστεί το αντίθετο, η FDA έχει λάβει χιλιάδες παράπονα από καταναλωτές για αυτή τη παρενέργεια.
Η σάλτσα Μπάρμπεκιου και τα πατατάκια
Ενώ μπορεί να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σας, η σάλτσα μπάρμπεκιου συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου αυξάνοντας τη πιθανότητα ενός πονοκεφάλου. Εάν μάλιστα είστε και εσείς φαν του "βουτάω τα πατατάκια μέσα στη σάλτσα" τότε τον πονοκέφαλο τον έχετε στο τσεπάκι, αφού και στα πατατάκια ελοχεύει ένας πονοκέφαλος.
Τα χοτ ντογκ
Τα χοτ ντογκ λόγω των νιτρικών αλάτων επηρεάζουν το σύστημα του εγκεφάλου καθώς ο εγκέφαλος για να τα αποβάλλει απελευθερώνει νιτρικό οξύ μέσω των ημικρανιών. Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά αφού καταναλώσετε καπνιστά φαγητά και τροφές με νιτρικό αλάτι ίσως αισθανθείτε κάποια ενόχληση.
Το τυρί
Η τυραμίνη είναι ένα υποπροϊόν της ζύμωσης που βρέθηκε στη μπύρα και το κρασί, αλλά και σε ορισμένα τυριά και στα τουρσιά. Λέγεται ότι  αποδεσμεύει νορεπινεφρίνη, με αποτέλεσμα τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και την αύξηση της καρδιακής συχνότητας.
Η σκούρα σοκολάτα
Το αμινοξύ φαινυλαιθυλαμίνη δεν είναι εγγενώς κακό - είναι στην ουσία αυτό που  οφείλεται για τη μετακαταναλωτική σας ευφορία. Αυτό που στην ουσία κάνει είναι να ενεργοποιεί την απελευθέρωση της σεροτονίνης και κατεχολαμινών, χημικές ουσίες εγκεφάλου που βοηθούν στη ρύθμιση της διάθεσης, αλλά ταυτόχρονα συσφίγγει τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου