ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

19 Μαΐου 2011

Μαρμελάδα φράουλα .


Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση
1. Προμηθευόμαστε ώριμες φράουλες
2. Τις πλένουμε σχολαστικά, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
3. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε μία στρώση φράουλες, μία στρώση ζάχαρης και συνεχίζουμε κατ΄ αυτόν τον τρόπο μέχρι να τοποθετήσουμε όλες τις φράουλες. Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για μία μέρα. Την επόμενη μέρα ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να αρχίζουν να βράζουν.
4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5- 6 λεπτά ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια μερικές φορές. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
5. Την επομένη σιγοβράζουμε πάλι τη μαρμελάδα, η οποία θα δέσει μέσα σε 8 περίπου λεπτά. Για να καταλάβουμε αν η μαρμελάδα μας έδεσε ρίχνουμε μια σταγόνα από αυτή σε ένα κρύο πιάτο, εάν δεν απλώσει, είναι έτοιμη.
6. Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει.
7. Μετά τη μεταφέρουμε ενώ είναι ακόμη ζεστή σε ζεστά βάζα τα οποία έχουμε προηγουμένως ζεματίσει πολύ καλά και τα κλείνουμε αμέσως.

Πηγή: myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου