ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

27 Μαΐου 2011

Προσπέραση με ασφάλεια .

Προσπέραση με ασφάλεια
Παρόλο που η προσπέραση με το αυτοκίνητο είναι μια αρκετά συνηθισμένη επιλογή για τους περισσότερους οδηγούς, εντούτοις, θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξελιχτεί σε μια επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή κίνηση εάν κάποιος δεν επιδείξει την αρμόζουσα προσοχή.

Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά ατυχήματα όσοι επιλέγουν να προσπεράσουν όχημα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με μία λωρίδα θα πρέπει να γνωρίζουν εάν ο κινητήρας του οχήματος που οδηγούν προσφέρει την απαιτούμενη δύναμη για την πραγματοποίηση της κίνησης αυτής.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει, επίσης, να δίνεται στην επιλογή σωστής σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων προκειμένου να αποφευχθεί ο κινητήρας να φτάσει στον περιοριστή στροφών (κόφτη) πριν ολοκληρωθεί η προσπέραση.

Έλεγχος θα πρέπει πάντα να γίνεται και για το εάν στη συνέχεια του δρόμου υπάρχει στροφή ή αν υπάρχει κάποιο όχημα στο αντίθετο ρεύμα καθώς και για το εάν υπάρχει διακεκομμένη λωρίδα.

Έτσι, έχοντας προσέξει τα παραπάνω και με την ενεργοποίηση του αριστερού δείκτη (φλας), καλώς εχόντων των πραγμάτων, η προσπέραση μπορεί να πραγματοποιηθεί με αρκετή ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου