ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

29 Μαΐου 2011

Το αντρικό χαμόγελο δεν ρίχνει τις γυναίκες .

Το ανδρικό χαμόγελο… δε ρίχνει τις γυναίκες
Λιγότερο ελκυστικούς βρίσκουν οι γυναίκες τους άνδρες που δείχνουν πολύ χαρούμενοι σε αντίθεση με εκείνους των οποίων οι εκφράσεις του προσώπου δείχνουν υπερηφάνεια, περισυλλογή ή τύψεις για κάτι που έκαναν λάθος, διατείνονται καναδοί ερευνητές.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην ηλεκτρονική έκδοση της επιθεώρησης Emotion της Ένωσης Αμερικανικών Ψυχολόγων, οι επιστήμονες έδειξαν φωτογραφίες του αντίθετου φύλου σε άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν στη συνέχεια να αναφέρουν την αρχική τους αντίδραση σε ό,τι αφορά στο πόσο ελκυστικό βρίσκουν τον άλλον ανάλογα με τις εκφράσεις του προσώπου του.

«Οι χαμογελαστοί άνδρες κρίθηκαν απωθητικοί από τις γυναίκες», λέει η Τζέσικα Τρέισι, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας και επικεφαλής της έρευνας.

Η αντίδραση των ανδρών ήταν ακριβώς η αντίθετη. «Οι χαμογελαστές γυναίκες είναι απόλυτα ελκυστικές. Αυτή ήταν μακράν η πιο ελκυστική έκφραση που επέδειξαν οι γυναίκες κατά τους άνδρες», είπε σε συνέντευξή της η Τρέισι.

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι δεν είναι βέβαιο γιατί τα δύο φύλα αντιδρούν διαφορετικά στα χαμόγελα. Σε έναν άνδρα ένα πλατύ χαμόγελο μπορεί να τον δείχνει θηλυπρεπή ή απελπισμένο για σεξ.

Η έρευνα, εξάλλου, ενισχύει την άποψη ότι στις γυναίκες αρέσουν «τα κακά αγόρια».

«Στις γυναίκες αρέσουν τύποι όπως ο Τζέιμς Ντιν... Άνδρες που γνωρίζουν ότι έχουν ψεγάδια και τους βασανίζει αυτή η σκέψη», εξηγεί η Τρέισι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου