ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

2 Ιουνίου 2011

Κανένα αγγουράκι απο την Ε.Ε στην χώρα μας .

Κανένα αγγουράκι από την Ε.Ε. στην χώρα μας
Καμία παρτίδα αγγουριών προέλευσης Ισπανίας ή άλλης κοινοτικής χώρας (όπως Γερμανία, Δανία, Ολλανδία) δεν έχει διακινηθεί ούτε και διατεθεί για κατανάλωση στην χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, για προληπτικούς λόγους και παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί έως σήμερα κανένα κρούσμα στην Ελλάδα, το υπουργείο έδωσε εντολή στις αρμόδιες αρχές για διενέργεια ελέγχου σε κάθε φορτίο αγγουριών συμβατικών και βιολογικών που ενδεχόμενα διακινηθεί από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. ή παρουσιάζεται προς εισαγωγή από τρίτη χώρα.

Επιπλέον, έδωσε εντολή για διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στα εγχωρίως παραγόμενα αγγούρια, τα οποία προορίζονται είτε για διακίνηση στην εγχώρια αγορά, είτε για αποστολή σε άλλο κράτος μέλος, είτε για εξαγωγή σε τρίτη χώρα. Σημειώνει, τέλος, πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις σχετικές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων χωρών ώστε να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου