Υλικά:
225 γρ. ελαιόλαδο
225 ψιλή ζάχαρη (caster sugar ή ζάχαρη κανονική αλεσμένη στο multi για 30 δευτερόλεπτα)
λίγο αλάτι
4 αυγά
100 ml καφέ φίλτρου (θα τον φτιάξετε και θα τον αφήσετε να κρυώσει)
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. καρύδια (ψημένα σε λαδόκολλα στο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με το λάδι σε υψηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε εναλλάξ με τον καφέ, στο μείγμα με τη ζάχαρη (αφού χαμηλώσουμε λίγο τη ταχύτητα του μίξερ).
Χοντροαλέθουμε τα καρύδια στο multi (αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν) και τα προσθέτουμε στο κέικ. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα στον πάτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 50-60 λεπτά.
Πηγή: sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου