ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

1 Οκτωβρίου 2011

Συνέλαβαν δραπέτη μετά απο 41 χρόνια .

Συνελήφθη δραπέτης μετά από 41 χρόνια

Ο 68χρονος Τζορτζ Ράιτ είχε καταδικαστεί το 1963, μαζί μ' ένα συνεργό, για το φόνο ενός βετεράνου του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στη διάρκεια ένοπλης ληστείας σε πρατήριο βενζίνης, το 1962. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ως 30 ετών, όμως τον Αύγουστο του 1970 δραπέτευσε από τη φυλακή του Μπεϊσάιντ μαζί με τρεις συνεργούς.
Αρχικά πήγε στο Ντιτρόιτ, όπου εντάχθηκε στο Στρατό για την Απελευθέρωση των Μαύρων (Black Liberation Army). Στη συνέχεια, στις 31 Ιουλίου 1972, μαζί με τέσσερις συνεργούς, πραγματοποίησε αεροπειρατεία σε αεροπλάνο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ντιτρόιτ - Μαϊάμι, ζητώντας ως λύτρα το ποσό ρεκόρ, για την εποχή, του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να απελευθερώσει τους επιβάτες.
Οι αεροπειρατές επέμειναν μάλιστα οι πράκτορες του FBI να παραδώσουν τα χρήματα φορώντα μόνο μαγιό, ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα είχαν κρυμμένα όπλα.
Αφού πληρώθηκαν τα λύτρα, οι αεροπειρατές υποχρέωσαν το αεροπλάνο να φύγει για τη Βοστόνη, όπου ανεφοδιάσθηκε πριν απογειωθεί και πάλι για την Αλγερία, όπου οι αεροπειρατές ζήτησαν άσυλο.
Οι αλγερινές αρχές έστειλαν το αεροπλάνο και τα χρήματα πίσω στις ΗΠΑ, όχι όμως και τους αεροπειρατές, οι οποίοι έπειτα από μερικές ημέρες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το Μάιο του 1976, τέσσερις από τους αεροπειρατές εντοπίσθηκαν και καταδικάσθηκαν στη Γαλλία, όχι όμως και ο Ράιτ, που παρέμενε ασύλληπτος.
Ο Ράιτ κρατείται τώρα χωρίς εγγύηση από τις πορτογαλικές αρχές. Συνελήφθη σε μια πόλη έξω από τη Λισαβόνα, ενώ δεν έχει καταστεί σαφές πώς εντοπίστηκε από τις αρχές. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες είχε έρθει σε επαφή πρόσφατα με συγγενείς του στις ΗΠΑ.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν ζητήσει την έκδοσή του για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του έχει επιβληθεί για φόνο. Εκπρόσωπος του FBI δεν σχολίασε αν ο Ράιτ θα αντιμετωπίσει πρόσθετες κατηγορίες για το ρόλο του στην αεροπειρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου