ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

18 Φεβρουαρίου 2012

Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου βρω...

Ειμαι γάιδαρος παρκάρω όπου βρω...
Βρήκατε ποτέ κολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας ένα αυτοκόλλητο που έγραφε «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου βρω»; Δεν πρόκειται για αστείο, που σκάρωσε κάποιος φίλος σας, αλλά είναι ο τρόπος αντίδρασης Ελλήνων πολιτών, επειδή με το όχημά σας δεσμεύετε δημόσιο χώρο.

Με βασικό ζητούμενο, λοιπόν, την απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και με τη διαμαρτυρία ότι οι πολίτες δεν περπατούν ελεύθερα πουθενά, η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών ενώνει τη φωνή της με αντίστοιχες οργανώσεις στην Αθήνα και καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να δώσουν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση «Οι Πεζόδρομοι μας Ανήκουν».
«Ο πεζός έχει δικαίωμα να ζει σε αστικά κέντρα και χωριά, οργανωμένα για την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και όχι του αυτοκινήτου, βάσει του άρθρου 1 του Ευρωπαϊκού Χάρτη δικαιωμάτων του πεζού», τόνισε ο εκπρόσωπος της ένωσης  Γρηγόρης Μαυράκης.
Οι συμμετέχοντες στη γιορτή διεκδίκησης λένε τρία μεγάλα «όχι»: στην κατάληψη των πεζοδρόμων από αυτοκίνητα και εμπορεύματα, στη μετατροπή πεζοδρομίων σε πλατείες τραπεζοκαθισμάτων και στην κίνηση αυτοκινήτων και μηχανών σε πεζοδρόμους.
Η γιορτή διεκδίκησης ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι (θα διαρκέσει έως τις 14.30) στη συμβολή της οδού Μελενίκου με την πλατεία Ροτόντας.
Η γιορτή διεκδίκησης του δημόσιου χώρου γίνεται με πλακάτ διαμαρτυρίας, αλλά και μουσική, κρασί και σουβλάκια. Συμμετέχει η ομάδα κρουστών Κρουστόφωνο και η μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονική Φανφάρα. Ξυλοπόδαροι γάιδαροι μοιράζουν αυτοκόλλητα.
Βέβαια, με την έναρξη της εκδήλωσης, μέλη ομάδας αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν φραστικά κατά των συμμετεχόντων σε αυτήν. Στον χώρο προσήλθε περιπολικό, οι άντρες του οποίου απομάκρυναν τους πλανόδιους και προχώρησαν και στη σύλληψη δύο εξ αυτών.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου