ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

5 Απριλίου 2012

Ρωσικό υπερ-μαχητικό Τ-50


Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη στην αεροδιαστημική:Μια μοναδική νανο-επίστρωση για την 5η γενεά των αεροσκαφών Τ-50, που προστατεύει το πιλοτήριο από τα ραδιοκύματα και την ηλιακή ακτινοβολία, δημιουργήθηκε στη Ρωσία, μεταδίδεται από την Μόσχα. Το σήμα από το ραντάρ της αεράμυνας του εχθρού, χάρη στην επίστρωση δεν αντανακλάται από το πιλοτήριο, ενώ ο εξοπλισμός, που είναι εγκαταστημένος στο εσωτερικό, είναι αόρατος για τα ηλεκτρονικά συστήματα της κατασκοπείας.

Κάνει με δυό λόγια ολόκληρο ρο αεροσκάφος – και το πιλοτήριο- αόρατο.Το βασικό μυστικό της επίστρωσης, που δημιούργησαν οι ειδικοί της εταιρείας «Τεχνολογία» από την επιστημονική πολιτεία του Όμπνινσκ (στο κεντρικό τμήμα της Ρωσίας), συνίσταται στο ότι η κάλυψη κατασκευάζεται από διάφορα μέταλλα, χρυσό, ίνδιο και κασσίτερο. Το πάχος του κάθε στρώματος δεν ξεπερνά τα 20 νανόμετρα και ολόκληρης της ταινίας τα 90 νανόμετρα. Ένα νανόμετρο είναι το ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου, γι’ αυτό είναι αδύνατο να δείτε με γυμνό μάτι μια τέτοια . Η τοποθέτησή της γίνεται με τη βοήθεια ειδικής εγκατάστασης, η οποία επιτρέπει να επιτευχθεί μια ομοιόμορφη επίστρωση γύρω από ολόκληρο το κρύσταλλο του πιλοτηρίου του αεροσκάφους. Για την επικάλυψη ενός αεροσκάφους χρειάζονται περίπου δύο γραμμάρια χρυσού.

Oπως λένε ρώσοι ειδικοί που μίλησαν στην της Ρωσίας, κύριος στόχος κατά τη δημιουργία της 5ης γενιάς αεροσκαφών ήταν να κρυφτεί από τα ραντάρ ο εξοπλισμός του πιλοτηρίου. Εφόσον τα φτερά και η άτρακτος καλύπτονται με συνθετικά πάνελ, που «κρύβουν» το αεροσκάφος, αυτό μπορεί να ανιχνευτεί μέσω του πιλοτηρίου  με τη βοήθεια των σύγχρονων αντιαεροπορικών μέσων. Ο συνδυασμός χρυσού, κασσίτερου και ινδίου στη νέα νανο-επίστρωση επελέγη μέσω της σύγκρισης των φασμάτων των διαφορετικών υλικών, η οποία διήρκεσε αρκετά χρόνια. Η τελευταία εφεύρεση των Ρώσων ειδικών θα αυξήσει τις μαχητικές δυνατότητες του αεροσκάφους Τ-50, σημειώνει ο επικεφαλής της δικτυακής πύλης avia.ru κ. Ρομάν Γκουσάροφ:
Τα μαχητικά πέμπτης γενεάς T-50 θα εξοπλιστούν με τη νέα επίστρωση μετά τη διεξαγωγή των πτητικών δοκιμών. Η σειριακή παραγωγή του αεροσκάφους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2015.



prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου