ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

30 Απριλίου 2012

Αλλεργίες: Πως θα μειώσετε τις παρενέργειες


Βουλωμένη μύτη, βήχας, τσούξιμο στα μάτια. Είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα όσων πάσχουν από αλλεργίες, οι οποίες τώρα την άνοιξη είναι στις δόξες τους.
Αν ανήκετε στους άτυχους, μπορείτε να μειώσετε την ένταση των συμπτωμάτων αποφεύγοντας μερικά από τα βασικά λάθη που εν αγνοία σας κάνετε.



Κλείστε τα παράθυρα
Την περίοδο που υπάρχει γύρη στον αέρα ανοίξτε το κλιματιστικό και κλείστε τα παράθυρα του σπιτιού. Κι αν δεν κάνει ζέστη, αφήστε το κλιματιστικό απλώς να φιλτράρει τον αέρα. Μην ανοίγετε τα παράθυρα ούτε όταν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο. Κρατώντας τα κλειστά μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της γύρης που αναπνέετε κατά 30%, λένε οι αλλεργιολόγοι.

Η ώρα της γυμναστικής
Αν συνηθίζετε να γυμνάζεστε σε εξωτερικούς χώρους ή να κάνετε τζόκινγκ σε δρόμους ή πάρκα, τότε θα πρέπει να αποφύγετε τις πρωινές και τις πρώτες απογευματινές ώρες, καθώς τότε υπάρχει πολλή γύρη στον αέρα. Χόρτα και δέντρα απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες γύρης την ανατολή και νωρίς το απόγευμα.

Ιονιστές και φίλτρα αέρα
Οι ιονιστές καθαρισμού αέρα και τα φίλτρα είναι πολύ αποτελεσματικά μέσα για την απομάκρυνση της γύρης. Αν όμως ο ιονιστής καλύπτει μόνο ένα δωμάτιο τότε είναι δώρο άδωρο, καθώς η γύρη θα υπάρχει στο σπίτι μέσα στα υπόλοιπα δωμάτια.

Προσέξτε τον EpiPen
Αν χρειάζεται να έχετε μαζί σας τον αυτοματοποιημένο εγχυτή EpiPen, μία συσκευή σαν ένεση που παρέχει αντιαλλεργιογόνο, προκειμένου να προλάβετε μια σοβαρή αλλεργική κρίση, τότε πρέπει να έχετε το νου σας στην ημερομηνία λήξης του. Επίσης, δεν είναι καλό να αφήνετε τον EpiPen στο αυτοκίνητο, επειδή εκτίθεται σε μεγάλες θερμοκρασίες και γίνεται λιγότερο αποτελεσματικός. Φροντίστε να διαβάσετε καλά τον τρόπο χρήσης. Δεν είναι φρόνιμο να πρέπει να διαβάσετε τις οδηγίες την ώρα της κρίσης.

Εξω τα λούτρινα ζωάκια
Τα λούτρινα ζωάκια είναι «μαγνήτες» σκόνης και γύρης. Αν το παιδί σας έχει πολλούς λούτρινους φίλους και κάποιο μέλος της οικογένειας είναι αλλεργικό, τότε πρέπει να τους αποχωριστεί. Κι αν το παιδί γκρινιάξει, τότε κρατήστε μερικά, αρκεί όμως να τα πλένετε συχνά.


 http://sporty-blogger.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου