ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

30 Μαΐου 2012

Slab City: Η πόλη των κολασμένων


Είναι γνωστή και ως «το τελευταίο ελεύθερο μέρος στην Αμερική» καθώς οι 2.000 και πλέον κάτοικοί της ζουν μακριά από το γράμμα του νόμου.


Η εναλλακτική κοινότητα Slab City στην έρημο της Καλιφόρνιας δεν δίνει στέγη μόνο σε χίπις ή ναρκομανείς, όπως παλιότερα, αλλά και σε ανέργους, ανθρώπους του περιθωρίου και οικονομικούς πρόσφυγες που δεν έχουν πλέον χρήματα να πληρώσουν για το φαγητό και τη διαμονή τους κάπου αλλού.

Ολοι τους ζουν αρμονικά μαζί με τους περίπου εκατό μόνιμους κατοίκους, σε ένα είδος παραγκούπολης που δεν υπόκειται σε κανένα νόμο.

Οι περισσότεροι ζουν εκεί μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες αφού τα καλοκαίρια μετακομίζουν βόρεια που το κλίμα είναι πιο δροσερό.

«Σε αυτό το μέρος δεν θα βρεις ίχνος καλιφορνέζικης κουλτούρας, δηλαδή μοντέλα, πολυκατοικίες, μποτιλιαρισμένους αυτοκινητόδρομους, βρόμικες παραλίες και υπερόπτες πολιτικούς» λέει ένας από τους κατοίκους της που έχει στήσει το τροχόσπιτό του εκεί από τα τέλη της δεκαετίας του '40, υποστηρίζοντας ότι στη Slab City (πρώην στρατιωτική βάση των ΗΠΑ) συναντά κανείς το ίδιο συνονθύλευμα ανθρώπων που βρίσκεις οπουδήποτε.

«Βλέπεις cool άτομα, ηλίθιους και κάποιους που είναι κάτι ανάμεσα στα δύο. Εχουμε απλώς λιγότερο κόσμο και λειτουργούμε με τη λογική του “ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν”. Αφήνουμε ήσυχους τους διπλανούς μας και κοιτάμε όλοι τις δικές μας δουλειές» προσθέτει ο εκκεντρικός κάτοικος της περιοχής μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής «Vice», στο πλαίσιο του εικοσάλεπτου ντοκιμαντέρ που πρόβαλε με θέμα τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με έναν εξ αυτών, η κοινότητα ανήκει στην ένωση καθηγητών της πολιτείας της Καλιφόρνια και έχει πάρει το όνομά της από τις γιγάντιες τσιμεντένιες πλάκες (slabs) πάνω στις οποίες έχει χτιστεί.

Το τσιμέντο είναι ό,τι έχει απομείνει για να θυμίζει ότι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο σημείο αυτό λειτουργούσε στρατόπεδο εκπαίδευσης. Μια ομάδα στρατιωτών αποφάσισε ωστόσο να μείνει εκεί μόνιμα και μετά το τέλος του πολέμου. Ετσι γεννήθηκε η Slab City...
Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου