ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

7 Ιουνίου 2012

5 λόγοι που σε κρατούν ξύπνιο τα βράδια

Αν έχεις προβλήματα με τον ύπνο που διαρκούν πάνω από ένα μήνα...το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για να τα λύσεις είναι να εντοπίσεις τι τα προκαλεί, ποια είναι η αιτία. Μήπως βλέπεις σε κάτι από τα παρακάτω τον εαυτό σου; Αν ναι, βρες την άκρη μ' αυτά και... κοιμήσου σαν πουλάκι!

Πόνος. Σύμφωνα με έρευνες, χρόνιοι πόνοι, όπως πονοκέφαλοι και πόνοι της μέσης είναι η νούμερο 1 αιτία κακού ύπνου. 

Στρες και ψυχολογικά προβλήματα. H αϋπνία είναι και αιτία και αποτέλεσμα κακής ψυχολογικής κατάστασης και άγχους, σε σημείο τέτοιο που είναι συνήθως δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ξεκίνησε πρώτα.

Φάρμακα. Πας να φτιάξεις κάτι και χαλάς κάτι άλλο. Δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η διαταραχή του ύπνου είναι συχνά παρενέργεια κάποιας φαρμακευτικής αγωγής. Το καλό μ' αυτό είναι ότι έχει περιορισμένη διάρκεια. Υπομονή λοιπόν.

Καριέρα με... βάρδιες. Είτε είσαι γιατρός είτε μπάρμαν, έχεις πρόγραμμα αντίστροφο με τις φυσιολογικό ωράριο ύπνου-ξύπνιου, το οποίο μάλιστα εναλλάσσεται. Αυτό συνεπάγεται χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης, της λεγόμενης ορμόνης του ύπνου.

Ροχαλητό. Αν ανήκεις στα 2,5 εκατομμύρια Ελλήνων που ροχαλίζουν, ψάξ'το λίγο παραπάνω. Στην πλειοψηφία των "παθόντων" το ροχαλητό είναι μία αθώα συμπεριφορά αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να είναι σύμπτωμα άπνοιας κατά τον ύπνο, μίας διαταραχής συνδεδεμένης με καρδιοπάθειες και υψηλή πίεση.
http://to-potistiri.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου