ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

5 Ιουνίου 2012

Οι ερωτικές διαφωνίες «δείχνουν» τη σχέση



Σήμερα γνωρίζουμε πως ο τρόπος με τον οποίο συζητούν τα ζευγάρια όταν διαφωνούν σχετίζεται με την ικανοποίησή τους από τη σχέση.Πρόσφατη μελέτη είχε σκοπό να διαπιστώσει τι συμβαίνει...
όταν το θέμα της διαφωνίας αφορά τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού (Rehman, 2011).

Συγκεκριμένα, διερευνήθηκε αν η έκφραση αρνητικών συναισθημάτων (π.χ. απογοήτευση, θυμός) αλλά και θετικών συναισθημάτων (π.χ. σεβασμός) κατά τη διάρκεια της διαφωνίας συσχετίζεται με την ικανοποίηση του ζευγαριού από τη σχέση. Το δείγμα της μελέτης απαρτιζόταν από νιόπαντρα ζευγάρια.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα ζευγάρια που εξέφραζαν αρνητικά συναισθήματα κατά τη διάρκεια διαφωνιών για σεξουαλικά ζητήματα ήταν λιγότερο ικανοποιημένα από τη σχέση τους συγκριτικά με εκείνα που δεν εκφράζονταν αρνητικά.


Ωστόσο, όταν το θέμα της διαφωνίας ήταν μη σεξουαλικό (π.χ. οικονομικό, οικογενειακό κ.λπ.), η έκφραση αρνητικών συναισθημάτων δεν συσχετιζόταν με την ικανοποίησή τους από τη σχέση. Οσον αφορά την έκφραση θετικών συναισθημάτων κατά τη διάρκεια διαφωνιών, συσχετιζόταν με μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση, ανεξάρτητα από το θέμα της διαφωνίας.

Είναι αναμενόμενες οι σεξουαλικές διαφορές στα νέα ζευγάρια;

Η μελέτη αυτή δείχνει πως στα νιόπαντρα ζευγάρια οι διαφωνίες για τη σεξουαλική ζωή είναι πιο σημαντικές για τη σχέση, συγκριτικά με διαφωνίες για άλλα ζητήματα. Υποστηρίζει ότι τα νέα ζευγάρια διαχειρίζονται τα σεξουαλικά προβλήματα με μεγαλύτερη δυσκολία από ό,τι άλλα προβλήματα. Πιθανόν αυτό συμβαίνει διότι δεν αναμένουν την ύπαρξη διαφωνιών στον τομέα αυτό.

Ωστόσο, όπως σε όλους τους τομείς της ζωής μπορεί να προκύψει διαφορετικότητα ανάμεσα στο ζευγάρι, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τη σεξουαλική ζωή. Διαφωνίες για τη συχνότητα των επαφών, για τις σεξουαλικές πρακτικές, για τη σεξουαλική επιθυμία κ.λπ. δεν είναι παρά άλλη μια έκφραση της διαφορετικότητας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Αυτή η διαφορετικότητα μπορεί να αποτελεί απειλή για τη σχέση ή να μετατραπεί σε εφόδιο για τη σχέση, που της επιτρέπει να εξελιχθεί

 http://www.newscity1.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου