ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

26 Νοεμβρίου 2010

Πως να αποφύγεις το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα .

syndromo karpiaiou swlina.jpg
Έρχεται η θεία δίκη και μάλιστα τη φέρνουν τα ίδια σου τα χέρια. Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι προ των πυλών, όχι μόνο επειδή πληκτρολογείς ασταμάτητα για ένα οχτάωρο και βάλε, αλλά γιατί και μετά δεν αφήνεις τους καρπούς σου σε ησυχία, αφού νομίζεις ότι πηγαίνοντας στο γυμναστήριο τους ξεκουράζεις. Ένα θα σου πω… ναι, καλά!

Υπάρχουν τρεις ασκήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μια καλή φυσική κατάσταση στα χέρια σου και να μη χρειαστείς να περάσεις από κανένα ορθοπεδικό ιατρείο. 

Άσκηση 1η:
Τέντωσε το ένα χέρι μπροστά, έχοντάς το παράλληλα με το πάτωμα. Χρησιμοποίησε το αριστερό σου χέρι, κράτησε τα δάχτυλα του δεξιού σου χεριού και τράβα τα μαλακά πίσω με κατεύθυνση προς το πρόσωπό σου. Έχε τα σε αυτή τη στάση για 10 δευτερόλεπτα. Επανέλαβέ το 10 φορές. Κάνε το ίδιο και στο άλλο χέρι. 

Άσκηση 2η:
Στάσου ευθεία, μπροστά από έναν καθρέφτη. Φέρε τα χέρια σου μπροστά από το στήθος κι ένωσέ τα σαν να προσεύχεσαι. Κράτα τα ίσια και πίεσε τις παλάμες σου μεταξύ τους. Για μεγαλύτερο τέντωμα, χαμήλωσε τις παλάμες σου, αλλά διατήρησε τους αγκώνες σου στην ίδια θέση. Μείνε έτσι για 20 δευτερόλεπτα. Κάνε ένα σετ των 10 επαναλήψεων. 

Άσκηση 3η:
Στάσου με τους ώμους σου παράλληλα στο πάτωμα. Ένωσε τα πίσω μέρη των χεριών σου, με τα δάχτυλα να δείχνουν προς το πάτωμα. Ύψωσε τους καρπούς σου ώστε να βρίσκονται πιο ψηλά από τους αγκώνες σου, προσπαθώντας παράλληλα να διατηρήσεις τα χέρια σου ενωμένα. Μέτρα 10 δευτερόλεπτα. Κάνε την άσκηση πέντε φορές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου