Όταν προσπαθούμε να χάσουμε μερικά κιλά, μια αναμενόμενη ενέργεια είναι να αποφύγουμε τη ζάχαρη και να την αντικαταστήσουμε με χαμηλών θερμίδων γλυκαντικά. Στην πραγματικότητα όμως, σε αυτή την περίπτωση αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προτιμήσουμε το φυσικό προϊόν.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Purdue στην Ιντιάνα ανακάλυψαν ότι τα χαμηλών θερμίδων υποκατάστατα ζάχαρης μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση βάρους καθώς ξεγελούν το σώμα προετοιμάζοντάς το να προσλάβει μεγάλη ποσότητα θερμίδων. Επειδή οι θερμίδες δεν έρχονται, το σώμα προκαλεί μεγαλύτερη αίσθηση της πείνας ώστε να αποκτήσει το φαγητό που περιμένει ή καίει λιγότερη ενέργεια, προκαλώντας έτσι τη συσσώρευση του λίπους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου