ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

26 Δεκεμβρίου 2010

Αεροδρόμια τσέπης .


Το Γραφείο Συγκριτικής Αποτελεσματικότητας των Πτήσεων Αεροσκαφών των ΗΠΑ που συνεργάζεται με τη NASΑ έχει εξαγγείλει παγκόσμιο διαγωνισμό για ένα έργο ύψους 1.65 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να βρει το καλύτερο σχέδιο για ένα προαστιακό δίκτυο μίνι αεροδρομίων που θα εξυπηρετούν ιδιωτικές πτήσεις μικρών αεροσκαφών.


Το δίκτυο αυτό θα ονομαστεί Suburban Air Vehicles και φιλοδοξεί να γίνει ένας κοινός τρόπος μετακίνησης στο μέλλον, όπου πτήσεις θα προσγειώνονται και θα απογειώνονται σε μικρά αεροδρόμια – “τσέπης”.
Ο πρόεδρος του Γραφείου Μπράιεν Σίλεϊ δήλωσε από την Καλιφόρνια πως “είναι σοκαριστικό μετά από ένα αιώνα πτήσεων η ανθρωπότητα δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει την επιθυμία του ανθρώπου για γρήγορη και πρακτική εναέρια μετακίνηση”.
Το σχέδιο αυτό είναι το πρώτο βήμα, στην ουσία από τη NASΑ, για να αναπτύξει μια εγκατάσταση όπου θα εξυπηρετούνται τα μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον.
Ο διάδρομος προσγείωσης δεν θα ξεπερνά τα 610 μέτρα, ενώ οι διαδρομές των πτήσεων θα συντονίζονται από ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου.
Πηγή: Cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου