ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

30 Μαρτίου 2011

Η ευτυχία έρχεται στα 85 .



Όσο μεγαλώνουμε γινόμαστε σοφότεροι και κατ' επέκταση πιο ευτυχισμένοι γνωρίζοντας τι έχει αξία σε αυτή τη ζωή από ένα χαμόγελο, ένα χάδι μια απλή αγκαλιά.
Η αισιοδοξία και η ικανοποίηση σταδιακά αυξάνεται μετά τα 40 φτάνοντας στο peak στα 85 έτη.
Σύμφωνα με την έρευνα της Αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, στην οποία έλαβαν μέρος 341.000 άτομα το γεγονός ότι οι ευθύνες μειώνονται  σε συνδυασμό με τον ωριμότητα και την ικανότητα να επικεντρωνόμαστε στα θετικά στοιχεία κάνουν τα γηρατειά πιο ξέγνοιαστα.
Και όλα αυτά συμπεριλαμβανομένου με μια καλή φυσική κατάσταση χωρίς προβλήματα υγείας, ένα σταθερό εισόδημα, και υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις.
Μεταξύ άλλων , η έρευνα υπογραμμίζει πως αν και το γήρας αποδυναμώνει κάποιες ικανότητες του εγκεφάλου όπως οι αριθμητικές πράξεις ωστόσο βοηθά άλλες καθώς ο εγκέφαλος έχει ωριμάσει αρκετά.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι ηλικιωμένοι γίνονται πιο επιλεκτικοί με το πως αφιερώνουν τον ελεύθερό τους χρόνο επικεντρώνοντας σε εκείνα τα πράγματα που τους ευχαριστούν και τους κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους.
Τέλος, όπως ανέφερε και ο Άντριου Στέπτο καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, οι ηλικιωμένοι σήμερα είναι πιο υγιείς σε σχέση με πριν από 30 χρόνια και έχουν περισσότερες ευκαιρίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου