ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

30 Απριλίου 2012

Πώς να κάνετε format στον σκληρό σας δίσκο και partition σε Windows Xp και σε Windows Vista



Θέλετε να διαγράψετε ότι αρχείο έχετε μέσα στον σκληρό σας δίσκο ή να χωρίσετε τον σκληρό σας σε τμήματα (parts);
Δείτε πως...






Τόσο στα WindowsXp όσο και στα Windows Vista, όταν βάλετε το Cd/Dvd της εγκατάστασης στον υπολογιστή σας και ανοίξετε τον υπολογιστή σας, θα πρέπει να πατήσετε delete ή F2 αμέσως.Και αυτό γιατί πρέπει να επιλέξετε και να τοποθετήσετε στην καρτέλα Boot ως πρώτη συσκευή το Cd-Roms Drive.

                   

             Format με λειτουργικό Windows Xp
  
Βάλτε το CD εγκατάστασης των Windows XP στο Cd-Rom drive και μετά επανεκκινήστε τον υπολογιστή. Στη συνέχεια πριν το booting των Windows θα σας δοθεί περιθώριο 5 δευτερολέπτων μετά  την εμφάνιση της οθόνης που θα  γράφει “Press Any key to Boot From CD . . . . ) Όταν πατήσετε κάποιο κουμπί θα αρχίσει αυτόματα το φόρτωμα των απαραίτητων αρχείων για την εγκατάσταση.


Μετά από αυτό η εγκατάσταση θα ελέγξει την πιθανότητα ύπαρξης άλλου λειτουργικού και θα σας ενημερώσει προκειμένου να αποφύγετε βλάβη του.
Σε περίπτωση που δεν έχετε κάποιο άλλο λειτουργικό εγκατεστημένο ή ο σκληρός είναι καινούριος τότε θα φανεί η παρακάτω εικόνα:


Σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε Partition
Τώρα σε περίπτωση που δε θέλετε να χωρίσετε τον σκληρό σε parts απλά προσπεράστε το επόμενο βήμα:


Με το C μπαίνετε στο μενού του partitioning όπου θα πρέπει να δώσετε το μέγεθος σε mbytes του χώρου που θα θέλατε να έχει το πρώτο partition σας.



Βάλτε τα mbytes που θέλετε και πατήστε enter για να δημιουργήσετε το partition


Στη συνέχεια διαλέξτε πιο από τα partitions που δημιουργήσατε θα θέλετε να περιέχει το λειτουργικό σας και συνεχίστε πατώντας το enter για να βρεθείτε στην επόμενη οθόνη:

 
Κατά προτίμηση διαλέξτε το NTFS. Αν επιλέξετε FAT32 θα έχετε κάποιους περιορισμούς στο μέγεθος των αρχείων που θα μπορείτε να βάλετε (δεν γίνεται να ξεπερνάνε τα 4GB /αρχείο).
Μετά ακολουθεί η επόμενη οθόνη όπου γίνεται το format


….Και μετά


Η εγκατάσταση των απαραίτητων αρχείων…
Και τέλος μετά την εγκατάσταση των αρχείων ο υπολογιστής θα επανεκκινήσει αλλά αυτή τη φορά δε πρέπει να πατήσετε κάποιο πλήκτρο για να αρχίσετε την εγκατάσταση ξανά. Θα συνεχισθεί η εγκατάσταση  από τα αρχεία που έχει ήδη εγκαταστήσει στον σκληρό χωρίς αυτό να σημαίνει όμως πως αργότερα δε θα χρειαστεί αρχεία από το CD  οπότε μη το βγάλετε ακόμα από το Cd-Drive.
Μετά το σύντομο loading του logo των Windows XP θα βρεθείτε στην επόμενη οθόνη όπου τελειώνει η εγκατάσταση και μετά τοποθετείτε μόνοι σας το CD-Key όταν σας ζητηθεί.




Format σε Windows Vista

Αφού ρυθμίσετε το BIOS ώστε να bootάρει από CD/DVD, βάλτε το DVD εγκατάστασης στο drive σας και πατήστε κάποιο κουμπί όταν σας ζητηθεί για να μπείτε στην εγκατάσταση.
Μόλις πατήσετε κάτι θα εμφανιστεί η επόμενη οθόνη


Και αμέσως μετά την φόρτωση (που μπορεί να αργήσει 2-3 λεπτά ανάλογα με τον υπολογιστή σου) θα δείτε την επόμενη οθόνη:


Τώρα, επιλέγοντας τις ρυθμίσεις που θέλετε και αφού πατήσετε το next θα βρεθείτε  μπροστά στην επόμενη οθόνη…



Στην συνέχεια θα σας ζητηθεί το κλειδί προϊόντος σας το οποίο θα το βρείτε στην συσκευασία των windows vista 

Αλλά εδώ ανάλογα με την έκδοση που έχετε μπορείτε να επιλέξετε να μην εισάγετε τώρα το CD-Key αλλά να επιλέξετε την έκδοση του λειτουργικού από την επόμενη οθόνη (εφόσον δεν εισάγετε τον αριθμό κλειδί..)

 Σε αυτή τη περίπτωση το κλειδί θα πρέπει να το εισάγετε εντός 15 ημερών από την ημερομηνία της εγκατάστασης , κάτι το οποίο είναι εν μέρει καλό για να δοκιμάσετε τα πλεονεκτήματα της Ultimate έκδοσης (της «φτηνής!» ) έναντι των άλλων (των «ακριβών») .
Μετά από τις 2 εκδοχές της εισαγωγής κλειδιού θα βρεθείτε σε αυτή την οθόνη:  

όπου απλά αποδέχεστε τους όρους και συνεχίζετε την εγκατάσταση. Τώρα εφόσον φτάσατε μέχρι εδώ μέσω του booting θα σας δίνετε μόνο μία επιλογή, αυτή της  εγκατάστασης 

     όπου και clickάρετε το Custom.
Εδώ σας δίνετε για πρώτη φορά η δυνατότητα να φορμάρετε τον σκληρό και να δημιουργήσετε partitions :
 

αν δε χρειάζεστε partitions απλά πατάτε επόμενο και συνεχίζετε την εγκατάσταση, ειδάλλως:



πατώντας στο νέο σας δίνετε η επιλογή ρύθμισης του μεγέθους του νέου διαχωρισμού του δίσκου σας, και αφού επιλέξετε το μέγεθος πατάτε apply (ενδέχεται να κάνει το πολύ 1 λεπτό να τελειώσει ανάλογα με το Hardware).


Μετά από αυτό clickάρετε στο next και επιτέλους η εγκατάσταση αρχίζει… 
  
http://takeguides.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου