ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

2 Ιουνίου 2012

Το πιο υγιεινό σνακ είναι το...ποπ κορν!




Όταν ακούμε να γίνεται λόγος για υγιεινά σνακ, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. Ωστόσο, μια νέα μελέτη έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και...
να κάνει ευτυχισμένους τους λάτρεις του ποπ κορν.

Σύμφωνα με μελέτη επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Σκράντον στην Πενσυλβάνια, το ποπ κορν περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες, οι οποίες είναι ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες, από ό,τι πολλά φρούτα και λαχανικά.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Τζο Βίνσον, αυτό συμβαίνει επειδή τα φρούτα αλλά και τα λαχανικά περιέχουν 90% νερό, με αποτέλεσμα οι πολυφαινόλες να διαλύονται μέσα σε αυτό, ενώ στο ποπ κορν το οποίο περιέχει μόλις 4% νερό η συγκέντρωση πολυφαινολών είναι πολύ μεγαλύτερη.
Επιπλέον, τα επίπεδα πολυφαινολών του ποπ κορν που μέτρησαν οι ερευνητές ήταν παρόμοια με εκείνα των ξηρών καρπών και 15 φορές μεγαλύτερα από εκείνα στα τσιπς που γίνονται από δημητριακά ολικής αλέσεως.

«Το ποπ κορν είναι το μόνο σνακ που αποτελείται κατά 100% από μη επεξεργασμένα δημητριακά ολικής αλέσεως. Όλα τα άλλα δημητριακά είναι επεξεργασμένα ενώ περιέχουν και άλλα συστατικά. Το ότι ονομάζονται όλα αυτά τα προϊόντα 'ολικής αλέσεως' σημαίνει απλώς ότι περιέχουν δημητριακά ολικής αλέσεως σε ποσοστό μεγαλύτερο του 51% του προϊόντος. Μια μερίδα ποπ κορν όμως παρέχει περισσότερο από το 70% της ημερήσιας πρόσληψης δημητριακών ολικής αλέσεως», επισήμανε ο Βίνσον, μιλώντας στο BBC.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότιτα οφέλη του ποπ κορν ισχύουν μόνο όταν το σνακ δεν είναι «εμπλουτισμένο» με πολύ βούτυρο και αλάτι, ενώ συνέστησε να αποφεύγεται η κατανάλωση ποπ κορν που ετοιμάζεται σε φούρνο μικροκυμάτων και να προτιμάται το «σπιτικό» ποπ κορν που φτιάχνεται σε κατσαρόλα με λάδι.

 http://www.newscity1.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου