ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

3 Φεβρουαρίου 2012

Πόλεις “φαντάσματα”


Οι περισσότερες εγκαταλελειμμένες πόλεις είναι πλέον τουριστικά αξιοθέατα

Οι περισσότερες εγκαταλελειμμένες πόλεις είναι πλέον τουριστικά αξιοθέατα

Πολλοί άνθρωποι, ανά τους αιώνες, για πολλούς λόγους αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και να εγκαταλείψουν μαζικά τις πόλεις τους.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί μια πόλη να έχει εγκαταλειφθεί, για παράδειγμα λόγω οικονομικών αιτίων, φυσικών καταστροφών και πολέμων, όπου πίσω από την απόλυτη ησυχία κρύβουν μια θλιβερή ιστορία.

Μερικές από τις πιο διάσημες πόλεις, στον κόσμο, είναι εξής:

Η πόλη Craco βρίσκεται στην περιφέρεια της Basilicata και στην επαρχία της Matera της Ιταλίας. Είναι μεσαιωνική πόλη, χτισμένη σε  λόφους και χρονολογείται από το 1060. Τα προβλήματα για τους κατοίκους ξεκίνησαν όταν οι αγροτικές εργασίες δεν απέφεραν τα αναμενόμενα. Μεταξύ του 1892 και του 1922 πάνω από 1.300 άτομα είχαν μεταναστεύσει στη Βόρειο Αμερική.

Η Centralia της Πενσυλβανία ήταν κάποτε μια ζωντανή και βιομηχανική περιοχή, καθώς είχε ορυχεία. Το 1962 όπως κάθε εβδομάδα οι κάτοικοι της πόλης έβαλαν φωτιά για να κάψουν τα σκουπίδια. Το αποτέλεσμα ήταν μια τεράστια υπόγεια φωτιά άνθρακα να ξεκινήσει. Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν ανεπιτυχείς.

Το Βαρώσι  στην Κύπρο  ήταν παλιά μια πανέμορφη περιοχή και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Το 1974, ωστόσο, η τουρκική εισβολή στη Κύπρο διχοτόμησε το νησί. Οι πολίτες έφυγαν από τα σπίτια τους, με την ελπίδα κάποια στιγμή να επιστρέψουν. Η πόλη ερήμωσε και πλέον τελεί υπό τη διοίκηση του τουρκικού στρατού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου