ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ

Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

27 Μαρτίου 2012

Απάτη με θύματα επισκέπτες ροζ ιστοσελίδωνΜπλόκαραν λογαριασμούς και ζητούσαν λεφτά για να τους ξεμπλοκάρουν

Για απάτη στο ίντερνετ κατά την οποία οι λογαριασμοί επισκεπτών ιστοσελίδων ερωτικού περιεχομένου μπλοκάρονταν κάνει λόγο ο ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης στο ράδιο 9.Τα θύματα μιλούν για μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών κατά την επίσκεψη στις ροζ σελίδες. Στην οθόνη εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο αναφέρει πως για το ξεμπλοκάρισμα του υπολογιστή απαιτείται η πληρωμή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. Κατά τη διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα. Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης ήδη πάνω από 5.000 χρήστες έχουν καταβάλει το ποσό.

Η πηγή του κακόβουλου λογισμικού εντοπίστηκε σε server στην Ουκρανία, ενώ ο κ. Σφακιανάκης θεωρεί ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν οι υπαίτιοι.

Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 και επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος Επαναφορά συστήματος).

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου