Η αλήθεια είναι ότι το βούτυρο έχει πολύ χειρότερη φήμη από τη μαργαρίνη αλλά ξέρετε κάτι; Και τα δυο περιέχουν την ίδια ποσότητα λίπους. Η διαφορά έγγυται στο είδος των λιπαρών: η μαργαρίνη φτιάχνεται από ακόρεστα λιπαρά ενώ το βούτυρο από κορεσμένα, πράγμα που γνωρίζουμε ότι ανεβάζει τα επίπεδα της χοληστερόλης.
Μερικές μαργαρίνες όμως φτιάχνονται από trans-λιπαρά, τα οποία πρέπει να αποφεύγουμε δια ροπάλου. Το ηθικό δίδαγμα; Τρώτε τα όλα με μέτρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου