ΧΙΟΝΙLOVE

o dromos

ΩΡΑ


Chat


Get Radiomonaco_Volos chat group | Goto Radiomonaco_Volos website
Η Καλύτερη Ελληνική και Ξένη Μουσική Μόνο Εδώ!!

17 Ιανουαρίου 2011

Παίξτο σέφ στο ψήσιμο .

bbq.jpg

Κάλεσες γνωστούς, φίλους και συγγενείς, για να κάνεις bbq στον κήπο. Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις όλα όσα χρειάζεται για να το παίξεις master μπροστά στους υπόλοιπους ...αδαείς;

Το ML σου δίνει ορισμένα tips για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη...

Tip 1: Η επιτάχυνση των …διαδικασιών
Αν θες να κάνεις γρήγορα BBQ και έχεις βαρεθεί να σε «εκθέτουν» τα κάρβουνα που αργούν να ανάψουν και να «χωνέψουν», προμηθεύσου από είδη τζακιών και ψησταριών το ειδικό ανοξείδωτο φουγάρο.
Όταν ανάψεις τα κάρβουνα και το τοποθετήσεις πάνω τους η ψησταριά σου μοιάζει με αεροπλάνο σε απογείωση. Η φλόγα γίνεται σχεδόν μπλέ και τα κάρβουνα είναι έτοιμα σε δέκα αντί σε τριάντα λεπτά.

Tip 2: Τα πυρότουβλα …πυρώνουνΠυρότουβλο στον πάτο της ψησταριάς ίσον επαγγελματικό ψήσιμο. Ακόμα και η πιο απλή τσίγκινη ψησταριά των 30€ μπορεί να μεταμορφωθεί αν απλώσεις πυρότουβλα στον πάτο της. Και αυτό γιατί αντί η μισή θερμοκρασία από τα κάρβουνα να χάνεται κάτω από την ψησταριά, προσφέρεται όλη προς τα πάνω. Αποτέλεσμα; Χρειάζεσαι λιγότερα κάρβουνα και λιγότερο χρόνο για να ψήσεις.

Tip 3: Ψάξε τα κάρβουνα
Τα κάρβουνα τα πουλάνε σε τσουβάλια και ως εκ τούτου αποτελούν το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στην παροιμία …γουρούνι στο σακί. Και αυτό γιατί οι μάγκες έμποροι βάζουν τα καλά και μεγάλα κομμάτια επάνω και για τον πάτο αφήνουν τη …σκόνη που θα αφήσει και εσένα έκθετο όταν οργανώνοντας το τελευταίο σου BBQ θα πιάσεις το σουβάλι, θα σου φανεί βαρύ και όταν θα πας να βγάλεις τα κάρβουνα θα βγάλεις απλά σκόνη!
Η λύση δεν είναι εύκολη.
Μπορείς, είτε να αγοράζεις κάρβουνα από μάντρες που τα έχουν χύμα και τα βάζουν στα τσουβάλια παρουσία του πελάτη ή να αγοράσεις ετοιματζίδικα αλλά να ζουλάς τα τσουβάλια στο κάτω μέρος για να καταλάβεις αν έχουν κάρβουνα ή καρβουνόσκονη.

Tip 4: Το καθάρισμα της σχάρας
Μην σε πιάνει πανικός με τη σχάρα, τα λεμόνια και τις εφημερίδες. Η σχάρα αυτοκαθαρίζεται στους 800 βαθμούς επί μισή ώρα μέχρι εσύ να αρχίσεις να ψήνεις. Τώρα αν θες να την περάσεις και ένα λεμονάκι, δικαίωμά σου. Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνεις για να απολυμανθεί ολόκληρη είναι να απλώσεις τη φωτιά από κάτω και να αφήσεις τη σχάρα να καεί και από τις δύο πλευρές για λίγη ώρα.

Tip 5: 3 X Bonus Tips-Όταν η χωνεμένη φωτιά βγάλει φλόγα λόγω λιπαρών κρεάτων, τη σβήνουμε με κρασί και όχι με νερό. Αν η ψησταριά μας έχει καπάκι, κλείνοντάς το μειώνουμε την παροχή οξυγόνου και άρα και τι φλόγα.
-Δεν «πλακώνουμε» το κρέας με αλάτι πριν το ψήσιμο γιατί θα σφίξει
-Δεν βάζουμε ένα κιλό κάρβουνα για να ψήσουμε δύο μπριζόλες! Πέντε με έξι μεσαία κομμάτια αρκούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου